שתף קטע נבחר

 

תוך עשור: פי 2 מוסלמים במהגרים לארה"ב

טראמפ רוצה לאסור כניסת מוסלמים, אבל לפי מחקרי מכון Pew, מספר המהגרים לארה"ב שמאמינים באיסלאם רק גדל משנה לשנה. ב-2050 יהיו יותר מוסלמים מיהודים בארה"ב - וכמה יש שם היום? כל הנתונים

המוסלמים יעקפו את היהודים, איך תושפע הברית עם ישראל? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
המוסלמים יעקפו את היהודים, איך תושפע הברית עם ישראל?(צילום: AFP)

על רקע דבריו של המועמד לנשיאות ארה"ב דונלד טראמפ, שקרא לאסור לחלוטין כניסה של מוסלמים לארה"ב לפחות זמנית, מפרסם מכון המחקר הגדול Pew נתונים שאספו חוקריו לגבי מוסלמים באמריקה ובעולם כולו, ומצביע על גידול עקבי בשיעורם של המוסלמים בקרב המהגרים לארה"ב.

 

עוד סיפורים מרתקים בדף הפייסבוק של דסק החוץ

 

עוד חדשות בעולם :

 

לפי חוקרי המכון, אם בשנת 2002 רק 5% מהמהגרים שהגיעו לארה"ב היו מוסלמים, ב-2012 כבר עמד שיעורם על 10% (כמאה אלף בשנה). לפי Pew, כיום מהווים המוסלמים פחות מאחוז אחד מהאוכלוסייה הבוגרת בארה"ב, אבל בשנת 2050 יעמוד שיעורם של המגדירים את עצמם מוסלמים על 2.1% מאוכלוסיית ארה"ב – יותר משיעורם של היהודים במדינה.

 

אנשי Pew מצאו עוד כי 70% מהמוסלמים בארה"ב נוטים לטובת המפלגה הדמוקרטית, ואילו רק 11% לטובת המפלגה הרפובליקנית.

 

המכון אישר בשנים האחרונות במחקריו את ההערכות שלפיהן האיסלאם הוא הדת שצומחת במהירות הגדולה ביותר, ועד סוף המאה היא תעקוף את הנצרות. בשנת 2010 היו בעולם 1.6 מיליארד מוסלמים, והם היוו כ-23% מבני האדם על כדור הארץ, אבל רק 20% מהמוסלמים חיים במזרח התיכון ובצפון אפריקה, אזורים שהם ערש האיסלאם. הרוב המוחץ של המוסלמים, 62%, חי באזור אסיה והפאסיפיק.

 

לפי Pew, אף שאינדונזיה היא כיום המדינה עם הכי הרבה מוסלמים בעולם, עד לאמצע המאה הנוכחית תעקוף אותה הודו, שבה יחיו יותר מ-300 מיליון מוסלמים. עד לשנת 2050 כבר 10% מתושבי אירופה יהיו מוסלמים. לפי מחקר של המכון, באירופה האהדה למוסלמים גדולה במיוחד דווקא בשתיים מהמדינות המאוימות ביותר על-ידי הטרור האיסלאמיסטי – צרפת (76% רואים את המוסלמים לחיוב) ובריטניה (72%). המדינות שבהן מוסלמים הכי פחות פופולרים באירופה הן איטליה (31%) ופולין (30%).

טראמפ בטוח - ארה"ב ישנה. דבריו יעלו לו בקלפי? (צילום: AFP) (צילום: AFP)
טראמפ בטוח - ארה"ב ישנה. דבריו יעלו לו בקלפי?(צילום: AFP)

בינתיים, יש מי שמעריכים שהתבטאויותיו הקשות של טראמפ נגד מוסלמים יפגעו דווקא בסיכוי של המפלגה הרפובליקנית לגייס את הקול היהודי. "אין ספק שדבריו של טראמפ לא עזרו", אומרת לסוכנות הידיעות רויטרס נורה קולמן, סנאטורית לשעבר ממינסוטה וחברת סגל ב"קואליציה היהודית הרפובליקנית". האסטרטגית הרפובליקנית לי קוואן מוסיפה שאירועי ההיסטוריה שבהם נרדפה קבוצה יהודית רק בשל דתה, הותירו בקהילה צלקות, ושדבריו של טראמפ הזיקו למפלגה: "היהודים מודאגים מאוד מכך שמישהו חוזר על אותו סוג של רטוריקה ופשוט מחליף את שם הדת".

 

סוכנות הידיעות רויטרס דיברה בימים האחרונים עם חמישה רפובליקנים שהיו תומכים נלהבים ומוצהרים של טראמפ, אבל אומרים כעת כי הם שוקלים מחדש את עמדתם. "העמדה שלו היא קצת לא לטעמי", אמר אחד מהם, פול כהן בן ה-59 מאורגון, שפרש מתפקידו כמנהל באינטל לפני שבע שנים. "אני שוקל בחירה אחרת, אולי טד קרוז, משהו שלא עשיתי קודם לכן".

 

בהנהגת המפלגה הרפובליקנית חוששים שדבריו של טראמפ יהיו בעלי השלכות לטווח ארוך יותר, ושגם אחרי הפריימריז, יהיה

המועמד הרפובליקני אשר יהיה, הן ירחיקו מצביעים יהודים מהמפלגה הרפובליקנית לעבר המפלגה הדמוקרטית. בבחירות של 2008 זכה למשל אובמה ב-78% מקולות היהודים, וגם כשמיט רומני התמודד על הנשיאות מטעם הרפובליקנית ארבע שנים אחר כך והבטיח להיות ידידותי יותר לישראל מכפי שהיה אובמה, עדיין זכה אובמה ב-69% מקולות היהודים ונבחר מחדש. התבטאויות כמו של טראמפ, חוששים רפובליקנים, לא יסייעו לצמצם את הפער הזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
תפילה במסגד. פחות מאחוז אחד של האמריקנים מוסלמים
צילום: gettyimages
מומלצים