חיים כהן בישל דייסה
זו שעתה היפה של הדייסה - השף חיים כהן חיכה לגשם ולרעמים בשביל לאכול דייסה מתוקה וחמה. לרגל מזג האוויר החורפי שפוקד אותנו, הוא מגיש שני מתכונים של דייסה: פודינג אורז ודייסת ריזוטו עם חלב תירס
סבתא בישלה דייסה מתוקה. לזה נתנה, לזה נתנה, ולזה לא נשאר. מה עשה? הלך, הלך הלך.... והסוף ידוע לאלה שבילדותם אימא נתנה להם דייסה, או לאלה שזוכרים את כאבם של הדובים כשגילו שמישהו אכל מהדייסה שלהם, ואני מדבר על לא אחרת מאשר זהבה. עד היום, מבלי שאף אחד ידע, אני שומע בראשי את סבתא מספרת לי את הסיפור הזה.
אני חולה על דייסות, לא משנה מה מזג האוויר ולא משנה הזמן ביום. כשהייתי בן שש תקפה אותי דלקת פרקים, ואושפזתי בבית החולים. הנחמה הגדולה שלי אז היתה מנת דייסה כפולה. עד כדי כך אני אוהב דייסות, שאפילו את הדייסה התפלה של בית החולים אני תמיד מוכן לאכול. לכן, אני מקפיד לבקר חברים מאושפזים תמיד בשעות חלוקת הדייסה שאף אחד לא רוצה.
גם דייסות השתנו והשתבחו עם הזמן, אבל אני תמיד אתרגש מקצת מים וסולת מעורבבים ומוגשים חם או קר.
פודינג אורז
המצרכים:
1 ליטר שמנת
3 ליטר חלב
400 גר' סוכר
175 גר' ריזוטו
1 מקל קינמון
קליפה מגורדת מלימון אחד
אופן ההכנה:
- שמים בסיר את החלב, השמנת, הסוכר מקל הקינמון ואת קליפת הלימון. מבשלים עד לרתיחה, מוסיפים את הריזוטו ומנמיכים לאש קטנה.
- מבשלים עד לצמצום הנוזלים בשליש (לא לשכוח לערבב את התערובת לעיתים תכופות עם לקקן, וזכרו שלא להשתמש במטרפה כי היא עלולה לשבור את הריזוטו).
- מעבירים למקרר עד להגשה.
דייסת ריזוטו עם חלב תירס
המצרכים:
לחלב תירס -
10 קלחי תירס
50 גר' חמאה
4 ליטר חלב
לדייסה:
3 ליטר חלב תירס
1 ליטר שמנת
175 גר' ריזוטו
- מכינים את החלב תירס - מגלחים את קלחי התירס. מאדים את הגרגירים עם החמאה ומוסיפים את החלב. מרתיחים כשעה. טוחנים את התערובת בעזרת בלנדר יד, ומסננים עם מסננת צפופה.
- מכינים את הדייסה - מרתיחים את השמנת עם חלב התירס. כשמגיע לרתיחה, מוסיפים את הריזוטו ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם בכשליש. מערבבים את התערובת לעיתים קרובות עם לקקן.