שתף קטע נבחר
 

מסעדה טבעונית חדשה לאורי שביט

אם אין בשר תאכלו חסה: נציגת הטבעונות, אורי שביט, תפתח בקרוב מסעדת פופ אפ טבעונית חדשה במתחם שרונה בתל אביב, במקום מסעדת בשר שנסגרה. שביט: "מסעדות טבעוניות בארץ ובעולם פונות לא רק לקהל הטבעוני"

שלישיית גירלז פאוור שמורכבת מאורי שביט, שיראל ברגר וסהר שחר, מקימה בימים אלה מסעדת פופ אפ טבעונית. "מיס קפלן" - מסעדת ירקות אורבנית עונתית תיפתח בסוף דצמבר, למשך שלושה חודשים בלבד, במתחם "ליטל איטלי" בשרונה.

 

במסעדה יוצעו שלל מנות טבעוניות, פשוטות לצד מורכבות, חמות וקרות, ומנות נשנושים לצד מנות עיקריות. כל הטוב הזה יתרחש בחלל שבו עד לפני שבועות ספורים פעלה מסעדת הבשר "קרניבירה".

 

אורי שביט, בעלת הבלוג "טבעוניות נהנות יותר" (המתפרסם גם ב-ynet), כבר כמה שנים עושה הכל כדי שחיות יסבלו פחות. שביט היא, אם תרצו, ה"גרי יורופסקי" בביצה הטבעונית המקומית. "אני בטוחה שלא רק טבעונים יהנו במסעדה החדשה שלי", היא מצהירה, "מסעדות טבעוניות טובות בארץ ובעולם פונות לא רק לקהל הטבעוני, אלא לקהל הרחב שמחפש איכות וטעם טוב".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אחרי כל כך הרבה זמן בתחום האוכל, למה דווקא עכשיו לפתוח מסעדה, ועוד פופ-אפ?

"במהלך השנים היו לא מעט הזדמנויות, גישושים והצעות. לא רציתי להפסיק את הפעילות היומיומית למען הטבעונות, וגם ההיכרות עם עולם המסעדנות גרמה לי לחכות עם ההתמסרות למסעדה. לפני כחודש חזרתי מארצות הברית אחרי שטעמתי טעמים חדשים ומיוחדים, והרעיון שלי הגיע לאוזניים טובות ולידיים מחבקות. זה יהיה המקום להוכיח, למי שעוד יש ספק, איזה אוכל מעולה אפשר לעשות עם ירקות, ועל הדרך אני גם אגשים חלום עם חוויה נקודתית בתחום המסעדנות, ובלי להפסיק את שאר הפעילויות שלי".

אורי שביט (מימין) ושיראל ברגר, "מיס קפלן" (צילום:  בני ליפשיץ) (צילום:  בני ליפשיץ)
אורי שביט (מימין) ושיראל ברגר, "מיס קפלן"(צילום: בני ליפשיץ)

את חושבת שבשנה האחרונה התרחש שינוי תדמית של עולם הטבעונות, והיא מעתה נתפשת כיותר סקסית ופחות מאיימת?

"בכל שלב באבולוציית הטבעונות אמרו על הטבעונות דברים קשים. אמרו שהיא נחלתם של סגפנים, בריאותנים, היפים, מחבקי עצים, אלימים, תל אביבים ועוד, ומכיוון שהיום כמעט לכל אחד יש לפחות טבעוני אחד במשפחה, חבר טבעוני וכמה מכרים טבעוניים, אנשים מבינים שהמכנה המשותף של הטבעונים זה התזונה ואורח החיים שלהם, ושלא מדובר בקפריזה של חלק מהאוכלוסיה. לכן היום יש הרבה פחות סטיגמות ויותר הבנה. יש גם טבעונים כמוני שפשוט אוהבים לאכול, וככל שאנשים נחשפים לטבעונות, טועמים ובודקים הם מבינים שהדעות הקדומות מיותרות, ושהטבעונות פה כדי להישאר".

קריספי כרובית, "מיס קפלן" (צילום: אורי שביט) (צילום: אורי שביט)
קריספי כרובית, "מיס קפלן"(צילום: אורי שביט)

ומה לגבי האלימות של טבעונים, למשל בטוקבקים?

"במקום בו יש טוקבקים יש גם טוקבקים אלימים ומרושעים. גם במתכונים של פירות ים אפשר למצוא דתיים שמאחלים מוות ומחלות לכל מי שידו בדבר. אני לא אוהבת את זה כמובן, ואני גם לא בעד. ההשתלחות זה משהו שמאפיין את הרשת, ולא רק את הטבעונים ברשת. הטבעונים לפחות מנסים לעשות משהו טוב, אבל יש כאלה שהייאוש מוציא מהם מילים קשות".

 

בשלב זה התפריט של "מיס קפלן" עדיין בבנייה, אבל בין המנות שתמצאו בו יהיו סקאלופ יערות, באן עם נקניקית גזר מעושנת בשבבי עץ תפוחים וקריספי ניוקי. חומרי הגלם שישמשו את שלוש הבנות במטבח יהיו על טהרת הירקות ובמחירים נוחים. חוץ מזה יהיה שם גם הרבה אלכוהול ותפריט קוקטיילים מבית היוצר של מוש בודניק (סושייאל קלאב) ותפריט יין שיוקדש ליינות ישראליים.

 

המטבח מורכב מצוות של שביט ומעוד שתי נשים - האחת - שיראל ברגר, בעלת הקייטרינג הבוטיקי The art of vegetables שעד גיל 24 כבר הספיקה לעבוד במטבחים בחו"ל, להפוך לטבעונית ולהוציא מירקות מטעמים שהם יצירות אמנות, והשנייה - סהר שחר (שעבדה בעבר במטבחים של קלארו וג'וז ולוז) מי שתנהל את המסעדה בפועל.

אורי שביט (מימין) ושיראל ברגר, "מיס קפלן" (צילום: בני ליפשיץ) (צילום: בני ליפשיץ)
אורי שביט (מימין) ושיראל ברגר, "מיס קפלן"(צילום: בני ליפשיץ)

חוץ משם הרחוב בו המסעדה תפעל, יש עוד משמעות לשם "מיס קפלן"?

"בשנות השבעים הייתה סדרה בטלוויזיה החינוכית ללימוד אנגלית, קראו לה 'Here we are', ואין ילד שגדל בסבנטיז ולא זוכר אותה. בסדרה הזאת הייתה דמות שלומיאלית, קלולסית, חיננית וחמודה שזה היה שמה - מיס קפלן. המקום החדש מעביר לפרונט את הכוח הנשי, וגם הירקות -שכמו מיס קפלן מהתוכנית תמיד נחשבו לסייד דיש - עוברים לקדמת הבמה ומקבלים את מלוא הפוקוס לו הם ראויים. לעשות ממיס קפלן כוכבת, זה כמו לעשות את מה שהטבעונות עשתה לירקות".

 

ולסיום, מה דעתך על הקארמה של פתיחת מסעדה טבעונית איפה שפעם הייתה מסעדה בשרית?

"כל אורחי ה'קרניבירה' לשעבר מוזמנים בחום לבוא ולטעום".

 

"מיס קפלן", קפלן 18, מתחם שרונה (החל מ-22/12, למשך שלושה חודשים בלבד), 03-6979015, ראשון-שבת 19:00-23:30 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום:  בני ליפשיץ
אורי שביט ושיראל ברגר, "מיס קפלן"
צילום: בני ליפשיץ
מומלצים