היכן הכי מסוכן לטייל בעולם?
ארגון ההצלה התיירותי הגדול בעולם, International SOS, ממפה את היעדים המסוכנים יותר ופחות לטיולים ב-2016. אז איפה הכי מסוכן, היכן הכי בטוח ואיזה דירוג קיבלה ישראל? וגם: מה אנחנו בודקים וכיצד אנחנו נערכים לפני שיוצאים לטיול?
רק בחודש שעבר, לאחר מתקפת הטרור בפריז, הוציאה ממשלת ארצות הברית אזהרת מסע לכל העולם. האזהרה שנתקבלה בחוסר הבנה וסימני שאלה גדולים ברחבי העולם, לא ממש שכנעה את המטיילים לעקוב אחרי ההנחיות - בטח שלא לפני תקופת חג המולד, העמוסה ביותר בשנה בעולם המערבי.
אם בכל זאת תרצו נתונים קצת יותר מפורטים לגבי "איפה מסוכן" יותר או פחות, תוכלו למצוא אותם במפה החדשה שפרסם אתמול (ב') ארגון International SOS, הממפה כבר מ-2010 את היעדים הבטוחים יותר ופחות ברחבי העולם. על פי הארגון, המפה החדשה מעודכנת ל-2016 וכוללת שקלול של פרמטרים בתחום הביטחון האישי והבריאותי. מפת הסיכונים נחלקת לחמש רמות: בלתי משמעותי (i), נמוך (L), בינוני (M), גבוה (H) וקיצוני (E).
מפת הסיכונים העולמית לפניכם, לחצו להגדלה:
רוב ווקר, האנליסט הראשי של הפרויקט, אמר אתמול כי "המציאות היא שמסוכן היום בכל מקום בעולם. הבנת הסיכונים, כמו גם נקיטת אמצעי זהירות, יגנו על הנוסעים ויסייעו לעסקי התיירות להמשיך לפעול".
הכי מסוכן: לא אצלנו
אז איפה הכי מסוכן? על פי המפה המלאה שתוכלו ללחוץ להגדלתה, סיכונים קיצוניים קיימים בין היתר במדינות הקרובות יחסית אלינו כדוגמת סוריה ועירק, וכן באפגניסטן, לוב, תימן, אריתריאה ואחרות. סיכונים גבוהים קיימים בין היתר במצרים, קונגו, מדינות מרכז אמריקה, ומיאנמר במזרח. סיכונים בינוניים קיימים במרבית מדינות אפריקה ודרום אמריקה וכן ברוסיה. סיכונים נמוכים תוכלו למצוא בארצות הברית, קנדה ואוסטרליה, בארגנטינה ובמרבית מדינות אירופה, כולל צרפת וגם אצלנו בישראל. סיכונים בלתי משמעותיים תמצאו באיי המזרח, בגרינלנד, באיי הבהאמאס ובצפון אירופה.
בדיקת International SOS כללה גם פרטים לגבי המוכנות של הנוסעים לטיולים בעולם לקראת נסיעותיהם. מהנתונים עולה כי רק 45% מודעים ובודקים את החיסונים הנדרשים במדינת היעד ו-29% בלבד אורזים ערכת עזרה ראשונה לקראת הנסיעה. ממצאים נוספים מתוך המחקר לפניכם.