"הסיפור שלא סופר". אירוע באו"ם לציון גירוש יהודי ערב
המשלחת הישראלית ציינה את יום השנה לגירוש 850 אלף יהודים מארצות ערב ואיראן: "האו"ם השקיע מיליארדים בפליטים פלסטינים ולא אגורה בפליטים היהודים"
כמה ימים לאחר שהאו"ם ציין את ההצבעה ההיסטורית בכ"ט בנובמבר כיום סולידריות עם הפלסטינים (בדגש על הפליטים), קיימה משלחת ישראל באו"ם אירוע קונטרה לציון גירושם של 850 אלף פליטים יהודים מארצות ערב ואיראן שמצאו בית במדינת ישראל.
בהודעה הרשמית של האו"ם צויין שזהו "הסיפור שלא סופר על 850 אלף פליטים - סיפור על תרבות יהודית עתיקה על האדמות הערביות". המטרה ברורה - להציג את המשוואה שבין הפליטים הפלסטינים לבין הפליטים היהודים.
השגריר באו"ם דני דנון, צבר, בן להורים שעלו ממרוקו, אמר כי "נפעל להכרה עולמית בפליטים היהודים ממדינות ערב באו"ם, ונספר את סיפורם בפני העולם כולו". דנון התייחס לחוסר הפרופורציה בין ההכרה הבינלאומית בפליטים הפלסטינים לבין ההכרה בפליטים היהודים ואמר: "הסיפור שהוחבא במשך שנים יוצא לאור. מדובר בתיקון עוול היסטורי כלפי יהדות ערב. כשגריר ישראל באו"ם אמשיך לפעול למען ההכרה בפליטים היהודים ממדינות ערב גם במוסד הזה".
את סיפורה של התרבות היהודית במדינות ערב עד לגירוש סיפרו העיתונאים בן דרור ימיני, שמשפחתו ברחה מתימן, ודוד סוויסה, שמשפחתו היגרה ממרוקו. באירוע השתתפה גם השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, שאמרה כי "ב-65 שנים האחרונות, האו"ם וסוכנויותיו השונות השקיעו עשרות מיליארדי דולרים בפליטים הפלסטינים, ולא השקיעו אפילו אגורה בפליטים היהודים. מאז 1949 האו"ם העביר יותר מ-100 החלטות על הפליטים הפלסטינים ואפילו לא החלטה אחת על הפליטים היהודים ממדינות ערב".
באירוע השתתפו גם שגריר גרמניה באו"ם ובכיר מהמשלחות של קנדה, איטליה, מצרים, קולומביה ואורוגוואי. מנכ"ל ועידת הנשיאים של הארגונים היהודיים, מלקולם הונליין, אמר כי "העולם חייב לזכור את הפליטים היהודים, אותם פליטים שהוא ניסה לשכוח ולהפוך לבלתי נראים." מחוץ לבנין האו"ם הפגינו חרדים מנטורי קרתא, נגד האירוע ועצם קיומה של מדינת ישראל. "להחרים את ישראל מדינת השטן", נכתב על אחד השלטים שהניפו.