שתף קטע נבחר

פרשת הזיהום בשיבא: רחמה של יולדת נוספת נכרת

מקרה נוסף של זיהום ביולדת שהיתה בטיפול בבית החולים שיבא - וגם היא נאלצה לעבור בשעות האחרונות כריתת רחם. אתמול עברו כריתה דומה שתי נשים נוספות שהיו מטופלות בשיבא. היום נמצא כי אחת מהן לא נדבקה מרופא המחלקה שיצא בינתיים לחופשת מחלה. כ-80 יולדות שבאו במגע עם הרופא נקראו לבדיקה

פרשת הזיהום בקרב היולדות שטופלו בשיבא - מתרחבת: בשעות האחרונות נודע על אישה נוספת שהגיעה לבית החולים עם תסמינים לזיהום. מבדיקה ראשונית שנעשתה, אין לה את חיידק הסטרפטקוקוס אבל בגלל הזיהום הוחלט לכרות את רחמה. בנוסף, מבדיקה אפידמיולוגית שנערכה בבית החולים תל השומר יחד עם משרד הבריאות עולה כי הזן של החיידק שנמצא אצל היולדת מבלינסון שונה מזה שנמצא אצל הרופא בתל השומר וככל הנראה מקור ההדבקה אינו הרופא.

אתמול (ב') דווח על שתי יולדות שנדבקו בחיידק טורף ונאלצו לעבור כריתת רחם. אחת הנשים הגיעה לפני מספר ימים לבית החולים בילינסון לאחר שחשה ברע. מדובר באישה שילדה בשיבא לפני מספר ימים. מבדיקה שביצעו בה בבית החולים התגלו סימנים המעידים כי היא נדבקה בחיידק הטורף (סטרפטוקוקוס A). אולם היום (ג') התברר שמקור ההדבקה אצלה לא היה הרופא שטיפל בה בשיבא. האישה האחרת כן נדבקה מאותו רופא.

 

בבית החולים שיבא מדווחים כי 80 יולדות שבאו במגע עם הרופא הנגוע נקראו לבדיקות, אולם רק חמש מהן נמצאו עם סימני הדבקה. האחרות לא הראו, לפחות עד כה, סימנים כאלו.

 

הרופא יצא לחופשת מחלה

בינתיים יצא הרופא לחופשת מחלה והוא מטופל בתרופות. יש לציין כי אין חשד לרשלנות והרופא לא ידע כי הוא חולה. החיידק עבר כתוצאה משיעול או עיטוש. דיווח הועבר למשרד הבריאות שפתח בבדיקת נסיבות האירוע.

 

החיידק הטורף הוא כינוי מקובל לזיהום פולשני של סטרפטוקוקוס. האוכלוסיות המצויות בסיכון הגבוה ביותר ללקות בזיהום מסוג זה הן ילדים הלוקים באבעבועות רוח, אנשים בעלי מערכת חיסונית מדוכאת, אנשים שסובלים כוויות קשות, קשישים הסובלים מצלוליטיס חולי סוכרת, חולים מחלות של כלי הדם או חולי סרטן כל הזיהומים החמורים שנגרמים עלולים לגרום כשל רב-מערכתי, ואף למוות. זיהוי וטיפול מוקדמים ומידיים הינם בעלי חשיבות עליונה ומכרעת.

 

הזיהומים אצל שלוש הנשים אילצו את הרופאים לכרות את רחמן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הזיהומים אצל שלוש הנשים אילצו את הרופאים לכרות את רחמן(צילום: shutterstock)

 

תגובת בית החולים שיבא להתפתחויות האחרונות:

לאור השקיפות המובטחת מעדכן בית החולים כי לאחר החקירה האפידמיולוגית, ובדיקת הזן המדויק של החיידק ע"י משרד הבריאות, נמצא כי:

 

  1. יש זהות של החיידק ביולדת אחת לבין איש הצוות החשוד כנשא.
  2. לגבי היולדת השנייה (היולדת שנותחה בבלינסון), נמצא בוודאות כי אין קשר בין החיידק שבודד אצלה לבין החיידק שבודד אצל החשוד כנשא.
  3. בעקבות מאמצי האיתור של בית החולים, נמצאה בתוך קבוצת הנשים אליהן נערכה פנייה יזומה יולדת שלישית עם סימני זיהום. היולדת הוזמנה לבית החולים ומטופלת בשעות אלו. בבדיקה ראשונית לא נמצא חיידק מסוג סטרפטוקוק ולכן בינתיים לא ידוע אם יש קשר בין המקרים. המקרה עדיין בבדיקה.
  4. אגף נשים והמחלקה למחלות זיהומיות חזרו לעבודות שגרה. איננו צופים מקרים נוספים בין היולדות שילדו בשיבא.
  5. זיהומים לאחר לידה מתרחשים באופן ספורדי בכלל בתי החולים בארץ ובעולם, לכן מצוות הערנות מחייבת את כולנו לעמוד על המשמר ולמנוע התפרצויות.




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יריב כץ
כריתת רחם נוספת לאישה שטופלה בשיבא
צילום: יריב כץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים