שתף קטע נבחר

רוצים לקפוץ לאלבמה? סעו לנתניה

מתים לנסוע למרקש שבמרוקו, אבל מתקשים לקחת חופשה מהעבודה? אין בעיה, סעו לנתניה. חולמים לאכול מרק ראמן אמיתי בארץ השמש העולה, אבל יפן ממש רחוקה עבורכם כעת? מסעדת קיוטו בהרצליה תמיד תשמח לארח אתכם. קיבצנו שלל מסעדות ישראליות שנושאות בגאון שמות של ערים ומדינות בעולם שיגרמו לכם להרגיש בחו"ל מבלי לעלות על הטיסה הבאה

ג'נבה I גן הצפון

בעיר השוויצרית אוכלים מרק, גבינות, פונדו על סוגיו ולביבות תפוחי אדמה, כשכמעט כל המנות מוגשות בתוספת לחם איכותי.

 

לתוך התפריט של מסעדת ג'נבה הצפונית התגנבו להן גם מנות רבות בטעם בינלאומי כמו כרובית בטחינה (28 ש"ח); סלט יווני (39 ש"ח); אסאדו (115 ש"ח); ואפילו פרגית ברוטב סאטה אסייתי (87 ש"ח). יש בה גם תפריט נפרד למנות מהמטבח השוויצרי, הכולל פונדו בשר ופונדו גבינות.

 

כשרות: אין

גן הצפון (אזור מעיין ברוך), 04-6791731

 

טאיפיי I חיפה

טאיפיי שוכנת בבירת האי טאיוואן, ונחשבת לעיר הגדולה ביותר באי שמהווה חלק מהרפובליקה הסינית. אוכלים שם המון פירות ים, חזיר ומרקים והמנות האהובות על המקומיים הן חביתת אויסטרים ותבשיל חזיר מטוגן.

 

במסעדת טאיפיי החיפאית, הפועלת מאז 1979, לא תמצאו שום דבר מההברקות הקולינריות של האי, אלא מאכלים מהמזרח הרחוק שהותאמו לחיך הישראלי כמו הסושי היפני ומרקים תאילנדיים כמו טום קא עם שרימפס וחלב קוקוס (32 ש"ח).

 

  • כשרות: אין
  • שד' בן גוריון 59 חיפה, 053-9428613

      

אסיה מוניקה I הוד השרון

היבשת הגדולה והמאוכלסת ביותר על פני כדור הארץ, כוללת בתוכה מגוון מטבחים שונים ומרתקים שגם אם נדמה לנו שאנחנו מכירים אותם על בוריים - אנחנו לא באמת יודעים עד הסוף מה הם מציעים. 

 

מסעדת אסיה מוניקה נחלצה לטובתנו, ומציעה מפגש בין המטבח האסייתי למטבח האמריקאי המותאם לחיך הישראלי. ממש קיבוץ גלויות.  

 (צילום: בועז לביא) (צילום: בועז לביא)
(צילום: בועז לביא)

ומה אוכלים כאן? סושי; אגרול; מנות של פירות ים בקארי; נודלס; מנות אורז; תבשילי קארי ומרקים אסיתיים. לצד אלה, מוגשות במסעדה גם מנות אמריקאיות כמו באפלו ווינגס (28 ש"ח); ניו אורלינס צ׳יקן (49 ש"ח) ומיני המבורגרים.

 

  • כשרות: אין
  • הרקון 2 (מתחם שרונים) הוד השרון, 09-7465353

 

טוקיו בייג'ינג I נתניה 

במסעדת טוקיו בייג'ינג לא מסתבכים עם הגדרות, ומציעים תפריט מגוון הכולל מנות אסייתיות שונות, אך לא רק. כך למשל, ניתן למצוא בה חמוצים יפניים (14 ש"ח) לצד טורטייה מקסיקנית (29 ש"ח); שניצל (59 ש"ח) וגם פד תאי (49 ש"ח). ובל נשכח את הסושי היפני ואת מנת הילדים האהובה - פסטה פנה ברוטב פומדור (39ש"ח).                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
  • כשרות: יש
  • החינוך העברי 6 נתניה, 09-773-0030

 

מרקש I נתניה

כאות מחווה למטעמים שמכינים בעיר השוכנת בדרום מערב מרוקו, תמצאו במסעדת מרקש תפריט מרהיב שכולל מגוון סלטים, מנות ראשונות כמו דג מבושל ברוטב אדום; פסטייה ממולאת בעוף, אגוזים ושקדים, קציצות דגים חריפות ועוד, ולעיקריות - מגש קוסקוס עם ירקות; מגש אורז עם צימוקים וצנוברים; מנות גריל ישראליות, דגים ועוגיות מרוקאיות לקינוח (40 ש"ח).

 

  • כשרות: יש
  • דוד המלך 5 נתניה, 09-8334797

 

אלבמה I נתניה

מדובר במדינה השוכנת בדרום-מזרח ארה"ב, שמוכרת לעולם בזכות העבדות שהייתה מקובלת שם, סרטים רבים שצולמו שם וגם בשל המטבח הייחודי שמורכב מאוכל מנחם וספוג שמן הכולל בשרים מעושנים בתנורי עישון ענקיים.

 

במסעדת אלבמה הנתנייתית, שממוקמת באזור התעשייה הצפוני של העיר וסימן הזיהוי היחיד שלה הוא דלת צהובה, לא תמצאו דבר מלבד בשר מעושן מעולה, קומץ סלטים לפתיחה ו-3 סוגי בירה שמייצרים במבשלה מקומית. את השתייה הקלה או את בקבוק היין - תיאלצו להביא עמכם מהבית.

 

כשרות: אין

פנקס 47 (אזור התעשייה הצפוני) נתניה, 054-4557287

  

בתומי I נתניה

באטומי היא עיר קיט קטנה במערב גאורגיה השוכנת לחופו של הים השחור וידועה במטבח המפואר שלה הכולל חצ'פורי, חינקלי ויין מקומי משובח.

 

במסעדת בתומי הגרוזינית שבנתניה יגישו לכם תפריט שכל כולו כתוב ברוסית, והוא כולל מאכלים גאורגיים אותנטיים עם ים של כוסברה וקלאסיקות מקומיות כמו צ'יבורקי - כיסוני בצק ממולאים בבשר ומטוגנים; צנאחי - תבשיל צלעות כבש עם חצילים, פלפלים ועגבניות (50 ש"ח); פחאלי - תבשיל תרד עם אגוזים (30 ש"ח); חינקלי במילוי בשר; סציבי - תבשיל עוף ברוטב אגוזים וגם לוביו (מרק שעועית אדומה).

 

כשרות: אין

שער הגיא 7 נתניה, 054-4616051

   

דבלין I הרצליה

בירתה של אירלנד ידועה במנות הים שלה ובתבשילי הבשר החורפים. בין היתר, דג בקלה מטוגן בשמן עמוק ועטוף בבלילת בירה; צדפות טריות; ביצי דגים והמון קדרות, תבשילים ופאיים עם בשר, כרוב ותפוחי אדמה.

 

ואם אירלנד רחוקה וקרה לכם מדי, בבר האירי דבלין תזכו למנה אירית הכוללת אווירה גוטית תקופתית עם 70 סוגי בירות מכל רחבי העולם (מתוכן 18 מהחבית); תפריט שכולל אוכל ברים ישראלי וגם מנה של אומלט אירי (48 ש"ח) עם מוצרלה וצ'יפס.

 

כשרות: אין

שנקר 4 הרצליה, 09-9544889

 

קיוטו I הרצליה

בירתה הראשונה של יפן מאופיינת גם היא, כמו יתר ערי מדינת השמש העולה, במטבח שמרבית תוצרתו מגיעה מהים וישנה הקפדה מרבית על עיצוב האוכל ונקיונו. 

 

במסעדת קיוטו משתדלים מאוד להישאר נאמנים למקור, ומגישים תפריט שמורכב ברובו ממנות יפניות אותנטיות. כך שמלבד הסושי, שעבר התאמות קלות לחיך הישראלי, תמצאו שם מרקי ראמן עם שרימפס ופירות ים נוספים (38 ש"ח); מגוון נודלסים עם בשר, פירות ים, דגים וטופו ועוד.

 (צילום: אסף רונן) (צילום: אסף רונן)
(צילום: אסף רונן)

למרות זאת, אם תשאלו את הבעלים של המסעדה, הבחירה בשם קיוטו לא נעשתה כמחווה לעיר היפנית, אלא דווקא בשל החיבור שלו לנושא התחממות כדור הארץ ולאמנת קיוטו, עליה החלו לדון ב-1997, השנה בה נפתחה המסעדה.

 

כשרות: אין

אריה שנקר 7 הרצליה פיתוח, 09-9587770

 

קפה אירופה I תל אביב

בקפה אירופה לא תמצאו זכר למנות האירופאיות הקלאסיות. התפריט שם מורכב ממנות כמו סלט סלק, אנדיב מקורמל וגבינה צ'רקסית ואגוזים (29 ש"ח); אספרגוס עם קרם כרובית, ביצה רכה וטוביקו שחור (39 ש"ח); או פיתות עם תבשיל דגים, צזיקי, פטרוזיליה ועוד הרבה דברים טובים (49 ש"ח).

קפה אירופה (צילום: AVIRA)
(צילום: אורי חזיזה)

כשרות: אין

רוטשילד 9 תל אביב, 03-5259987

 

אוקינאווה I תל אביב

מדובר באחד מאיי יפן, שתושביו נהנים מתפריט המבוסס ברובו על תוצרת מהים ועל סושי, כמובן. לתפריט של מסעדת אוקינאווה התגנבו אומנם כמה מנות אסייתיות אופנתיות ומבוקשות שאינן קשורות למטבח היפני, כמו לחמניות באן במילוי עוף (34 ש"ח); מרק טום יאם (42 ש"ח); ואיטריות פאד תאי (45 ש"ח).

 

לצד אלו, יחכה לכם שם גם מבחר נאה של מנות סושי ומנת סובה (48 ש"ח), הכוללת איטריות יפניות מקמח כוסמת.

 

כשרות: אין

שבזי 46 תל אביב, 03-5101099

 

האנוי I תל אביב

 

בירתה הצפונית של וייטנאם הושפעה רבות מהכיבוש הצרפתי ארוך השנים שהתקיים בה בעבר, ולצד מאכלים אסייתים ניתן למצוא בה גם כריכים שונים בבגט צרפתי.

 

מסעדת האנוי היא וייטנאמית-מלזית, ומוגשות בה מנות אותנטיות שנמכרות בשווקי הלילה ובדוכני הרחוב בוייטנאם. התפריט לא מתיימר להתאים למי שאינם מוכנים לאתגרים קולינריים, או לאלו שמתקשים לספוג טעמים חדשים ואת החריפות שמאפיינת את המאכלים האסייתים האמיתיים.

 (צילום: טליה רוזין) (צילום: טליה רוזין)
(צילום: טליה רוזין)

בתפריט המסעדה תמצאו מנות כמו סלט מנגו מלזי (28 ש"ח); עלי גפן וייטנאמים (36 ש"ח); מבחר של מרקי פו, שנחשבים למנת הדגל הוייטנאמית; כמה מנות ברביקיו קטונזי (מאזור קנטון שבדרום-מזרח סין); וגם לחמניות באן מי (42 ש"ח) - סנדוויץ' קולוניאלי שאימצה וייטנאם בעקבות הכיבוש הצרפתי. 

 

כשרות: אין

לילינבלום 18 תל אביב, 03-5337962

   

וינה I תל אביב

בבירת אוסטריה נהוג לאכול שניצלים ענקיים ושטרודל תפוחים, שתי מנות הדגל של הקיסרות האוסטרו הונגרית שהייתה אחת האימפריות האירופאיות המפוארות בסוף המאה ה-19.

 

במסעדת וינה התל אביבית תמצאו את השניצל הוינאי (52 ש"ח) והמון מאכלים מהאימפרייה היהודית של מזרח אירופה כמו מרק עוף עם קרפלך (27 ש"ח); גפילטע פיש; רגל קרושה (22 ש"ח); וכבד קצוץ (22 ש"ח).

  

כשרות: אין

בן יהודה 62 תל אביב, 03-5283360

         

סנטה קתרינה I תל אביב

מחוז בדרום מערב ברזיל המאופיין ברצועת חופים ארוכה המקיפה אותו. בהתאם לכך, המטבח המקומי שם מבוסס על פירות ים, דגים ושאר אוצרות מהים.

 

במסעדת סנטה קתרינה התל אביבית מגישים מנות מהים בסגנון ישראלי כמו קציצות לוקוס (52 ש"ח); דיונונים משוויאה (48 ש"ח); קרפצ'יו שרימפס קריסטל (48 ש"ח) ופיצות שנאפות בטאבון מקומי.

 (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
(צילום: דניאל לילה)

כשרות: אין

הר סיני 2 תל אביב, 058-7820292

  

פורטו I תל אביב

עיר נמל והשנייה בגודלה בפורטוגל, המאופיינת במטבח הצבעוני שלה שכולל דגים - עם דגש על סרדינים - והרבה יין. 

 

בהתאם לכך, בר היין פורטו מתמחה ביינות מפורטוגל, כשלצידן מוגשות מנות פורטוגזיות כמו "פטישקוש" (Petiscos), שהוא הטאפאס הפורטוגזי.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

כשרות: אין

טשרניחובסקי 6 תל אביב, 03-6206610

  

פילדלפיה

העיר הגדולה ביותר במדינת פנסילבניה שבדרום מזרח ארה"ב, ידועה כממציאה הרשמית של כריך עתיר בבשר אנטריקוט פרוס העונה לשם העסיסי - philly cheese steak.

 

במסעדת פילדלפיה תמצאו את המנה המפורסמת הזו תחת השם "פילדלפיה אנטריקוט קלאסי" (45 ש"ח), עסיסי ומטורף ממש כמו שהאמריקאים אוהבים.

 (צילום: מיטל סלומון) (צילום: מיטל סלומון)
(צילום: מיטל סלומון)

 

כשרות: אין

תוצרת הארץ 3 תל אביב, 03-693-0606

 

פראג I תל אביב

בירת צ'כיה ידועה בכמות הבשר (עם דגש על בשר חזיר, כמובן) שמוגשת בה, אם בתבשילי צלי עם מיני כופתאות, או כלביבות ועם הרבה כרוב שמבושל ברטבים סמיכים עם גבינה. את המנות הללו מלווים, כמובן, הרבה בירות צ'כיות וליקרים מקומיים אותם מכינים מעשבים מקומיים. 

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

במסעדת "פראג הקטנה" תמצאו את החוויה הצ'כית האוטנטית עם אותם התבשילים, הכופתאות והבירות הצ'כיות. לצד המאכלים הקלאסיים כמו פצ'ונה קולנו (89 ש"ח) - שוק בשר לבן צלויה עם כרוב ותפוחי אדמה; ותבשיל גולש (59 ש"ח).

 

בתפריט ניתן למצוא גם מנות קצת יותר ידידותיות למי שפחות מתחבר למטבח המזרח-אירופאי, כמו נקניקיות צלויות על הגריל (49 ש"ח) וסלט טונה עם ביצה (46 ש"ח).

 

כשרות: אין

אלנבי 56 תל אביב, 1-700-506566 (למסעדה סניפים נוספים בבת ים, אשדוד וירושלים. לפרטים - כנסו לאתר).

 

סרדיניה I יפו 

אי הממוקם בשכנות לאיטליה, ונחשב למחוז האוטונומי שלה. כמו בכל האיים האחרים בעולם, גם כאן אוכלים המון דגים ופירות ים, כאשר המטבח הסרדיני הוא ברובו איטלקי ובעל הברקות מקומיות כמו, למשל, גבינת גורמה עם תולעים חיים.

 

טרטוריה סרדיניה שביפו היא מסעדה איטלקית עם מפות משובצות ותפריט איטלקי קלאסי, נטול תולעים או כל אוונגרדיות אחרת.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

כשרות: אין

כיכר קדומים 9 יפו העתיקה, 03-6832211

 

באקו I יפו

בבירת אזרבייז'אן שנמצאת באזור קווקאז ההררי, תמצאו בעיקר אוכל מהמטבח הסובייטי אך יש בו לא גם מעט מאפיינים מקומיים ומנות מיוחדות כמו מרק שורבה עם עוף ואורז, שנהוג להכין  במטבח העיראקי.

 

במסעדת באקו תמצאו מנות סובייטיות כמו קוויאר (50 ש"ח) ומרק בורשט, מנות ישראליות כמו חומוס (15 ש"ח) ובשרים על האש ומנות גרוזיניות כמו מרק חרצ'ו (40 ש"ח) ומאפה חינקלי (40 ש"ח).

 

כשרות: אין

יפת 246 יפו, 03-6599686

 

ביירות I ראשל"צ

בירת לבנון ידועה במטבחה העשיר הכולל מאכלים כמו קובה, סלט טאבולה, מג'דרה, עלי גפן ממולאים וחומוס. לצידם, ניתן למצוא גם ייצוג מכובד של המטבח האירופאי והאמריקאי.

 

במסעדת ביירות, לעומת זאת, לא תמצאו זכר למטבח האירופאי אלא רק את תמצית הפאר של המטבח החאלבי האוטנטי עם מנות כמו חומוס חוסה (45 ש"ח); ספיחה (35 ש"ח); מחמאר (58 ש"ח); קבב חאלבי (50 ש"ח); מנסף (70 ש"ח) וקובה (8 ש"ח ליח').

 

כשרות: אין

לישנסקי 22 ראשון לציון, 03-9512200

 

פריז I ירושלים

אחת מהבירות היפות והמפוארות של אירופה הקלאסית, ועיר שמהווה גן עדן לפודיז שמחפשים בה את הפטיסרי האגדי, האוייסטרים הטריים והיין הצרפתי המשובח.

 

קפה פריז, שנושא את שמה של העיר הרומנטית בגאווה, הוא בית קפה שכונתי, בו מגישים תפריט חלבי המורכב מכל הטוב וכולל ארוחות בוקר עשירות; פסטות; כריכים; שקשוקה (48-53 ש"ח); סלטים (48 -58 ש"ח); פיצות (46-64 ש"ח) ושלל מנות טבעוניות.

 

ואם כל זה לא מספיק, תמצאו כאן גם מאפי פטיסרי ומרפסת חזיתית שבה ניתן לשבת ולצפות על שכונת רחביה הירושלמית שממול. וזה, אם תשאלו פריזאי אמיתי, תמצית החיים הטובים והבילוי הפריזאי המושלם.

 

כשרות: כן

שד' בן מימון 1 (שכונת רחביה) ירושלים, 02-5665126

 

הודו הקטנה

הודו היא תת יבשת ענקית, בה אוכלים אינספור סוגי מאכלים שונים בעלי שני מאפיינים זהים בלבד: חריפות וצמחונות. במסעדת הודו הקטנה תמצאו תפריט בסגנון הודי, שכולל את כל המנות האהובות על התיירים שמטיילים בהודו (ועל הישראלים, בפרט) כמו טאלי (36 ש"ח); מלאי כופתא (38 ש"ח) ופלאק פניר (38 ש"ח).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

כשרות: כן

רינגלבלום 15 באר שבע, 08-6489801

 

אגדיר

מדובר בעיר הממוקמת בדרום-מערב מרוקו, בה אוכלים טאג'ין עם חלקי פנים ושומן כבש; סיגרים ממולאים בחלקי פנים ופסטייה.

 

בסניפי רשת אגאדיר לא תמצאו תבשילים או כל זכר למטבח מרוקאי, אלא תפריט בן שמונה סוגים שונים של המבורגר (ביניהם גם טבעוניים), רשימה אינסופית של תוספות שניתן להעמיס עליהם וגם סלטים ומנות עיקריות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

אז מה מסתתר מאחורי בחירת השם לרשת ההמבורגרים? הסניף הראשון של אגאדיר נפתח בחנות בנחלת בנימין, שמצבה היה נראה באותה העת זהה למצבה של העיר אגאדיר אחרי רעידת האדמה הקשה שעברה ב-1960. עבור הבעלים איתן טרבלוס - זה הספיק.

 

כשרות: אין

לרשימת סניפי הרשת - כנסו לאתר

 

סמרקנד

העיר השנייה בגודלה באוזבקיסטן עשירה במאכלים מתובלים, צבעוניים וטעימים, כאשר מנות הדגל הן תבשילי אורז כמו אושפלאו; כיסונים מאודים במילוי בקר וכבש (מנטו) והרבה כבש בכל צורה שהיא.

 

במסעדת סמרקד, שמתפרשת על שלושה סניפים ברחבי הארץ, מגישים מנות דגים וגם את כל מנות הדגל של המטבח הבוכרי המפואר כמו מנטו (35 ש"ח ל-5 יח'); מרק דושפרה (29 ש"ח); ותבשיל אושפלאו עם בקר במקום כבש (35 ש"ח). לצד אלו, התגנבו לתפריט גם כמה מנות גאורגיות מובהקות כמו עוף טבקה משוטח, צ'יבורקי (כיסון מטוגן) וכמה מנות סובייטיות כמו בלינצ'יס במילוי בשר.

 

כשרות: יש

לבירור הכתובות של הסניפים - כנסו לאתר המסעדה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
להרגיש בצ'כיה ולהיות בתל אביב. פראג הקטנה
צילום: ירון ברנר
מומלצים