מכינים בבית: צפרדע מתוקה מבצק סוכר
כבר נמאס לכם לאכול סופגניות? הערב תאכלו צפרדעים. איה תמם-רובינשטיין מדריכה אתכם צעד-צעד איך ליצור קאפקייק בצורת צפרדע מבצק סוכר מתוק. פעילות כיפית להורים ולילדים
אוכלים צפרדעים: רבים עדיין נרתעים מהעבודה עם בצק סוכר, אבל אין לכך סיבה אמיתית. מדובר בחומר מאוד נוח לשימוש שאינו דורש כישרון כדי ליצור ממנו יצירות משובבות לב שישמחו כל ילדה וילד. אחרי שצברתם מעט בטחון בעבודה עם בצק הסוכר, אפשר בשמחה לשתף את הילדים.
קאפקייק בעיטור צפרדע אמנם נראה מרשים במיוחד, אבל ההכנה פשוטה ומהנה.
איך יוצרים קאפקייק בצורת צפרדע? צפו:
המתכון
בצק סוכר ירוק
בצק סוכר לבן
מאפינס
אבקת סוכר או קורנפלור
צבע מאכל שחור
קרם שוקולד
מים
ציוד:
מערוך
חותכן רינג או כוס
מכחול
קיסם
כלי פיסולי כדורי או קיסם אוזניים
אופן ההכנה:
בשלב הראשון נעבד בלישה את הבצק הירוק עם אבקת סוכר עד שיהיה רך ונעים לעבודה.
נפזר אבקת סוכר או קורנפלור על משטח העבודה ונרדד עד לעובי של 3-4 מ"מ. נקרוץ באמצעות רינג או כוס עיגול.
עיניים: ניצור שני כדורים קטנים מהבצק הירוק ונשטח אותם מעט.
נוסיף שני עיגולים לבנים ונדביק לעיגולים הלבנים עם מעט מים.
עם קיסם נצבע באמצעות צבע מאכל שחור אישון קטן במרכז העיגול הלבן.
לבסוף נדביק את זוג העיניים למשטח העגול הגדול שלנו.
אף: ניצור שני עיגולים קטנים ונדביק במרכז העיגול הגדול שלנו, באמצעות כלי פיסולי כדורי ניתן לחיצה במרכז הכדור ולחיצה נוספת אחת מתחת לכדורים ליצירת הפה.
כדי לתת קצת אופי לצפרדע שלנו ניצור כדורים בצבע ירוק קהה יותר ונדביק על הצפרדע. ניתן לבצק להתייבש מעט.
חיבור למאפינס: על מנת לחבר את משטח הצפרדע שלנו על גבי המאפינס, נמרח מעט קרם שוקולד ונדביק.
איה תמם מעבירה סדנאות פיסול בבצק סוכר, מתמחה בהכנת עוגות מעוצבות ובעלת סטודיו "עוגאיה" בהוד-השרון.