מלבי מושלם בדקה אחת
עם פיסטוק או בלי? ומה עם הסירופ האדום? בדוכן המלבי המיתולוגי ביפו המוכר מסרב להוסיף תוספות על המלבי מלבד סירופ בארומת מי ורדים, אבל שי-לי ליפא דווקא מורדת בגישה ומציעה מלבי עם פיסטוקים ובלי רוטב. קבלו מתכון פשוט לאחד הקינוחים האהובים שיש
מלבי מוקצף
המצרכים (ל-8-6 מנות):1 ליטר חלב 3%
2/3 כוס (130 גר') סוכר
100 גר' חמאה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס פחות כפית (100 גר') קמח רגיל
1 כף מי ורדים (לא תמצית)
להגשה:
מעט קינמון טחון
חופן פיסטוקים, קלופים ושבורים גס
אופן ההכנה:
- מבשלים את החלב והסוכר בסיר בינוני, תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס.
- בינתיים ממיסים חמאה בסיר קטן על להבה נמוכה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד לקבלת רביכה.
- מוסיפים את הרביכה לתערובת החלב ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה.
- ממשיכים לבשל כ-2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהתערובת סמיכה ומבעבעת (לא נורא אם נותרו גושי קמח קטנים - הם ייעלמו בהקצפה).
- מעבירים את התערובת למיקסר עם וו הקצפה, מוסיפים מי ורדים ומקציפים כ-10 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד שהתערובת קרה ואוורירית.
- יוצקים לכוסות, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.
- שומרים מכוסה במקרר עד 3 ימים.
- זורים קינמון, מפזרים פיסטוקים ומגישים.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
מלבי בלי סירופ אדום?
צילום: שני צדיקריו
מומלצים