"המטרה היא ביטחון ישראל"
דרור הלוי שיזם את הקמת גדר ההפרדה לפני יותר מעשור יודע שחלום השלום התפוגג. אך מזהיר כי על ישראל להתנתק מהפלסטינים ולהישאר בשטחי יהודה ושומרון משיקולי ביטחון בלבד. "העולם היום מוכן לקבל או לספוג שהות למען ביטחון ולא בטענה שהשטח הוא שלנו היסטורית ומשיחית"
בשיתוף "העיר החדשה"
"לא יכול להיות שיפגעו חיי אדם של אנשים בגלל טענות משיחיות - לא של הימין ולא של השמאל. זה טיעון משיחי לטעון, שהיום יש למי למסור את השטחים וחלק מהשמאל חוטא בכך, וזה טיעון משיחי לטעון שאפשר להישאר בכל פינה ביהודה ושומרון ולהמשיך לחיות כך".
את הדברים הללו אומר דרור הלוי, מי שיזם את הקמת גדר ההפרדה לפני יותר מעשור ואף עתר לבג"צ בעניין. בימים אלו - בעקבות גל הטרור, מנסה הלוי להתניע מהלך מחודש שיביא לדבריו להרגעת השטח. על פי משנתו, ישראל חייבת להבין שעליה לצאת למהלך לאומי - בדומה למהלך של הקמת הגדר, שבו השיקולים הם ביטחוניים נטו ולצאת מהשיח המשיחי והפוליטי.
"בתחילת שנות ה-2000 כשפיגועי תופת היו עניין שבשגרה, באנו ואמרנו שאי אפשר לחכות לשלום שיהיה באחרית הימים, ולכן היה צריך לצאת במהלך לאומי שהשיקול העיקרי בו היה שיקול בטחוני. גדר ההפרדה הייתה הפיתרון", אומר הלוי ל-ynet ומבהיר: "הותקפנו משמאל בטענה לאפרטהייד, ורבים מהמתנחלים כעסו עלינו ואמרו, שכך אנו קובעים את הגבולות העתידיים בשטח. כשלמעשה באנו ואמרנו שהשיקול צריך להיות שיקול ביטחוני ולא שיקולים פוליטיים, ואכן פיגועי התופת כמעט ונעצרו לחלוטין בזכות הגדר", מציין הלוי בסיפוק. "ישראל למעשה, נמצאת היום במצב דומה, עם טרור ברחובות ונראה שאין פתרון. לכן צריך לצאת למהלך לאומי משלים שמתייחס למצב שנוצר, ואף צפוי להימשך לעוד שנים רבות".
הפיתרון - לא לערב אוכלוסיות
מבחינת הלוי, גם היום יש להתמקד בשיקול הביטחוני קודם לכל שיקול אחר, "והמשמעות היא, שצריך להבהיר שהאזור שבתוך הגדר מיועד לסיפוח ולהתנהג איתו כך - כלומר - לא לספח בפועל כי זה בעייתי מסיבות שונות, ולהזרים תקציבים, לבנות ולהרחיב את ההתיישבות. אולם האזור שמעבר לריכוזי האוכלוסייה הגדולים ומעבר לגדר, צריך להיות מוגדר כאזור שמיועד לפינוי ושהשהות בו היא שהות ביטחונית בלבד - כלומר לא בטענה שהשטח הוא שלנו היסטורית ומשיחית", הוא מבהיר. "השב"כ וצה"ל ימשיך לפעול בכל נקודה מבחינה ביטחונית, כי המטרה היא ביטחון ישראל".
לדבריו, העולם היום מבין את הצורך הביטחוני, בעיקר אחרי התעצמותם של ארגוני הטרור ובפרט דאעש. "גם העולם הליברלי מבין שהשיקול הביטחוני הוא נחוץ. העולם היום מוכן לקבל או לספוג שהות למען ביטחון, גם אם זה לא טריטוריה שלנו. מבינים את התעצמותו של האיסלאם הקיצוני יותר ויותר. אולם העולם לא מקבל את זה שנהיה שם כשאנו טוענים שהשטח יישאר שלנו והאוכלוסייה הזאת תמשיך לחיות ללא זכויות שנים רבות".
"לא יהיה שלום", הוא קובע. "צריך להכיר בזה שלא יהיה שלום גם אם נורא רוצים אותו. אבו מאזן מבוגר מאוד ואני מאחל לו בריאות, אך הוא ילך מתי שהוא לעולמו, ובמידה ויערכו בחירות בשטחים בכל צורה שהיא, מי שיזכה הם החמאס או כל מיני ארגונים קיצוניים שמאיימים גם על הגבול עם ירדן. לכן זו טעות לחשוב שיש למי לתת את השטח. בעניין הזה צודקים אנשי הימין והביטחוניסטים. מצד שני, הערבוביה של האוכלוסיות לא יכולה לבוא בחשבון. להגיד שאנחנו רוצים להכיל כחלק ממדינת ישראל את מי שאנחנו מגדירים כאויב זה סיכון בטחוני חמור ביותר. גם ממשלות ימין ששולטות כאן זמן רב, לא מסוגלות ולא רוצות להחיל את הריבונות על השטחים. גם באירופה וגם בעולם מבינים שעירוב אוכלוסייה - בייחוד אוכלוסיה שהיא יריבה ונחשבת פנאטית אינה הגיונית", מבהיר הלוי.
"יהיה קשה לחזור אחורה בעתיד"
דרור הלוי שאת השירות הצבאי עשה בסיירת מטכ"ל, נחשב היום לאחר מאנשי העסקים הבכירים בישראל והוא משמש כיו"ר קבוצת הנדל"ן "העיר החדשה". לדבריו ישראל אף מסכנת את עתידה הכלכלי אם לא יתרחש שינוי כפי שהוא מציע.
"אנחנו רואים סימון של מוצרים באירופה. אנחנו רואים עמותות, אגודות וארגונים כדוגמת ה-BDS שפועלות בארה"ב ובאירופה, אך העולם יקבל את הטיעון הביטחוני במידה רבה יותר ויתמוך בנו. אם לא, אנחנו בבעיה כלכלית כי אנחנו מסוכסכים עם כל העולם בעניין הזה ואין תמיכה בשום מקום. גם רוסיה הענקית סובלת היום מחרמות שהוטלו עליה לאחר הפלישה שלה לחצי האי קרים וישראל עלולה להיות במצב הזה אם היא לא תפעל בנושא. יהיה קשה מאוד לחזור אחורה בעתיד", מזהיר הלוי.
"אנחנו צריכים לפעול בדיוק כמו השיקול הבטחוני שיש עם עזה. בסופו של דבר, ההפרדה היא שיקול קריטי - הן פוליטי והן ביטחוני", הוא מסכם.