ארוחה בדקה: קציצות וקוסקוס ב-50 שניות
מתכון בדקה: בלי לטרוח יותר מדי ובלי לשבור את הראש - 50 שניות של מתכון מהיר וקל להכנת קציצות דג וקוסקוס לסוף השבוע החורפי שמתקרב
קציצות דג וקוסקוס
המצרכים (לכ-25 קציצות קטנות):
1/2 כוס קוסקוס בינוני
1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים, רותחים
2 כפות שמן זית
500 גר' פילה קרפיון טרי, ללא העור, טחון
1 ביצה
קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור גרוס
לטיגון:
שמן זית
להגשה:
רבעי לימון
אופן ההכנה:
- מכינים את הקוסקוס - מניחים קוסקוס בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים ושמן זית, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. מניחים בצד למשך 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
- מכינים את הקציצות - מוסיפים לקוסקוס דג טחון, ביצה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לתערובת אחידה. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
- יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ, ומחממים על אש בינונית. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ. מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. סוחטים מעל לימון ומגישים.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
בקלי קלות. קציצות וקוסקוס
צילום: שני צדיקריו
מומלצים