יש לכם דקה? בראוניז בקלי קלות
מתכון בדקה: בלי מרשם מהסבתא, בלי שיטוטים ארוכים ברשת ובלי לבזבז זמן יקר - קבלו 60 שניות של מתכון מהיר וקל להכנת בראוניז שוקולד מגרה עם חמאת בוטנים. ככה זה כשאת סופר שי-לי
בראוניז שוקולד וחמאת בוטנים
המצרכים (לתבנית בגודל 24*30 ס"מ):
לתערובת השוקולד -
200 גר' שוקולד מריר, שבור לקוביות
175 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 1 כוסות (250 גר') סוכר
3 ביצים
1 כוס (140 גר') קמח רגיל
2 כפות אבקת קקאו
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לתערובת חמאת הבוטנים -
50 גר' חמאה, מומסת
3/4 כוס חמאת בוטנים קלאסית
100 גר' אבקת סוכר
1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
לשימון -
תרסיס שמן בטעם חמאה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מכינים את תערובת השוקולד: ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים ("באןן מארי"), ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מוסיפים סוכר וביצים ומערבבים. מוסיפים קמח, אבקת קקאו ותמצית וניל ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
- מכינים את תערובת חמאת הבוטנים: מערבבים חמאה מומסת וחמאת בוטנים בקערה. מוסיפים אבקת סוכר ותמצית וניל ומערבבים היטב.
- מרכיבים את העוגה ואופים: יוצקים את תערובת השוקולד לתבנית. מניחים שלוליות של תערובת חמאת הבוטנים על תערובת השוקולד ויוצרים דוגמה של "שיש", על ידי תנועות ערבוב קלות באמצעות סכין.
- אופים: אופים בתנור במשך 30-25 דקות, עד ששולי הבראוניז זהובים ויציבים.
- שומרים בכלי אטום מחוץ למקרר במקרר (עד 3 ימים).
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
בראוניז חמאת בוטנים, שי-לי ליפא
צילום: שני צדיקריו
מומלצים