שתף קטע נבחר
 

5 טיפים לעבודה נכונה מול הד האנטרים וחברות השמה

מצאתם משרה שווה בלוח אבל אז הבנתם שמדובר בחברת השמה? הד האנטרית פנתה אליכם באופן אישי ולא הבנתם מה זה אומר? כך תעבדו נכון מול המתווכים של עולם הגיוס

הכתבה בשיתוף AllJobs

 

ראיתם את אותה משרה מפורסמת על ידי חברת השמה והחברה המגייסת? זה בוודאי מבלבל, כי קשה לדעת למי כדאי לשלוח קורות חיים קודם. ואולי בכלל עדיף לשלוח לשתיהן. אז מה תפקידן של חברות ההשמה בעולם הגיוס?

 

חברות השמה והד האנטרים, עובדים בתשלום עבור החברה המגייסת בפועל לתפקיד, כך שלמעשה, אם תתקבלו לעבודה באמצעות חברת השמה, היא תקבל כסף מהחברה המגייסת. אותו הדבר נכון גם לגבי הד האנטרים ("ציידי ראשים"). מה אתם צריכים לדעת?

 

לחברת ההשמה יש אינטרס מובהק למצוא את העובד המתאים לתפקיד. ומכיוון שהלקוח של חברת ההשמה הוא הגוף המגייס, ולא המועמד, חשוב לה שמי שיהיה מרוצה בסופו של דבר זה הלקוח, המשלם על השירות. ומה לגבי הד האנטרים? הד האנטר הוא למעשה חברת השמה לכל דבר. לרוב, מדובר בחברה קטנה של אדם אחד (או שניים) שמתמחה בהשמת בכירים או בהשמה של עובדים מאוד מקצועיים בנישות מסוימות. גם במקרה זה, הלקוח של ההד האנטר הוא הגוף שמגייס.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

איפה אתם, מחפשי העבודה, נתקלים בהם? חברות השמה והד האנטרים מפרסמים משרות בלוחות הדרושים, בדיוק כמו החברות הרגילות שמגייסות. למעשה, מדובר במרוץ למציאת העובד המתאים, כשאפשר להתייחס לחברות ההשמה ולהד האנטרים כמתווכים מקצועיים שעובדים לפי עמלת הצלחה.

 

טיפים לעבודה מול הגורמים המתווכים

רוצים למצוא עבודה? כדאי לכם לעבוד נכון גם מול הגורמים המתווכים. כך תעשו זאת:

 

1. הבינו את חשיבות הראשוניות - כאמור, חברות השמה מקבלות עמלה על ההשמה מהארגונים המגייסים. חשוב לציין בנקודה זו את החשיבות של הראשוניות, מכיוון שאת התשלום החברות האלו מקבלות רק במידה והן שלחו את קורות החיים שלכם ראשונות. חשוב להבין גם את עיקרון הבלעדיות ואת התחרות המתקיימת בין חברות ההשמה השונות. במידה והופניתם למשרה על ידי חברת השמה אחת - חברת השמה אחרת או הד האנטר אחר, לא יוכלו להגיש אתכם שוב.

 

2. שמרו על קשר עם מגייסי הנישה שלכם - המקצוע שלכם משתייך לתחום ייחודי? לרוב, חברות השמה, ובמיוחד הד האנטרים, עוסקים בגיוס עובדים נישתי. כיום, למשל, קיימות חברות השמה אשר מגייסות לתחום ההייטק בלבד, וישנם הד האנטרים שמגייסים ברמת רזולוציה גבוהה יותר של תפקידים.

 

מצאתם משרה שמתאימה לכם, ומצוין במודעה שהיא פורסמה על ידי חברת השמה? מעבר לשליחת קורות חיים מותאמים למשרה, כדי לקדם את המועמדות שלכם למשרה, נסו לשמור גם על קשר ברמה אישית יותר. למשל, להתקשר לחברת ההשמה ולנסות לתאם שיחת היכרות עם המגייס. לא תמיד תיענו בחיוב אבל כדאי לנסות. בדרך כלל, ככל שחברת ההשמה קטנה ונישתית יותר, הסיכוי לקביעת פגישה אישית גדלה.

 

 (צילום: shutterstock ) (צילום: shutterstock )
(צילום: shutterstock )

3. פחות זה באמת יותר - שלחו קורות חיים אך ורק למשרות שאתם עומדים בדרישות הסף שלהן. מכיוון שחברות השמה והד האנטרים מגייסים עבור החברות, אין להם אפשרות לשלוח קורות חיים של מועמדים שרק נושקים לדרישות המשרה, והם מקפידים להעביר הלאה רק מועמדים בעלי התאמה מובהקת. ולכן, אם אתם שולחים קורות חיים למשרה שפורסמה על ידי חברת השמה, הדגישו עוד יותר את התאמתכם למשרה בקורות החיים.

 

4. היו צנועים - חשוב להתייחס לחברות ההשמה ולהד האנטרים בצורה מכובדת. זה אמנם האינטרס שלהם שתתקבלו לעבודה, אך יש לזכור כי הם עובדים עבור הגיוס הנכון ולא עבור שביעות רצונכם מהם. הם "צדים" אתכם, אבל למעשה עושים זאת עבור המשרה והדרישות של הארגון המגייס.

 

5. צרו קשר ארוך טווח עם חברה ההשמה - הייתם בראיון בחברת השמה? נסו לשמור על קשר עם המראיין. שאלו איך מתאים לו לשמור על קשר (אם בכלל). יש מגייסים שיזמינו אתכם להרים טלפון אחת לתקופה (שהם יקבעו), או לשלוח אליהם מייל. עשו זאת בחן, והפעילו את הקסם האישי שלכם – זה תמיד עוזר.

 

הכותבת היא מנהלת תוכן בנושא עבודה וקריירה ב-AllJobs

 

לטיפים, כתבות ומידע בנושאי קריירה - היכנסו עכשיו לאתר AllJobs

 

מחפשים עבודה? כך תכתבו את קורות החיים:

צילום: אורי דוידוביץ' אלי סגל

צילום: אורי דוידוביץ' אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
צילום: shutterstock
צילום: דני שטיינברג פאטל
נטלי ריער AllJobs אול ג'ובס
צילום: דני שטיינברג פאטל
מומלצים