התאונה בצומת: "שנים התרענו, הבנות לא אשמות"
תושבי שדה צבי, שבצומת ביציאה ממנו נהרגו שתי נערות ואחת נוספת נפצעה אנוש, מבקשים כבר שנים לטפל בצומת המסוכן שבו נפגעו כבר רבים: "אין שדה ראייה, אין פסי האטה - אפילו שלט לא שמו. זו תאונה שאף אחד לא אשם בה חוץ מנתיבי ישראל"
תושבי שדה צבי זועמים בעקבות התאונה הקטלנית שבה נהרגו אתמול (יום ו') בבוקר שתי נערות, סימור נחום ואביב נחמיאס, בנות 17 מירושלים, ונערה נוספת נפצעה באורח אנוש. "זו תאונה שאף אחד לא אשם בה חוץ מנתיבי ישראל", אמר פסקל ארז'ואן, שאביו נפצע באותו צומת לפני כשלוש שנים.
"למי שיוצא מהמושב שמאלה אין שום שדה ראייה", אומר פסקל, "בשבריר של שנייה אתה מוצא את עצמך מול רכב. כשאני יוצא מהמושב אני לא עוצר, אני פשוט נוסע בלי לראות, כי ברגע שעצרת - אתה מגדיל את הסיכוי שיפגעו בך. הנהגים שנוסעים בכביש לא יודעים את זה, ונוסעים במהירות. כתוב 70 קמ"ש, אבל אף אחד לא נוסע פה במהירות הזאת. לא משנה כמה פעמים ביקשנו והתחננו, לא עשו פה פסי האטה, כיכר - אפילו שלט קטן שיזהיר לא שמו".
נועה שרי, תושבת היישוב, אף שלחה לפני כחודש וחצי מכתב בנושא לחברת "נתיבי ישראל", אך נענתה כי הצעתה "אינה כלולה בתכנית העבודה השנתית של החברה". שרי מספרת כי כשהתושבים יוצאים מהמושב, הם לא רואים את המכוניות שמגיעות, אלא רק בלילה, כשהפנסים דולקים. "אין מצב שהן לא היו נותנות זכות קדימה לרכב, הן פשוט לא ראו אותו. רק מי שגר במושב מכיר את הבעיה הזאת. זה צומת מועד לפורענות. בכל פעם שאני לוקחת שמאלה אני אומרת 'שמע ישראל'".
שרי מספרת כי בני הנוער החוגגים יצאו בשיירה מהמושב וראו את כל מה שהתרחש לאחר התאונה. "כשהפרמדיקים הפסיקו להחיות את הנערות, הם צעקו עליהם, התחננו שימשיכו, התמוטטו מרוב צער. איזו טרגדיה. בכל חודש וחצי-חודשיים יש תאונה, אבל תאונה כזאת עוד לא היתה פה. נקווה שזה יעיר מישהו, את נתיבי ישראל ואת המועצה הרדומה".
התושבים מתכננים לקיים בשבוע הבא הפגנה בנושא מול בית המועצה, בדרישה לפתרון מיידי.
הבעלים של הווילה בשדה צבי שבה התקיימה מסיבת יום ההולדת שבה השתתפו הנערות, סיפר: "זו קבוצה של 27 נערים ונערות שהגיעה לכאן כבר בפעם השנייה. הם רצו להיות ביחד, לחגוג יומולדת לאחת הבנות. הם הגיעו אתמול בסביבות חמש אחר הצהריים, ויצאו בעשר וחצי. ישנו פה, עשו על האש. חבר'ה ממש נחמדים, לא עושים רעש או בלאגן. אפילו לא שמעתי אותם. היום כשהם הלכו הם לחצו לי יד ואמרו 'תודה רבה, נבוא שוב'. זו פשוט הרגשה קשה, יש לי שבת חתן ובמקום לשמוח אנחנו עצובים".
גם הוא מדבר על צומת מסוכן ועל כתובת שהייתה על הקיר. "אנחנו מתריעים כבר יותר משבע שנים על הצומת הזה, שהוא מאוד מאוד מסוכן. אין שדה ראייה, כל פעם כשאני יוצא אני חושב פעמיים - מסתכל שמאלה וימינה ופתאום מגיע רכב או משאית. אבל לא עושים שום דבר עם זה. כל חודש יש פה תאונה. היום כמה אנשים מהמושב התקשרו לראש המועצה, התחילו לצעוק - עד מתי זה יימשך ככה?".
כביש 293 הוא כביש קצר יחסית, שאורכו כ-17 קילומטרים, והתנועה בו מועטה. בעשור האחרון נפגעו בו 136 בני אדם ב-54 תאונות דרכים.
רוכב טרקטורון נהרג בצפון
הקטל בדרכים נמשך גם היום. רוכב טרקטורון בן 28 נהרג ליד קיבוץ איילת השחר לאחר שהתהפך ונלכד מתחת לטרקטורון. למקום הוזעקו צוותי מד"א ממרחב "ירדן" שקבעו את מותו. בצהריים נפצעה אנושות הולכת רגל בת 27 מפגיעת מכונית בכביש החוף סמוך למחלף נתניה לכיוון דרום. היא פונתה לבית החולים בילינסון בפתח תקווה.
מתחילת השנה נהרגו 331 בני אדם בתאונות דרכים, החמרה קיצונית לעומת אשתקד (287). מספר ההרוגים בתאונות ב-11 החודשים הראשונים הוא הגבוה בשבע השנים האחרונות. הנתונים בישראל בולטים לרעה בניגוד למגמה כלל עולמית של ירידה חדה במספר ההרוגים בתאונות דרכים מדי שנה, תודות לשיפור מתמשך במערכי רפואה, תקשורת, מערכות בטיחות והסברה.
שמואל אבואב, מנכ"ל עמותת "אור ירוק" אמר כי "התאונה הקטלנית מצטרפת לעוד ארבעה בני אדם שנהרגו השבוע בכבישים וכבר ניתן לומר כי זוהי אחת השנים הקשות והשחורות בבטיחות בדרכים. משרד התחבורה נכשל ביעד שהציב לעצמו-ירידה של 5% במספר ההרוגים השנה".
מהמועצה האזורית מרחבים נמסר בתגובה: "בעקבות פניות המועצה למשרד התחבורה, אישר המשרד תקציב לתכנון כביש 293 מבית קמה לבית הגדי, כולל צומת שדה צבי".
מ"נתיבי ישראל" נמסר שהתקצוב הוא באחריות משרד התחבורה.
ממשרד התחבורה טרם התקבלה תגובה.