חורף מעוצב: טיפים לעיצוב לעונה הקרה
העונה החורפית כבר בעיצומה, כל שנותר זה לחמם את הבית עם אביזרים נלווים, תאורה נכונה וצבעים חמים. רגע לפני - קבלו טיפים ממעצבי פנים
עונת החורף כבר בעיצומה, כל שנותר זה לחמם את הבית עם אביזרים נלווים, תאורה נכונה וצבעים חמים. רגע לפני שאתם יוצאים למסע עיצוב הבית מחדש במיוחד לכבוד העונה הקרה - אספנו עבורכם טיפים לעיצוב חורפי ממעצבי פנים ומנהלי רשתות העיצוב והריהוט.
כתבות נוספות במדור עיצוב ותכנון הבית :
צפו: התוכניות של דור האדריכלים החדש
ויהי אור: טיפים לתאורה נכונה בבית
צפו: הצצה לפנטהאוז שעולה 22 מיליון שקל
"כשהחורף נותן את אותותיו, מיד רוצים להתכרבל", אומר בחיוך מעצב הרהיטים יפרח בן צבי. "לשם כך אפשר להתחדש בכורסאות בריפודי קטיפה ומשי, גם כדי שיספקו חווית ישיבה רכה ומפנקת אבל גם שיעניקו לחלל המגורים מראה דומיננטי ועשיר, רב שכבות ורבדים", הוא אומר. לדבריו, אפשר גם לבחור בריפודי משי נועזים או בצבעוניות עליזה, בניגוד לאפרוריות המאפיינת את החורף.
"בד הקטיפה נחשב בעבר לבד כבד, מיושן וחסר אנרגיה, אבל כיום המעצבים השכילו ליצור בדי קטיפה המספקים מראה מודרני ועדכני שמעורר תחושה של עושר, רכות ויוקרה", מסכימה עם הדברים מלבישת הבתים אורית טראוב.
מעצבת הפנים אירנה אלבז, יועצת תאורה בחברת אלוני, מציינת כי עיצוב שמתאים לחורף יכול לבוא לידי ביטוי בקלות באמצעות טקסטיל בגוונים חמים כמו חום, בורדו, חרדל או צהוב. "אפשר להוסיף כריות בגוונים אלה לספה קיימת, להחליף כיסוי בגוונים דומים במיטה שבחדר השינה או פשוט להוסיף שמיכת טלוויזיה סרוגה וחמימה", היא מציעה.
גם מעצבי רשת פוקס הום מציעים שימוש בטקסטיל כמו שמיכות רכות, כריות נוי בצבעים חמים ושטיחים צבעוניים, כדי להעניק לבית מראה חורפי וחמים. "מומלץ להצטייד בכרבולית - שמיכה נעימה, קלה ומחממת, זרוקה ברישול על גב הכסא, מקופלת על מסעד הכורסא או מונחת למרגלות המיטה".
.
"הפיכת הסביבה הביתית בחורף לחמה ונעימה מתחילה בטקסטיל ובריפודים", מוסיף אריה ויסמן, בעלי רשת שמרת הזורע, "ניתן להצטייד בכריות רכות למגע, מקושטות בעיטורים, הדפסים פרחוניים, מוטיבים אתניים או טקסטורות מעניינות - שיוסיפו זריקת צבע לספה וגם ישדרגו את הספה מבחינת נראות ונוחות. גם לגבי החדר שינה מומלץ לכסות את המיטה במצעים בסגנון חורפי, גוונים עזים של כתום, חום אדמה, אלמנטים המדמים עלי שלכת".
באשר לתאורה אומרת אלבז כי כדאי להחליף נורות מאור לבן לצהוב, משום שאור לבן יוצר הרגשה קרה ואור צהוב או טבעי יוצר אווירת חמימות. "מי שמעוניין בשינוי דרמטי יכול להחליף את גוון הקירות או אפילו קיר מרכזי אחד לגוונים חמים - ועם תחילת האביב אפשר לשנות לגוונים בהירים", היא מוסיפה.
גם ניבה יחיאב, אדריכלית ומנהלת העיצוב בטמבור, מתייחסת לגוון הקירות. "הגוונים הבהירים והקלאסיים הופכים דומיננטיים יותר בעיצוב הבית בעונת חורף, כאשר גוונים לבנים בניואנסים של אפור ושמנת יוצרים רקע שקט ומאופק שמתאים לעונה", היא אומרת.
הדס כהן , מנהלת תחום אדריכלים והשראה בצבע בחברת נירלט, ממליצה כמו בן צבי לתת דגש לאפקט הקטיפה - הפעם על הקיר. "מדובר באפקט דקורטיבי במראה משי קטיפתי על בסיס מים, המיועד ליישום על קירות פנים ומקנה לקיר מראה משי קטיפתי מהודר", היא אומרת. "בחורף מומלץ לעבור מצבעים קרים לצבעים חמים ומזמינים כמו אדום נחושת, שמש זהובה, כחול חצות ואדום רוזה".
"בחורף נעים לשבת בחדרים חמים וסגריריים ולכן מומלץ להשתמש בצבעים התורמים ליצירת אווירה זו, כמו צבעי אדמה ושלכת המתאימים לתחושה הסתווית והחורפית", מוסיף שרון לבנטר, מנכ"ל BG PAINT מקבוצת אשטרום תעשיות. לדבריו, "גם התאורה שבה משתמשים לבית בהתאמה נכונה יכולה להחמיא מאד ולשפר את מראה הקירות והאווירה שיוצרים".
ומה לגבי החלונות? אבי ברוך, מנכ"ל Orgon וילונות והצללה לבית, מציין כי "הטרנד לחורף הקרוב הוא לשלב שני וילונות בחלון אחד - כלומר שימוש בווילון מדגם דואט, גלילה או סילואט כיחידה הצמודה לחלון - ומעליה יחידה נוספת, שעוטפת ומרככת אותה ומחממת את האווירה".
סטודיו Two.M לעיצוב והלבשת הבית מפיצי ריח ונרות לאווירה חורפית, חמימה ורומנטית, וכן, מגוון שמיכות חורף מעוצבות.
אוסנת סופר, מעצבת ראשית ברשת כרמל Floor Design, מתייחסת לשטיחים שבבית. "השטיח הוא כמו תכשיט ייחודי המעניק סגנון ואמירה עיצובית", היא אומרת, "השנה מומלץ להשתמש בשטיחים בקווים רכים ומטושטשים ובצבעים טבעיים ורכים עם נגיעות צבעוניות של כחול, כתום ולילך המתאימים לחורף".
ג'יימי הרננדורנה, מנהל השיווק של HeziBank, מעדיפים שימוש בפרקטים. "ריצוף בפרקט משנה את כל האווירה בבית והופך אותה לחמימה וטבעית, ובנוסף תורם לאקוסטיקה ולבידוד תרמי", הוא מציין, "הטרנד היום הוא פרקט מולבן עם קורות רחבות וגוון עץ בהיר, עתיק וישן, בעל מראה טבעי ומבוקע של העץ, עם העדפה ברורה לעץ שנעשה בו שימוש כבר 200-300 שנים, שנותן טון ואווירה של המראה הלופטי התעשייתי".