שתף קטע נבחר
 

מלבי מושלם בדקה אחת

עם פיסטוק או בלי? ומה עם הסירופ האדום? בדוכן המלבי המיתולוגי ביפו המוכר מסרב להוסיף תוספות על המלבי מלבד סירופ בארומת מי ורדים, אבל שי-לי ליפא דווקא מורדת בגישה ומציעה מלבי עם פיסטוקים ובלי רוטב. קבלו מתכון פשוט לאחד הקינוחים האהובים שיש

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מלבי מוקצף

המצרכים (ל-8-6 מנות):

1 ליטר חלב 3%

2/3 כוס (130 גר') סוכר

100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות

3/4 כוס פחות כפית (100 גר') קמח רגיל

1 כף מי ורדים (לא תמצית)

להגשה:

מעט קינמון טחון

חופן פיסטוקים, קלופים ושבורים גס

מלבי, שי-לי ליפא (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
מלבי, שי-לי ליפא(צילום: שני צדיקריו)

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את החלב והסוכר בסיר בינוני, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
  2. בינתיים ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
  3. מוסיפים את הרביכה לתערובת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
  4. ממשיכים לבשל כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת סמיכה ומבעבעת (לא נורא אם נותרו גושי קמח קטנים - הם ייעלמו בהקצפה).
  5. מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים מי ורדים ומקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת קרה ואוורירית.
  6. יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
  7. שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
  8. זורים קינמון, מפזרים פיסטוקים ומגישים.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
מלבי בלי סירופ אדום?
צילום: שני צדיקריו
מומלצים