ההסתדרות: בעוד שבוע נצא לשביתה
יו"ר ההסתדרות הכריז על שביתה כללית במשק ובמגזר הציבורי: דורש תוספת שכר של 11% לעובדים שתתפרס על פני 5 שנים. "לא גומרים את החודש, השכירים נשכחו, בסדרי העדיפויות הם האחרונים". משרד האוצר: לא לצאת לשביתה פראית
סכסוך העבודה של ההסתדרות סביב הדרישה לעדכון השכר במגזר הציבורי מעלה הילוך: יו"ר ההסתדרות, אבי ניסנקורן, הודיע היום (ד') על פתיחה בשביתה כללית במשק ובמגזר הציבורי בעוד שבוע מהיום. ניסנקורן הוסיף כי יעשה כל מאמץ להיכנס למו"מ ולמנוע את השביתה. השביתה אושרה בישיבה בה נטלו חלק איגודים החברים בהסתדרות וועדים מכלל המשק והמגזר הציבורי.
ניסנקורן דורש תוספת שכר של 11 מיליארד ש'
ניסנקורן מאיים: ביום רביעי נודיע על שביתה
הוסר איום השביתה על רקע הביטוח הסיעודי
במסיבת עיתונאים שבה הודיע על השביתה אמר ניסנקורן: "השכירים בישראל לא גומרים את החודש, השכירים נשכחו, בסדרי העדיפויות הם האחרונים. השכירים זה כל אחת ואחד מאיתנו. האדם העובד צריך להיות במרכז. הכנסות המדינה מגיעות ממסים ומי שמשלם את המסים זה השכירים. צפו בהכרזה:
"אנחנו במאבק. השכירים במדינת ישראל במגזר הציבורי בלי הסכם שכר כבר שלוש שנים. נהגנו באחריות אבל גם לאחריות יש גבול. כולנו יחד צריכים לדאוג אחד לשני. יש לנו חובה לדאוג למיליון שכירים במגזר הציבורי".
ניסנקורן הוסיף: אני לא בעד שביתות. אני מעדיף להימנע משביתות. זה כלי ולא מטרה. אנחנו חייבים לגמור את ההסכם החודש. אם לא יהיה פתרון אנחנו בעוד כשבוע נצא לשביתה. אם אוכל להימנע מזה אני אשמח. מועד השביתה נקבע לעוד שבוע מהיום".
"פקידי האוצר לא הותירו ברירה"
ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה ב-25 לנובמבר, על רקע כשלון המו"מ עם משרד האוצר בסוגיית עדכון השכר במגזר הציבורי. למאבק הצטרפו גם הסתדרות המורים וארגון המורים העל יסודיים.
ניסנקורן דורש תוספת שכר של 11% לעובדי המגזר הציבורי שתתפרס על פני 5 שנים. מכיוון שכל אחוז של תוספת שכר מוערך בכמיליארד שקל של הגדלת הוצאות השכר בתקציב המדינה, המשמעות התקציבית של הדרישה הזו היא שכל שנה יגדל תקציב הוצאות השכר בכ-2.2 מיליארד שקל עד להבשלה מלאה של 11 מיליארד שקל בעוד חמש שנים.
השביתה צפויה להקיף את המגזר הציבורי כולו, כולל את משרדי הממשלה, יחידות ממשלתיות כמו רשות המסים, רשויות מקומיות כולל תברואה ופקחי חנייה, בתי הספר, כל צוות בתי החולים מלבד הרופאים (להם ארגון עובדים משלהם שלא קשור להסתדרות הכללית), חברות ממשלתיות כמו הרכבת, דואר ישראל, נמלי הים, חברת החשמל ועוד, כולל גם גופים ממשלתיים כמו נתב"ג. אם ללמוד ממקרי עבר, מקומות רגישים במיוחד כמו בתי החולים ונתב"ג יגיעו לעיצומים רק כמוצא אחרון מבחינת ההסתדרות.
שר האוצר, משה כחלון, מינה צוות לניהול המשא ומתן עם ההסתדרות, שבראשו עומד מנכ"ל המשרד, שי באב"ד, וחברים בו הממונה על השכר, קובי אמסלם והממונה על התקציבים, אמיר לוי. לטענת ההסתדרות, בשבועיים האחרונים נערך סבב שיחות אינטנסיבי בין הצדדים בניסיון להגיע להבנות ולמנוע את המשבר אך אלו לא הבשילו לכדי הסכמות.
האוצר: "להמשיך במו"מ"
במשרד האוצר קראו היום להסתדרות "להמשיך במשא ומתן ולא לצאת לשביתה פראית". במשרד ציינו כי אם השביתה תצא לפועל, יגרמו נזקים כבדים למשק הישראלי המוערכים בהפסדים של 1-3 מיליארד שקל ליום.
ממשרד האוצר נמסר, כי "בשלושת הימים האחרונים מנהל הצוות משא ומתן אינטנסיבי עם ראשי ההסתדרות וארגוני העובדים לקראת חתימת הסכם שכר חדש לעובדי המגזר הציבורי לשנים 2013 עד סוף 2017. עמדת המדינה ברורה ועקבית והיא שעל הסכם השכר להביא לצמצום פערים בין בעלי השכר הנמוך לבעלי השכר הגבוה. כך הנחה שר האוצר את צוות ניהול המשא ומתן.
"בהתאם למדיניות זו,תוספת השכר, ככל שתהיה, תינתן באופן דיפרנציאלי, בעיקר לשכבות החלשות בסקטור הציבורי. בנוסף, צוות המשא ומתן עומד על כך שהסכם השכר יגרום לשינויים מבניים והתייעלות במטרה לשפר את השירות במגזר הציבורי.
ההסתדרות חייבת להתאים את דרישותיה לסביבה הכלכלית בה אנו חיים – התחזית העדכנית לצמיחת התוצר בשנת 2015 עומדת על 2.6% והאינפלציה עומדת כיום על 0.6%-".