שתף קטע נבחר

 

יזמת סימון מוצרים? לא תיפגש עם נתניהו

שר החוץ הבלגי היה מיוזמי התוכנית לסימון מוצרים מהשטחים. נתניהו סירב להיפגש עמו בביקור השר בישראל ולכן הביקור בוטל. משרד רה"מ: "נתניהו לא יכול לפגוש אותו בשל אילוצי לו"ז". במקביל: פסטיבל בינ"ל בבלגיה מחרים את ישראל

שר החוץ הבלגי דידייה ריינדרס עם השגרירה הישראלית סימונה פרנקל (צילום: משרד החוץ הבלגי) (צילום: משרד החוץ הבלגי)
שר החוץ הבלגי דידייה ריינדרס עם השגרירה הישראלית סימונה פרנקל(צילום: משרד החוץ הבלגי)

שר החוץ של בלגיה, דידייה ריינדרס, ביטל היום (ג') את ביקורו המתוכנן בישראל לאחר שהתברר לו שראש הממשלה ושר החוץ, בנימין נתניהו, מסרב לפגוש אותו בשל העובדה שהיה מהדוחפים לסימון מוצרי ההתנחלויות.

 

ריינדרס הוא שר החוץ האירופי הראשון שמשלם את מחיר המדיניות החדשה של משרד החוץ, כפי שנחשפה ב"ידיעות אחרונות", והיא לנקוט צעדים נגד המדינות שתמכו בסימון המוצרים. בין השאר, הוחלט להגביל את דרג הפגישות של שרי חוץ ושרים מאותן מדינות שמגיעים לביקור בישראל.

"מדיניות חדשה". ראש הממשלה נתניהו (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"מדיניות חדשה". ראש הממשלה נתניהו(צילום: AFP)
 

שר החוץ הבלגי היה השר שיזם את מכתב 16 שרי החוץ האירופים בחודש אפריל האחרון לשרת החוץ של האיחוד האירופי, פדריקה מוגריני – ובו הפצירו בה לקדם את סוגיית סימון המוצרים. בישראל סבורים שהמכתב הזה היה הקש ששבר את גב הגמל, ושבעקבותיו נציבות האיחוד האירופי החליטה ללכת באופן סופי על המהלך.

 

במשרד החוץ החליטו על צעדי גומלין שיתמקדו באותן 16 מדינות. בין השאר, הוחלט לעכב או למנוע כניסה של משלחות מאותן מדינות לביקורים ביהודה ושומרון ובעזה, להגביל פרויקטים של אותן מדינות ברשות ולהגביל דרג פגישות. השבוע גם הנחה נתניהו את משרד החוץ להשעות את כל המגעים עם האיחוד האירופי בנוגע לתהליך המדיני עם הפלסטינים.

 

ריינדרס היה אמור להגיע לביקור בישראל במוצאי שבת. הוא ביקש, בין היתר, פגישה עם שר החוץ וראש הממשלה נתניהו. ואולם, אתמול הודיע משרד החוץ לשגריר הבלגי בארץ שנתניהו לא יפגוש אותו. למרות שבאופן פורמלי העניין הוסבר כ"אילוצי לו"ז", הבלגים הבינו את הרמז: מדובר בכתף קרה לנוכח התפקיד האקטיבי שמילא ריינדרס בעניין סימון המוצרים.

 

השר הבלגי נועד היום עם שגרירת ישראל בבלגיה, סימונה פרנקל, והודיע לה על החלטתו לדחות את ביקורו בישראל עד להודעה חדשה.

 

ממשרד החוץ נמסר בתגובה: "ראש הממשלה ושר החוץ נתניהו לא ביטל פגישה מכיוון שלא נקבעה בשל בעיות לו"ז. ישראל תמשיך לקיים קשרים ענפים עם מדינות האיחוד האירופי, ובמקביל מבצעת הערכה מחדש באשר לתפקיד מוסדות האיחוד בתהליך המדיני עם הפלסטינים".

 

חרם תרבותי בבלגיה

במקביל לביטול ביקורו שר השר הבלגי בארץ, פורסם כי פסטיבל בינלאומי במדינה החליט להחרים את שגרירות ישראל. פסטיבל המוזיקה והמחול הבינלאומי בעיר ליאז' נכנע לתנועת החרם נגד ישראל והחזיר לשגרירות ישראל בבלגיה כספים ששילמה לצורכי חסות, ובלבד שהלוגו של השגרירות ומדינת ישראל לא יופיע בפרסומים הרשמיים של הפסטיבל. כמו כן שגרירת ישראל בבלגיה פרנקל לא תארח קבלת פנים למשתתפי הפסטיבל.

 

בפסטיבל שיתקיים בפברואר 2016 אמורה גם להופיע להקת המחול הישראלית "בת שבע". מאחר ובפסטיבל מופיעה להקה ישראלית ידועה, החליטה השגרירות, כמקובל בפסטיבלים כאלה בעולם, לתת סיוע כספי לאירועים – בתמורה לכך שהלוגו של השגרירות ומדינת ישראל יופיע על הפרסומים הרשמיים, וכן ששגרירת ישראל תערוך לכבוד המשתתפים קבלת פנים חגיגית.

 

לפני כמה שבועות הודיעו מארגני הפסטיבל לשגרירות ישראל בבריסל שהם לא רוצים את הכסף ומכאן גם שלא יהיה לוגו של השגרירות ומדינת ישראל, ולא תהיה קבלת פנים. מארגני הפסטיבל הסבירו שהדבר יעזור להם להתמודד מול הקריאות לחרם ולביטול ההופעה של בת שבע אם הם יוכלו לעמוד "בידיים נקיות" ולומר שהם לא מקבלים כסף ממדינת ישראל. יצוין כי בבלגיה יש דמויות מפתח שמטיפות לחרם תרבותי על מדינת ישראל.

 

שגרירת ישראל בלגיה הזמינה את מארגני הפסטיבל לפגישה והסבירה להם שהם טועים, ושבעצם הם נכנעים לחרם בנימוקים צדקניים. מארגני הפסטיבל לא השתכנעו והחזירו לשגרירות את הכסף. השגרירה הביע צער על הדברים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שר החוץ של בלגיה דידייה ריינדרס
צילום: AFP
מומלצים