שתף קטע נבחר

 

ארוחה בדקה: קציצות וקוסקוס ב-50 שניות

מתכון בדקה: בלי לטרוח יותר מדי ובלי לשבור את הראש - 50 שניות של מתכון מהיר וקל להכנת קציצות דג וקוסקוס לסוף השבוע החורפי שמתקרב

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

קציצות דג וקוסקוס

 

המצרכים (לכ-25 קציצות קטנות):

1/2 כוס קוסקוס בינוני

1/2 כוס מים מינרליים או מסוננים, רותחים

2 כפות שמן זית

500 גר' פילה קרפיון טרי, ללא העור, טחון

1 ביצה

קליפה מגוררת דק מ-1/2 לימון

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לטיגון:

שמן זית

 

להגשה:

רבעי לימון

 

קציצות דג בקלי קלות (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
קציצות דג בקלי קלות(צילום: שני צדיקריו)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקוסקוס - מניחים קוסקוס בקערה גדולה. מוסיפים מים רותחים ושמן זית, מערבבים ומכסים ברדיד אלומיניום. מניחים בצד למשך 5 דקות. מערבבים את הקוסקוס בעזרת מזלג, כדי לאוורר ולהפריד את הגרגירים. מצננים.
  2. מכינים את הקציצות - מוסיפים לקוסקוס דג טחון, ביצה וקליפת לימון, מתבלים במלח ופלפל, ומערבבים לתערובת אחידה. מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול. טועמים ומתקנים במידת הצורך.
  3. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ, ומחממים על אש בינונית. בידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ. מטגנים את הקציצות במשך כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. סוחטים מעל לימון ומגישים.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
בקלי קלות. קציצות וקוסקוס
צילום: שני צדיקריו
מומלצים