שתף קטע נבחר
 
צילום: ירון ברנר

חיים כהן בישל דייסה

זו שעתה היפה של הדייסה - השף חיים כהן חיכה לגשם ולרעמים בשביל לאכול דייסה מתוקה וחמה. לרגל מזג האוויר החורפי שפוקד אותנו, הוא מגיש שני מתכונים של דייסה: פודינג אורז ודייסת ריזוטו עם חלב תירס

סבתא בישלה דייסה מתוקה. לזה נתנה, לזה נתנה, ולזה לא נשאר. מה עשה? הלך, הלך הלך.... והסוף ידוע לאלה שבילדותם אימא נתנה להם דייסה, או לאלה שזוכרים את כאבם של הדובים כשגילו שמישהו אכל מהדייסה שלהם, ואני מדבר על לא אחרת מאשר זהבה. עד היום, מבלי שאף אחד ידע, אני שומע בראשי את סבתא מספרת לי את הסיפור הזה.

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אני חולה על דייסות, לא משנה מה מזג האוויר ולא משנה הזמן ביום. כשהייתי בן שש תקפה אותי דלקת פרקים, ואושפזתי בבית החולים. הנחמה הגדולה שלי אז היתה מנת דייסה כפולה. עד כדי כך אני אוהב דייסות, שאפילו את הדייסה התפלה של בית החולים אני תמיד מוכן לאכול. לכן, אני מקפיד לבקר חברים מאושפזים תמיד בשעות חלוקת הדייסה שאף אחד לא רוצה.  

 

גם דייסות השתנו והשתבחו עם הזמן, אבל אני תמיד אתרגש מקצת מים וסולת מעורבבים ומוגשים חם או קר.

השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השף חיים כהן במסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)
 

פודינג אורז

המצרכים:

1 ליטר שמנת

3 ליטר חלב

400 גר' סוכר

175 גר' ריזוטו

1 מקל קינמון

קליפה מגורדת מלימון אחד

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה: 

  1. שמים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר מקל הקינמון ואת קליפת הלימון. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את הריזוטו ומנמיכים לאש קטנה.
  2. מבשלים עד לצמצום הנוזלים בשליש (לא לשכוח לערבב את התערובת לעיתים תכופות עם לקקן, וזכרו שלא להשתמש במטרפה כי היא עלולה לשבור את הריזוטו). 
  3. מעבירים למקרר עד להגשה.

 

דייסת ריזוטו עם חלב תירס

המצרכים:

לחלב תירס -

10 קלחי תירס

50 גר' חמאה

4 ליטר חלב

לדייסה:

3 ליטר חלב תירס

1 ליטר שמנת

175 גר' ריזוטו

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

  1. מכינים את החלב תירס - מגלחים את קלחי התירס.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
     
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
    מאדים את הגרגירים עם החמאה ומוסיפים את החלב. מרתיחים כשעה. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר יד, ומסננים עם מסננת צפופה.
     (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  2. מכינים את הדייסה - מרתיחים את השמנת עם חלב התירס. כשמגיע לרתיחה, מוסיפים את הריזוטו ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם בכשליש. מערבבים את התערובת לעיתים קרובות עם לקקן.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
פודינג אורז
צילום: ירון ברנר
מומלצים