סקר: צעירים מעדיפים דירה ליד ההורים
לא רק חינוך, נגישות וסביבה: בדיקת מכון גיאוקרטוגרפיה בקרב משקי בית בישראל מצאה כי כמעט 40% גרים במרחק של 10 דקות נסיעה מבית ההורים
כאשר רוכש מתכוון לקנות דירה, הוא לוקח בחשבון גורמים רבים כמו סביבה, חינוך, מצב הבניין והאוכלוסייה. אך הגורם המרכזי באמת הוא מיקום הדירה - ואז נלקחים בחשבון קריטריונים כמו נגישות למקום העבודה, לתחבורה הציבורית, למתחמי מסחר וגם למגורי ההורים. הקרבה להורים הפכה בשנים האחרונות לחלק בלתי נפרד מהשיקולים של בחירת הדירה בקרב משקי הבית בישראל.
סקרים נוספים בערוץ הנדל"ן של ynet:
קיצור זמן נסיעה יעביר תל-אביבים לבית שאן?
סקר: 70% מרוכשי הדירות לא רוצים תיווך
מסקר שערך בנושא מכון גיאוקרטוגרפיה, בהנהלת ד"ר רינה דגני, עולה כי כמעט 40% ממשקי הבית מתגוררים במרחק של עד 10 דקות נסיעה מבית ההורים. 20% נוספים מתגוררים במרחק של 11-30 דקות נסיעה, כרבע ממשקי הבית ציינו כי הם מתגוררים בבית ההורים עצמו ו-13% גרים במרחק העולה על 50 דקות נסיעה מההורים.
עוד עולה מהנתונים כי משקי בית מסורתיים מתגוררים בממוצע קרוב יותר להורים (16 דקות נסיעה) מאשר חילונים (23 דקות) או דתיים-חרדים (28 דקות). כמו כן, בקרב משקי בית גדולים, בעלי 3 ילדים ומעלה, ישנה יותר נטייה להתגורר בסמוך להורים, לדברי דגני - כפי הנראה כדי להיעזר בהם באופן תדיר יותר.
שיעור משקי הבית המתגוררים במרחק של עד 10 דקות נסיעה מההורים עומד בקרב משקי הבית בעלי 5 נפשות ומעלה על 35%; בעוד שבמשקי בית קטנים יותר מדובר על 29% למשקי בית בעלי 3-4 נפשות, ו-22% בקרב משקי בית בעלי 1-2 נפשות.
עוד מגלה הסקר כי קיים קשר הפוך בין משך זמן הנסיעה לבית ההורים לבין היקף הסיוע שלהם בטיפול בילדים. ככל שמרחק הנסיעה לבית ההורים הולך וגדל, כך הולך וקטן היקף הסיוע של ההורים בטיפול בילדים.
בעוד שבקרב משקי בית המתגוררים עד 10 דקות מההורים, שיעור משקי הבית שציינו כי הם נעזרים במידה רבה עמד על כ-40%; במשקי בית המגוררים במרחק של 11-20 דקות נסיעה שיעור משקי הבית שציינו כי הם נעזרים במידה רבה עומד על 32%.