שתף קטע נבחר

תיעוד נדיר: הירח וכדור הארץ בתמונה אחת

כך אנחנו נראים ממרחק של 3 מיליון ק"מ. התמונה צולמה על-ידי גשושית של סוכנות החלל היפנית. הגשושית שוגרה לעבר האסטרואיד רְיוּגוּ

אם אי פעם תהיתם איך נראים כדור הארץ והירח במרחק של מאות אלפי קילומטרים אחד מהשני, אז הנה התשובה. הגשושית "היאבוסה 2" של סוכנות החלל היפנית למשימת מחקר של האסטרואיד קרוב-הארץ רְיוּגוּ הצליחה לספק תיעוד מדהים של שני הגופים הללו בתמונה אחת מרהיבה.

 

כך אנחנו נראים ממרחק של 3 מיליון ק"מ ()
כך אנחנו נראים ממרחק של 3 מיליון ק"מ

 

התמונה צולמה ב-26 בנובמבר על ידי מצלמת הניווט האופטית של הגשושית, והיא מראה את מרבית חצי כדור הארץ המזרחי ואת מסלול הירח, שכמעט נראה כאילו הוא מוחזק על ידי כדור הארץ בעזרת חבל שמימי ענק.

 

הגשושית "היאבוסה 2" שוגרה ב-3 בדצמבר 2014, וכעת חולפת באזור כדור הארץ לפני שובה לאסטרואיד שבו היא אוספת דגימות, שחוקרים מקווים שיוכלו לעזור בחקר "המקור והתפתחות" מערכת השמש. הגשושית צפויה להגיע לנקודתה הקרובה ביותר לכדור הארץ מחר (יום ה'), יום השנה לשיגורה.

 

רְיוּגוּ הוא אסטרואיד מסוג C, והוא סווג כך בשל הכמויות הגדולות של מולקולות פחמן שהוא מכיל. סוגים אחרים של אסטרואידים כוללים את סוג S - שהם בעיקרם סלעיים - ואת סוג M המתכתיים. אסטרואידים מסוג C נחשבים שימושיים במיוחד לחוקרים מכיוון שהם מכילים מינרלים אורגניים ומימיים, כלומר הם מכילים מים, והם לרוב נחשבים יותר "קדמוניים".

 מסיבה זו הם יכולים לספק רמזים למקור החיים על פני כדור הארץ, כמו גם מידע על מבנה והיווצרות הרכיבים הראשונים של מערכת השמש.

 

יאסוהיקו טקאגי מאוניברסיטת אייצ'י טוהו, שלוקח חלק בפרויקט, אמר לפני שיגור הגשושית: "הסברה היא כי מינרלים ומי ים המרכיבים את כדור הארץ, כמו גם החומרים הדרושים לחיים, קשורים היטב לערפילית השמש הראשונית בימיה המוקדמים של מערכת השמש. אנחנו מצפים להבהיר את מקור החיים על ידי ניתוח דגימות שייאספו מגוף שמימי וקדמוני".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
התמונה שצילמה הגשושית היפנית
מומלצים