שתף קטע נבחר

 

צפו: הצוללת החמישית יוצאת מגרמניה בדרכה לישראל

הצוללת אח"י רהב שנבנתה במספנות קיל בגרמניה יצאה במסע לישראל ותגיע ארצה בעוד כחודש. בדרך תקיים טקס זיכרון לחללי הצוללת דקר ליד כרתים

 

טקס יציאת אח"י רהב מגרמניה    (דובר צה"ל)

טקס יציאת אח"י רהב מגרמניה    (דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

אח"י רהב: "הגיעה הביתה בשלום"    (צילום: דובר צה"ל)

אח"י רהב: "הגיעה הביתה בשלום"    (צילום: דובר צה"ל)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הצוללת החמישית של חיל הים, אח"י רהב, יצאה הבוקר (ה') מנמל קיל שבגרמניה לעבר בסיס חיל הים בחיפה ותגיעה ארצה בעוד כחודש ממרחק של כ-3,000 מייל. הצוללת החדשה, הזהה לצוללת הרביעית אח"י תנין, תעצור בדרכה לחיפה באתר טביעת האח"י דקר ליד כרתים ויתקיים טקס זיכרון לחללי הדקר.

 

בתוך הצוללת מפליגים כעת כ-50 אנשי צוות של חיל הים, יחד עם קצין בכיר מהחיל לצדו של מפקד הצוללת. עם הגעתה לישראל תעבור הצוללת סדרה של הכנות והתאמות, כולל התקנת מערכות לחימה ותקשורת ישראליות, ותוכרז כמבצעית כעבור כמה חודשים.  

אח"י רהב בדרכה לישראל (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
אח"י רהב בדרכה לישראל(צילום: דובר צה"ל)

בדומה לצוללת הרביעית אח"י תנין, שהחלה לספק פירות מבצעיים ראשונים בחודשים האחרונים, גם רהב פועלת בטכנולוגיית האיי-איי-פי, שמבטיחה לה שהות ממושכת מאוד מתחת למים באופן חשאי. הסיבה: תאי הדלק שבה מסוגלים לקחת חמצן ומימן להטענת מנועי כלי השיט, ללא צורך בשינור – הוצאת התורן הגדול אל מעל פני הים כדי להטעין בחמצן את תאי הדיזל.

 

עלות הצוללת החדשה מוערכת בכ-400 מיליון אירו והיא כלי הלחימה היקר ביותר של צה"ל, המיועד לאסוף מודיעין גם במדינות המעגל השלישי, דוגמת איראן. לפי פרסומים זרים, היא יכולה לשאת טילים גרעיניים, שמיועדים לתקוף מדינות שישגרו טילים גרעיניים לעבר ישראל.

 

יחד עם זאת, בשייטת הצוללות משדרגים את הוורסטיליות במגוון המשימות של הצוללות, והחלו בעת הזו בתרגילים משותפים לכוחות יבשה במטרה שבתמרון הבא של כוחות צה"ל בדרום לבנון יסייעו הצוללות לחטיבות היבשה וילוו אותן במתן תמונת מודיעין עדכנית.


 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

לפני שבועיים אמר קצין בכיר בצה"ל כי הצבא מתכנן לייצב את מערך הצוללות שלו על חמש בלבד. הצוללת השישית אמורה להגיע לישראל עד 2019, והחלטה על ויתור על הוותיקה שבהן טעונה אישור של הדרג המדיני. הקצין הציג את עיקרי התוכנית הרב-שנתית של צה"ל, ובעיקרה גריעת צוללת אחת מחיל הים וסגירתה.

 

בשנים האחרונות קיבלה ישראל לידיה את הצוללת אח"י תנין. צוותי חיל הים יחד עם התעשיות הביטחוניות משלימים בימים האלה את הבחינות והניסויים האחרונים במערכות הנשק, התקשורת והמודיעין המתקדמות שהותקנו בצוללת בישראל לאחר הגעתה מגרמניה בקיץ האחרון. לפי פרסומים זרים, הצוללות החדישות הן זרוע אסטרטגית והן אמורות לספק לישראל אפשרות ל"מכה שנייה" בשעת הצורך.

 

בחיל הים מזהים עלייה ניכרת בעשרות אחוזים בכמות המשימות המבצעיות, בעיקר הרחוקות, שקיבלו כל שייטות החיל בשנתיים האחרונות, ובהן הצוללות. "תנין מתוחכמת יותר במערכות שלה, שהן מהטובות בעולם", אמרו בחיל הים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
יוצאים מגרמניה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים