מטורפים על לביבות? 2 מתכונים מנצחים
ב"ביסטרו וניה" בחיפה פגש ארז קומרובסקי קוסם: הטבח אנדריי קאופמן הצליח להפתיע עם שני מתכונים פשוטים ומנצחים עם תפוחי אדמה מטוגנים - לביבות מיוחדות וקרטושקה לפנים. שכחו כל מה שידעתם על לביבות חנוכה וצפו בקסם הזה
צילום: עידו בקר, עריכה: נטלי זברו
דריניקי, אנדריי קאופמן
המצרכים:
1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה גסה
1/2 ק"ג תפוחי אדמה, מגוררים בפומפייה דקה
קורט פלפל לבן גרוס
קורט מלח דק
60 מ"ל רויון (או שמנת מתוקה)
2 כפות חמאה
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
- מערבבים את תפוחי האדמה בקערה גדולה יחד עם קורט פלפל לבן גרוס וקורט מלח דק.
- מוסיפים ריוויון או שמנת מתוקה, ומערבבים.
- על מחבת טפלון ממיסים חמאה ושמן קנולה, ומשטחים את הבלילה על המחבת הרוחשת. מטגנים על להבה לא גבוהה עד להשחמה.
- הופכים בזהירות ומזהיבים גם את הצד השני.
- מעבירים לנייר סופג לשניות ספורות, משם מעבירים לצלחת, ומגישים.
את המנה אפשר להגיש עם:
חרדל תפוז סיני: חרדל צרפתי חלק, טחון מתפוזים סינים, מעט מיורן וחומץ
חלת דבש חריפה: קוביית חלת דבש מטובלת בשאטה יבשה, גרוסה בשמן
גבינת טולום טורקית עם בצל ירוק קצוץ
ג'רנייה קרטושקה, אנדריי קאופמן
המצרכים:
5 תפוחי אדמה, חתוכים לגפרורים, שהוכנסו למקפיא לשלוש שעות
איירן -
400 גר' יוגורט
1 מלפפון ירוק, קלוף, קצוץ קטן, ללא הגרעינים
40 גר' שמיר, קצוץ
3 שיני שום, מעוכות
מעט מלח
לפטריות -
10 פטריות שמפניון
1/4 כוס יין לבן
מעט שמן זית
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- איירן - בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים ושומרים במקרר.
- פטריות - מכניסים את הפטריות לתבנית, מתבלים, מכסים בנייר כסף, ומכניסים לתנור למשך עשר דקות לחום גבוה.
- במחבת עמוקה ממיסים חמאה ושמן קנולה. מטגנים את גפרורי תפוחי האדמה, כחופן בכל פעם. מערבבים ומקפיצים עד שהגפרורים זהובים מכל הצדדים.
- הגשה - מניחים חופן גפרורי תפוח אדמה על הצלחת, מעט פטריות ליד ווכף גדושה של איירן, ומגישים.
ארז קומרובסקי מבשל עם טבחים צעירים
צילום: ירון ברנר
מומלצים