שתף קטע נבחר

 

האישה השנואה בישראל: מי את מרגוט וולסטרום?

שרת החוץ השבדית קישרה בין הטרור בפריז ל"ייאוש הפלסטיני" ואמרה שישראל "מוציאה להורג" מחבלים שביצעו פיגועים. השגריר לשעבר בשבדיה: המפלגה שלה תמיד הפנתה לישראל כתף קרה. מומחית לאיחוד האירופי: יש שינוי בתפיסה, אך לשבדים זה עוד ייקח זמן. צפו בראיונות באולפן ynet

  

המפתח למדיניות שבדיה נגד ישראל    (צלמים אבי חי ניר כהן ניצן דרור)

המפתח למדיניות שבדיה נגד ישראל    (צלמים אבי חי ניר כהן ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

שרת החוץ של שבדיה, מרגוט וולסטרום, הצליחה תוך פחות מחודש להרגיז פעמיים את ממשלת ישראל. הפעם הראשונה הייתה כאשר יצרה קשר בין מתקפת הטרור בפריז ל"ייאוש הפלסטיני", ואתמול כאשר אמרה כי ישראל מוציאה להורג ללא משפט מחבלים שמבצעים פיגועים. ד"ר אסתר לופטין, מומחית לאיחוד האירופי, וצבי מזאל, לשעבר שגריר ישראל בשבדיה, מנסים להסביר בראיון לאולפן ynet מאיפה נובעות העמדות של וולסטרום וגם של חלק מהציבור השבדי.

 

ד"ר לופטין מהמרכז הבינתחומי עשתה בעבר פרופיל על שרת החוץ השבדית. "צריך לזכור שההתבטאויות של וולסטרום נגד ישראל לא התחילו בשבועות האחרונים. בינואר בשנה שעברה היא הייתה אמורה להגיע לביקור בארץ לרגל החגיגות לזכר ראול ולנברג, הדיפלומט השבדי שהציל הרבה מאוד יהודים במלחמת העולם השנייה. היא ביטלה את הביקור מכיוון שאביגדור ליברמן שהיה אז שר החוץ וגם ראש הממשלה נתניהו סירבו לקבל את פניה. הסיבה לכך נעוצה בין היתר בעובדה ששבדיה הייתה למעשה המדינה הראשונה באירופה שהכירה במדינה פלסטינית באופן חד-צדדי, וזה כמובן העכיר את היחסים".

וולסטרום ואבו מאזן. המתיחות גברה אחרי ההכרה במדינה הפלסטינית (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
וולסטרום ואבו מאזן. המתיחות גברה אחרי ההכרה במדינה הפלסטינית(צילום: רויטרס)

לדברי ד"ר לופטין, "השרה וולסטרום משקפת עמדות שרבים בציבור השבדי חולקים איתה. יש איזושהי תפיסה או נרטיב בקרב רבים בציבור השבדי שהטרור והאלימות מקורם בסבל וייאוש,

לפלסטינים אין ברירה ולכן הם נוקטים טרור. צריך לזכור שבסופו של דבר הנרטיב הזה, שהרבה מאוד אירופים האמינו בו, מתחיל להשתנות בעקבות הפעילות של האיסלאם הרדיקלי ברחבי המזרח התיכון ובייחוד של דאעש. יש פה תחילה של שינוי בתפיסה האירופית, אבל בשבדיה זה ייקח עדיין קצת זמן".

 

צבי מזאל היה בעבר שגריר ישראל בשבדיה. לדבריו, לא כולם במדינה הסקנדינבית הם נגד ישראל. "יש לנו הרבה מאוד ידידים בשבדיה, יש לנו גם עסקי סחר והיסטוריה, אבל המפלגה הסוציאל-דמוקרטית היא בעייתית מבחינתנו. כשהייתי שם ניהלתי מאות שיחות עם האנשים האלה ובכל מקום קיבלתי כתף קרה. הסבירו לי שאנחנו הגורם הגרוע ביותר במזרח התיכון, אנחנו מכים את הפלסטינים, 'אוכלים' את הילדים לארוחת בוקר, כל מיני סיפורים בלתי אפשריים. המדינה הנחמדה הזו שחושבת שהיא טהורה ובעלת מוסר מעל ומעבר, אינה מותחת ביקורת על מדינות אחרות כמו איראן ושאר מדינות ערב בעניין זכויות האדם. לפני כמה חודשים היה ניסיון לומר משהו על סעודיה, שמשהו לא בסדר שם מבחינת זכויות אדם. סעודיה הודיעה שהיא משעה את יחסי הסחר בין שתי המדינות, ותוך שעה שבדיה התנצלה".

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
שרת החוץ וולסטרום
צילום: AFP
מומלצים