שתף קטע נבחר

 

צפו במרדף בערבה: 200 עזים נדירות נגנבו מחווה

אולי במשאיות, אולי בדיר או במערה - לאנשי החווה במושב עידן בערבה אין מושג לאן הובילו הגנבים את העזים האלפיניות שלהם, מטה לחמם בשנים האחרונות. אנשי "השומר החדש" פתחו במרדף, צוות ynet הצטרף

 

חיפוש אחר 200 עיזים אלפיניות נדירות    (צילום: רועי עידן)

חיפוש אחר 200 עיזים אלפיניות נדירות    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כ-30 מתנדבים מכל רחבי הארץ יצאו אתמול (ד') למבצע חיפושים יוצא דופן במטרה להשיב לינון והדיי עפאים, חקלאים ממושב עידן בערבה, את מטה לחמם - עדר שלם של 200 עזים אלפיניות נדירות שנגנבו מהמשק בלילה שבין שני לשלישי השבוע. זו אחת הגניבות החקלאיות הגדולות ביותר בשנים האחרונות, וערכה נאמד בכמיליון שקל. צוות ynet ליווה אותם ותעד את החיפושים - בסרטון שבראש הכתבה.

 

סביב המשק מתפרנסות כ-50 משפחות עובדים בשרשרת שמתחילה בגידול העזים ועד מתן שירות ללקוח בחנות.

 

מפקד מרכז שיטור קהילתי ערבה, רס"ב צ'רלי ביטון, סיפר כי רדף יחד עם גשש אחרי חוליית הגנבים לאורך שמונה קילומטרים. "השומר החדש", ארגון שהוקם למטרת הגנה מפני פגיעה ברכושם של חקלאים, פרסם קול קורא למתנדבים להצטרף לחיפושים. וכך, בצהרי היום, עזבו עשרות אנשים את עיסוקיהם, והגיעו לעזור לחקלאים, אף שאינם מכירים זה את זה. "מתחלקים לצוותים של שני רכבים, כל צוות מקבל אזור שעל פי המידע המודיעיני ייתכן שהעזים הוברחו אליו", סיפר מנהל מרחב דרום בארגון, עדי שוורץ. "האוכלוסייה שם לא רגילה שמסתובבים לה בשטח. אז לא משנה מה קורה, לא נכנסים לעימות. גם לא צריך ליצור תחושה שאנחנו באים לחפש משהו. אם מישהו נתקל במשהו חשוד, הוא מדווח אבל לא עושה כלום, עד שמגיע כוח גדול. לא עוברים גדרות פרטיות, כי אז זו הסגת גבול".

 

 (צילום: הדיי וינון עפאים) (צילום: הדיי וינון עפאים)
(צילום: הדיי וינון עפאים)

 (צילום: הדיי וינון עפאים) (צילום: הדיי וינון עפאים)
(צילום: הדיי וינון עפאים)

 (צילום: הדיי וינון עפאים) (צילום: הדיי וינון עפאים)
(צילום: הדיי וינון עפאים)
 

רחפן עם מצלמה עלה לאוויר, ושידר לחמ"ל שהוקם תמונות מהשטח. הצוותים יצאו בטנדרים וג'יפים ומתחילים לסרוק את האזורים הרלוונטיים באופן דקדקני. התושבים תוהים מה פשר ההתעניינות, מדי פעם מתקרבים ושואלים. הרבה בעלי חיים נראים בשטח, רוב תושבי הפזורה מתפרנסים מהם, אך עזים אלפיניות לא נראות באופק. הצוותים לא מתייאשים, חוברים זה לזה ומתפצלים שוב ושוב, משנים אסטרטגיות ומסלולי נסיעה, שומרים על אופטימיות. "עדר של 200 ראש זה לא דבר שקל להסתיר", אומר אריאל-בן חיים, רכז שטח דרום בארגון, תושב שדה צבי. "הוא יכול להיות בתוך משאיות, בדיר, במערות. אלו הן עזים שלא כדאי לשחוט אותן, מכיוון שהבשר שלהן לא טעים. הן גם עזים נדירות שמושכות תשומת לב, ולכן לא ניתן למכור אותן בארץ. ככל הנראה הגנבים ינסו להבריח אותן לשטחים, ברגע שהאבק ישקע קצת והם ירגישו שזה בטוח".

 

כשהחשכה יורדת הצוותים מתקפלים באכזבה. זהו סיפור שאין לו סוף טוב, בינתיים. "הם אמנם לא מצאו את העזים, אך המתנדבים עוררו את השטח, עזרו באיסוף מידע מודיעיני ונתנו לינון והדיי תחושת ביטחון מאוד גדולה, שיש מי שעומד מאחוריהם".

 

הדיי סיפר: "אולי עוד כמה שעות, אולי עוד כמה ימים, אולי עוד שבועות יחלפו אך הדיר ישוב ויתמלא בעזים חולבות ובגדיים פועים לרוב. בחנויות המשק נארח בינתיים מחלבות נהדרות של חברים וקרובים, הבאים כולם בלבם הרחב לעזרתנו. החקלאות תנצח". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: הדיי וינון עפאים
העזים שנגנבו
צילום: הדיי וינון עפאים
מומלצים