את דאעש מאיים בסינית, כבר שמעתם?
אחרי שהטיל אימה על אירופה, ארה"ב ורוסיה, ארגון הטרור פונה למעצמה העולה ומאיים בשיר בסינית שוטפת: "התעורר, אח מוסלמי! למות בשדה הקרב זה החלום!". בייג'ינג: "אויגורים מוסלמים מסין הצטרפו לדאעש"
אחרי שתקף באירופה, ביצע טבח בארה"ב והפיל מטוס רוסי, ארגון דאעש פונה לעבר המעצמה העולה מהמזרח: בסרטון חדש ובו שיר בסינית מנדרינית מאיים ארגון הג'יהאד העולמי על סין. משרד החוץ בבייג'ינג אמר היום (ג') כי זו הוכחה לצורך בשיתוף פעולה בינלאומי הדוק יותר נגד הטרור.
עוד סיפורים מרתקים מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עוד חדשות בעולם :
- טראמפ: "לאסור כניסת מוסלמים לארה"ב"
- 3 החתולים של הקשישה הצילו אותה בשריפה
- המחבלים מקליפורניה התאמנו במטווח לפני הטבח
- זעם בקניה: הלביאה ביבי הורעלה למוות
במהלך סוף השבוע פרסם "מרכז אל-חיאת", זרוע התעמולה של דאעש, סרטון שבו הקלטה עם קריאה בסינית ל"אחים המוסלמים" להתעורר. בשיר בסינית, שאורכו ארבע דקות וששמו "אני לוחם ג'יהאד", שר גבר: "למות במלחמה בשדה הקרב זה החלום שלי" ו"שום כוח לא יכול לעצור את ההתקדמות שלנו".
השיר כולל גם שורות כמו "האויב חסר הבושה שלנו נבהל בראותו אותנו", "מאה שנות עבדות, לעזוב את הזיכרון המביש הזה", "התעורר, אח מוסלמי! עכשיו זה הזמן להתעורר – קח את אמונתך ואת האומץ שלך, והגשם את התורה האבודה!".
דוברת משרד החוץ הסיני, הואה צ'וניינג, אמרה היום כי ההקלטה מראה שהטרור הוא אויב משותף לאנושות כולה ושצריך לעצור קיצונים שמנצלים לטובתם את האינטרנט. "מול הטרור שום מדינה אינה יכולה לעמוד לבדה, והקהילה הבינלאומית צריכה לשתף פעולה באופן הדוק יותר כדי לתקוף את כל צורות הטרור", אמרה בתדרוך לעיתונאים.
בתדרוך נפרד בבייג'ינג אמר סגן שר החוץ הסיני, צ'נג גואופינג, שבייג'ינג כבר הצטרפה למאבק בטרור עם וושינגטון ומוסקבה, אבל הוא נמנע מלמסור פרטים נוספים.
סין מתמודדת עם פעילות הולכת וגוברת של ארגונים קיצוניים. שלושה אזרחים סינים נהרגו במתקפת הטרור האיסלאמיסטית על מלון במאלי לפני שבועיים וחצי, ובייג'ינג הבטיחה גם לנקום בדאעש על הוצאתו להורג של חטוף סיני בנובמבר השנה. גורמי ממשל
סינים מזהירים גם שמוסלמים אויגורים, בני מיעוט מוסלמי מחבל שינג'יאנג שבמערב סין, נסעו לסוריה ועיראק כדי להצטרף לארגונים איסלאמיסטיים. ממשלת סין אומרת שהיא מתמודדת עם איום חמור מצד בדלנים איסלאמיסטים בחבל שינג'יאנג העשיר בנפט, שם נהרגו מאות בני אדם באירועים אלימים בשנים האחרונות.
סין מסתמכת על אספקת נפט מהמזרח התיכון, אבל נוטה להשאיר את הדיפלומטיה בענייני המזרח התיכון לחברות קבועות אחרות במועצת הביטחון של האו"ם - ארה"ב, בריטניה, צרפת ורוסיה.