תעלת הימים: יפורסם מכרז ישראל-ירדני
השר סילבן שלום ושר המים הירדני חאזם אל-נאסר מפרסמים מכרז בינלאומי לקידום בניית תעלת הימים. הפרויקט, שזוכה לסיוע ומימון מהבנק העולמי, יספק מים מותפלים ויאפשר הזרמת מים לים המלח. שתי המדינות מחפשות חברה בינלאומית שתבנה ותפעיל את התעלה במשך 25 שנה
המשנה לרה"מ, השר סילבן שלום, ושר המים הירדני, חאזם אל-נאסר, יצאו היום (ב') בפרסום משותף של המכרז הבינלאומי להקמת פרוייקט תעלת הימים.
לכתבות נוספות בנושא תעלת הימים
המכרז הבינלאומי לקידום בניית תעלת הימים יפורסם מחר בתקשורת המקומית והבינלאומית, על מנת לקדם את הפרויקט שיספק מים לצדדים ויאפשר הזרמת מים לים המלח מה שיאפשר להעלות את מפלס המים ולהצילו מהתייבשות.
המשנה לראש הממשלה, סילבן שלום אמר: "היום עשינו צעד היסטורי נוסף להצלתו של ים המלח. המכרז הבינלאומי המשותף שיפורסם מחר הינו הוכחה לשיתוף הפעולה בין ישראל וירדן ותשובה לכל מי שהטיל ספק שפרויקט תעלת הימים אכן יצא לפועל. זהו הישג סביבתי ומדיני יוצא דופן שמעיד יותר מכל על שיתוף הפעולה הפורה בין המדינות. המכרז קורא לחברות ישראליות ובינלאומיות להציג את מועמדותן לבניית הפרויקט ההיסטורי הזה".
הפרויקט שמובילים השר שלום ושר המים הירדני מקודם בשיתוף ובסיוע מימוני של הבנק העולמי, ארה"ב ומספר מדינות אירופאיות. זהו הפרוייקט הגדול ביותר שישראל וירדן מפתחות ביחד מאז נחתם הסכם השלום בין המדינות. במכרז הבינלאומי מחפשות ישראל וירדן חברה בינלאומית שתבנה ותפעיל את התעלה במשך 25 שנה.
בשנת 2005 ישראל, ירדן והרשות הפלסטינית חתמו על פנייה לבנק העולמי לתת את חסותו למחקר היתכנות ולהערכה סביבתית של הפרוייקט שיעביר מים מהים האדום לים המלח – ויתפיל חלק ממי הים. מטרת הפרוייקט היא לייצב את מפלס המים ולמנוע את המשך התייבשות ים המלח, לספק מי שתייה לירדן, ישראל והפלסטינים ולשמש כדוגמא לשיתוף פעולה איזורי. המחקר שנעשה בין השנים 2008 ל-2013 קבע שהפרויקט כדאי מבחינה כלכלית.
בדצמבר 2013 חתמו שלושת הצדדים על מזכר הבנות לקראת בניית התעלה שתעביר מים מהים האדום לים המלח ולהקמת מתקן התפלה מצפון לעקבה שיספק מי שתייה לירדן ולישראל.