שתף קטע נבחר

 

מה שלא טוב לטראמפ, טוב לקנדה

כשברקע ההצהרות של דונלד טראמפ נגד מוסלמים, קבוצה ראשונה של פליטים הסורים נחתה בקנדה מתוך 25 אלף שצפויים להגיע עד פברואר. ר"מ טרודו הגיע לברך: "ירדו מהמטוס כפליטים, ויצאו מהטרמינל כתושבי קבע עם זכויות"

 

הפליטים הסורים מגיעים לקנדה

הפליטים הסורים מגיעים לקנדה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

טרודו מעניק לאחת הפליטות מעיל  (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
טרודו מעניק לאחת הפליטות מעיל (צילום: רויטרס)

אהלן וסהלן: על רקע הסערה סביב הצעתו של דונלד טראמפ לאסור את הגירתם של מוסלמים לארצות הברית, הגיע הבוקר (ו') ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, לברך את הגל הראשון של פליטים סורים שהגיע למדינה. אתמול פרסם אחד העיתונים הפופולאריים במדינה גיליון שעל שערו כתוב באנגלית ובערבית "ברוכים הבאים לקנדה".

 

לעוד חדשות מרתקות מהעולם, כנסו לעמוד הפייסבוק של דסק החוץ

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

ג'סטין טרודו, ראש הממשלה הטרי של קנדה הגיע לשדה התעופה הבינלאומי פירסון בטורונטו, כדי לברך 163 פליטים סורים, הראשונים מארצם בגל ההגירה הנוכחי שאמור להגיע ל-25 אלף עד פברואר 2016. הם גם הראשונים שמגיעים על סיפונו של מטוס ממשלתי. לטרודו הצטרפו שרי ההגירה, הבריאות וההגנה וראש העיר המקומי.

 

"זהו לילה נפלא, שבו נראה לא רק לקנדים החדשים מהי קנדה, אלא גם נראה לעולם כיצד לפתוח את הלבבות בפני אנשים שברחו מתנאים לא תנאים", אמר טרודו לצוות ולמתנדבים דקות ספורות לפני נחיתת המטוס הראשון. "הם ירדו מהמטוס כפליטים, אך יצאו החוצה מהטרמינל הזה כתושבי קבע של קנדה עם זכויות סוציאליות, שירותי בריאות ואפשרויות להיפך לקנדים אמיתיים". טרודו הוסיף כי קליטת המהגרים מתאפשרת הודות לעובדה כי הקנדים לא מוגדרים על ידי צבע עורם דתם או שפתם אלא בסט הערכים שהם חולקים, בשאיפות, תקוות וחלומות ששותפים לכלל אזרחי העולם.

 

טרודו מגיע לשדה (צילום: רויטרס)
טרודו מגיע לשדה(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

חלק מרכזי ממצע הבחירות של טרודו היה להגדיל את מספר הפליטים שתקבל קנדה. הניצחון שלו על פני המפלגה השמרנית סימל בעיני רבים את העדפתם של הקנדים את גישתו הסובלנית יותר לזרים.

שער העיתון "טורונטו סטאר". ברוכים הבאים לקנדה ()
שער העיתון "טורונטו סטאר". ברוכים הבאים לקנדה

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)
מכינים בגדים וצעצועים לילדי הפליטים (צילום: AP)
מכינים בגדים וצעצועים לילדי הפליטים(צילום: AP)

אתמול, נפתח מאמר המערכת של הטורונטו סטאר, אחד היומונים הנקראים ביותר בקנדה במילים "אהלן וסהלן, אתם עם משפחה עכשיו". המאמר התפרסם תחת הכותרת הראשית, שבה נכתב "150 פליטים ינחתו בפירסון, הראשונים מבין 25 אלף. בשם מערכת הסטאר ובשם קוראינו אנחנו אומרים: 'ברוכים הבאים לקנדה'". פירסון הוא שדה התעופה הבינלאומי של טורונטו.

 

אנשי העיתון, המזוהה עם המרכז שמאל במדינה ועכשיו תומך בממשלת טרודו, ניסו להבהיר ככל יכולתם לתושבים הסורים החדשים שהם מתקבלים בעירם בברכה. "זה שאתם איתנו הופך את עונת חג המולד, של שלום ושמחה, לבוהקת הרבה יותר. יש פה קצת יותר מקום מבדמשק או חלב, ובטוח שהרבה יותר קריר. אבל מאוד ידידותי. אנחנו עיר שמוקירה גיוון, משם נובע הכוח שלנו. קנדים עקבו אחר המתרחש במדינה שלכם, ואנחנו יודעים שעברתם סיוט מבעית ושובר לב. אבל זה מאחוריכם עכשיו. אנחנו רוצים לעזור לכם עם התחלה חדשה".

 

"רב תרבותיות אינה בגדר ניסוי יותר", אמר לפני כמה ימים בראיון הארג'יט סאג'אן, מהגר הודי לשעבר, שר ההגנה הקנדי החדש ואחד מארבעה בני הדת הסיקית בממשלתו של טרודו. "הילדים שלי חושבים כמו קנדים, והם לא מכירים שום דבר אחר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
סלפי עם טרודו
צילום: רויטרס
מומלצים