שתף קטע נבחר

 

בכיר פלסטיני לשעבר: היעדר תקווה מוציא ילדים לפיגועים

לאחר הסקר שגילה כי רוב הפלסטינים תומכים בגל הטרור, השר הפלסטיני לשעבר אשרף עג'רמי מסביר בראיון לאולפן ynet: "התמיכה נובעת מייאוש ותסכול מהמצב". לגבי פיגועי הדקירה אמר: "אין הורים שמרוצים שבנם הולך למות"

 

השר לשעבר עג'רמי: אין תקווה    (צילום אסף מגל ניצן דרור)

השר לשעבר עג'רמי: אין תקווה    (צילום אסף מגל ניצן דרור)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"אף אימא או אבא לא מרוצים מזה שהילד שלהם מת". כך אמר הבוקר (ג') אשרף עג'רמי, לשעבר שר האסירים ברשות הפלסטינית, בהתייחס לסקר שפורסם ולפיו 67% מהפלסטינים תומכים בהמשכו של גל הטרור הנוכחי. עג'רמי הצטרף לקריאות לחידוש התהליך המדיני: "אם ההנהגה הפלסטינית תקבל הבטחה אמריקנית שישראל מוכנה לתהליך כזה, הפלסטינים ייענו מיד".

 

מה הוביל את רוב האוכלוסייה הפלסטינית לתמוך באינתיפאדת הסכינים? לדבריו, "המצב נובע מייאוש ותסכול רב לגבי המצב הנוכחי, הקיבעון בתהליך המדיני והצעדים בירושלים ובגדה המערבית. אנשים חושבים שאין דרך אחרת בלי לעשות משהו, בלי להתנגד. נכון שלא כל העם משתתף בהתנגדות הזאת, אבל אנשים רואים שזו אולי הדרך לשנות משהו".

 

עג'רמי נשאל כיצד הוא מסביר את העובדה שילדים בני 11 יוצאים לדקור אזרחים ברחוב, והוריהם מביעים שביעות רצון מכך. "אני לא חושב שאימא או אבא מרוצים מזה שהילד שלהם מת. הם מסתגלים למצב בגלל דעת הקהל אבל אני לא חושב שיש אימא או אבא שמרוצים מהעובדה שהילד שלהם הולך למות".

 

הוא הוסיף כי "הדור הצעיר לא מושפע מהסתה של מנהיגים פלסטיניים אלא מהרשתות החברתיות. זה מצב מסוכן כי אלה אנשים שעושים מעשים אינדיבידואליים". הפתרון לטענתו מצוי בשינוי המצב הנוכחי: "אנחנו צריכים לעשות מעשה מדיני, כי גם הקריאות של הרשות או של כל מיני גורמים לשקט לא נענות בחיוב אצל

הצעירים האלה. אבל הם צריכים לראות שיש אופק מדיני ושיש תקווה. זאת השאלה הגדולה ביותר שניצבת לפתחה של ההנהגה, איך מראים לאנשים שיש תקווה".

 

עוד אמר: "אנחנו צריכים להיות אופטימיים, אבל הבעיה היא שלהנהגה הנוכחית בישראל אין חשיבה על תהליך מדיני בכלל, הם רוצים לנהל את הסכסוך". עג'רמי הסביר כי להנהגת הרשות הפלסטינית יש נכונות להשקיע בתהליך מדיני, "כאשר יש רפרנציה ברורה לתהליך הזה. לפחות שיידעו על מה הם צריכים להסכים מראש. אנחנו מדברים על פתרון שתי מדינות לשני עמים על בסיס גבולות 67'. אם ההנהגה הפלסטינית תקבל הבטחה אמריקנית שישראל מוכנה ללכת על תהליך מדיני כזה, הם הולכים מיד, אין בעיה". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עג'רמי. מחפשים דרך לשינוי
צילום: ירון ברנר
מומלצים