שתף קטע נבחר

 

הפתעה בארה"ב: הגברת בפסל החירות ערבייה

דווקא כשבאמריקה מתנהל דיון ציבורי לוהט על קליטת מהגרים ופליטים מוסלמים מגלים חוקרים: הדמות בפסל החירות מבוססת על פלאחית ערבייה

השורשים ערביים. פסל החירות (צילום: Sutterstock) (צילום: Sutterstock)
השורשים ערביים. פסל החירות(צילום: Sutterstock)

פסל החירות, סמל הדמוקרטיה והחירות שקידם בברכה את פניהם של אין ספור מהגרים שהגיעו לחופי ארה"ב, שאב השראה מפרויקט שבמסגרתו תוכנן פסל של אישה ערבייה המשקיפה על תעלת סואץ. כך גילו לאחרונה חוקרים.

 

עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

הממצאים האחרונים מדהימים במיוחד עבור חלק מאזרחי ארה"ב, משום שהם מתגלים בשעה שבאמריקה מתנהל דיון ציבורי ער בנוגע לשאלת קליטתם של פליטי מלחמה מסוריה ומהגרים ממדינות האיסלאם.

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לפי שירות הפארקים הלאומיים של ארה"ב, האחראי לשמור על פסל החירות, הפסל הצרפתי פרדריק אוגוסטה ברתולדי, שנסע למצרים בשנים 1856-1855, פיתח שם "תשוקה למונומנטים ציבוריים גדולים ולפסלי ענק". כשממשלת מצרים חיפשה ב-1869 הצעות לבניית מגדלור עבור תעלת סואץ תכנן ברתולדי פסל ענקי של אישה בלבוש מסורתי המחזיקה לפיד, דגם שאותו כינה "מצרים מביאה אור לאסיה".

 

לדברי בארי מורנו, שכתב על פסל החירות ושדבריו מצוטטים על-ידי מוסד סמיתסוניאן שפועל במימון אמריקני, בפסל המתוכנן הופיעה בתחילה צורתה של אישה רעולת פנים. אדוארד ברנסון, שכתב גם הוא על הנושא, מספר כי "ברתולדי יצר סדרה של ציורים שבהם החל הפסל המוצע את דרכו בתור פלאחית ערבייה אדירת ממדים, ובהדרגה הוא התפתח לכדי אלה ענקית".

 

ההזדמנות השנייה של ברתולדי הגיעה כשההיסטוריון הצרפתי אדוארד דה לבוליה העלה את הרעיון ליצור מונומנט שהעם הצרפתי

ישלח במתנה לארה"ב ושייצג את "החירות שמאירה את העולם".

 

ב-1870 החל ברתולדי לעצב את הפסל בהתבסס על הסקיצות הקודמות שלו. הפסל הושק ב-1886.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
התחילה כ"שומרת של סואץ". הגברת בפסל
צילום: AP
מומלצים