אביו של אחד החשודים ברצח בדומא ל-ynet: "אין מצב שזה הוא"
אחרי שהותר לפרסם כי נעצרו חשודים ברצח משפחת דוואבשה בדומא, אביו של אחד מהם טוען כי בנו נעצר, אך בכלל היה בעיר אחרת ורחוק מהזירה: "חצי מהעיר ראתה אותו שם. גם שב"כ יודע זאת". פרקליטי החשודים: "החקירה שלהם אלימה"
"אין מצב בעולם שהם עשו את זה. בלילה של השריפה הוא היה כל הלילה במקום רחוק מאוד". כך טוען בראיון ל-ynet אביו של אחד החשודים היהודים שנעצרו בחשד למעורבות במעשה הטרור היהודי שבו נרצחו שלושה מבני משפחת דוואבשה בכפר דומא.
היום (ה') התירו שב"כ והמשטרה לפרסם כי גורמי הביטחון עצרו צעירים חשודים בהשתייכות להתארגנות טרור יהודית ובביצוע פיגועי טרור. במסגרת החקירות נבדק חשד למעורבות אותם צעירים בפיגוע ההצתה, שבו נרצחו בני הזוג סעד וריאהם דוואבשה ובנם התינוק עלי. זהות העצורים עדיין נמצאת תחת צו איסור פרסום.
אביו של אחד החשודים סיפר ל-ynet: "אני זוכר שהוא בא לבקר אותי ביום חמישי, לילה לפני ההצתה. דיברתי איתו שעה ו'נתתי לו בראש' שהדרך שלנו היא תורה ותפילה. הוא הסכים איתי ואז נסעו למקום מרוחק אצל קרובת משפחה כל הלילה", הוא מספר.
לדבריו, אין שום סיכוי שבנו לקח חלק בהצתה הנוראה. "חצי מהעיר ראתה אותו שם וגם שב"כ יודע את זה", הוסיף האב.
על הרצח בדומא אמר: "לא צריך להיות בלש אמיתי כדי לדעת שאת הבית הזה לא שרפו יהודים. הבית הזה נמצא במרכז הכפר. איזה מתנחל מפגר יילך (לשרוף בית) במרכז הכפר. סימנו את הבית הזה ספציפית. מי ייכנס למרכז הכפר לשרוף בית? הבית הזה היה מסומן (אצל הערבים). זה בית שסימנו אותו ספיצפית. זה לא סתם בית ששרפו. אם מתנחל היה רוצה לשרוף בית היה שורף בקצה הכפר, לא שבע דקות נסיעה משם".
לאב גם טענות על מעצרו של הבן. "לא אומרים לנו שום דבר. לקחו אותו מהבית ולא אומרים לנו על מה. לא נתנו לו גם לראות עורך דין. הוא במעצר בית מנהלי כבר כמה חודשים. הוא היה מורחק מהשומרון. שלוש פעמים בשבוע היו מגיעים בלשים לבדוק אם הוא שם, ואז באו אנשי שב"כ וימ"ר ולקחו אותו איתם".
אותו אב סיפר אתמול ל-ynet על החיים של בנו בצל מעקב בלתי פוסק של שב"כ ועל דעותיו הקיצוניות נגד מוסדות המדינה. "אני שונא את המדינה הזאת", הוא אומר. "זו המדינה הכי אנטישמית בעולם מאז הרייך השלישי".
לדברי האב, הוא אמנם חש תיעוב לכל מוסדות המדינה, אך הדגיש שהוא לא מאמין בביצוע פעולות מעשיות אלא בהתנגדות בתפילה בלבד. "כשגירשו את גוש קטיף, יודנראט-בג"ץ לא התערב", הוא אומר. "לפני כמה זמן היה דיון אם להרוס בתי מחבלים, ובג"ץ ביקש הוכחה שזה יוצר הרתעה של מחבלים. אבל לא זכור לי שהם ביקשו מהמדינה הוכחות שעקירת יהודים תביא שלום".
על בנו וחבריו הוא הוסיף: "הילדים האלה הם גברים. יש בהם אמונה. אנחנו לא מכירים בדרך השלטון הארורה והמעוותת הזאת. מי כאן משכמו ומעלה בהנהגת המדינה ובמערכת המשפט? כולם מושחתים. אלה שאתה חושב שהם לא מושחתים זה רק בגלל שלא שפטו אותם. זו לא מדינה, זה גטו. הגטו הכי גדול בעולם. אבל אני אומר, 'עם ישראל אין כוחו אלא בפה'. אני לעולם לא ארים ידיים. אני שונא את המדינה בדם, אבל אנחנו נתנגד בתורה ובתפילה".
עו"ד ציון אמיר, המייצג את החשוד, אמר: "קשה מאוד למצוא הצדקה למניעת פגישה עם עו"ד ביחס לעצור, ודאי לעצור קטין, כשאינך יודע דבר וחצי דבר על מהות החשדות, על כיצד נראה בכלל הלקוח שלך, כאשר הפרשה נמצאת תחת מעטה של ערפל מוחלט. העצור בנסיבות כאלה מבודד מהעולם ומנותק לחלוטין מכל קשר עם אחרים, לא משפחה לא הורים ולא עו"ד, ויש בכך פגיעה קשה בלתי מידתית ובלתי נסבלת בזכותו של אדם להליך הוגן וזכותו להיוועץ עם עורך דינו. צריך להביע דאגה וחשש שפגיעה כזו חמורה יכולה להביא לעיוות דין. אני מציע להיות זהירים בהצהרות וקביעות בטרם עת. אני מצוי שנים רבות בהליכים מהסוג הזה והתמודדנו בעבר עם מעצרים כאלו שבסופם עמדת השב"כ לא התקבלה והחשדות הופרכו".
אביו של חשוד נוסף סירב להגיב והסתפק במשפט הזה: "אני מעדיף בעת הזאת לשתוק".
פרקליטי החשודים: "נחצו קווים אדומים"
בתוך כך, עורכי הדין של החשודים ערכו היום מסיבת עיתונאים ברמת גן, שבה הביעו מורת רוח מהתנהלות הרשויות. עו"ד עדי קידר אמר כי "יש בידי שב"כ כמה חשודים שאנחנו לא יכולים לפרט דבר בנוגע לגילם. החשודים עצורים למועדים שונים ומנועים מלהיפגש עם עורכי דין".
עו"ד קידר הוסיף כי "אנחנו שותפים לדעה שבמהלך השבוע האחרון ההתנהלות
של גורמי הביטחון ובתי המשפט הייתה אחת מהקשות ביותר שהיו. מדובר בהפרת זכויות אדם, השבוע עברו כל קו אדום, בוצעו הליכים שלא בוצעו מעולם בישראל".
עו"ד חי הבר אמר: "צריך לזכור שכתבי אישום לא נראים באופק. נעשתה כאן חקירה אלימה מבלי שניתן לבני המשפחות לראות אותם אנחנו מקבלים אינדיקציות לשעות חקירה מרובות, אי הענקת טיפול רפואי, ומתן אוכל לא בצורה סדירה. אנחנו באמת לא נתקלנו מעולם בכזו התנהלות".
עו"ד איתמר בן גביר: "במהלך מעצרו של מרשי הוא הוכה ונפצע וזקוק לטיפול רפואי. לא סתם שב"כ לא הביאו אותו לחקירה. אני יודע שזו חקירה שבה פוליטיקאים התערבו, אבל לא יכול להיות שיעלימו פה אנשים. התחושה היא שהשב"כ יעשה הכול כדי לקבל כאן הישג".
במקביל, עדת ראייה למעצר של אחד החשודים סיפרה כי "הוא יצא מרכב ואז הגיעו אליו שני אנשים. אחד מהם הכניס לו אגרוף בבטן והשני התנפל עליו, ואז הגיעו עוד הרבה אנשים להכות אותו באגרופים, להפיל אותו ולגרור אותו לניידת. אפילו לקחו לי טלפון שהוצאתי כדי לצלם".