מחלבה חדשה של תנובה תייצר גבינה צהובה לילדים
לאחר 3 שנות פיתוח והקמה ובהשקעה של 350 מיליון שקל, משיקה תנובה את מחלבת תל יוסף החדשה אשר תייצר מוצרי גבינה צהובה בצורות לילדים. בנוסף תושק כבר בימים הקרובים גם גבינה צהובה בצורה מלבנית חדשה. צפו במחלבה החדשה
תנובה משיקה את מחלבת תל יוסף החדשה, בהשקעה של 350 מיליון שקל לאחר 3 שנות של פיתוח והקמה. יריית הפתיחה של המחלבה החדשה יהיו מוצרי גבינה צהובה בצורות לילדים, שיושקו בחודש מרץ הקרוב. בנוסף תושק כבר בימים הקרובים גם גבינה צהובה בצורה מלבנית חדשה.
קטגוריית הגבינות הצהובות, המגלגלת כמיליארד שקל בשנה, נמצאת בצמיחה לאור גידול בביקוש לאורך השנים. כ-2 מיליון בתי אב צורכים גבינה צהובה מדי שבוע, ותנובה מהווה כ-80% מנתח השוק הקיים. המחלבה החדשה עתידה להגדיל את יכולת הייצור של הגבינות הצהובות ובכך תהווה מענה לביקושים הגדלים בשוק, כך לדברי אריק שור, מנכ"ל תנובה.
אך לפני כל המספרים והנתונים מאחורי המחלבה החדשה יש גם סיפור מרגש וסגירת מעגל עבור שור, שהשתתף במבצע שלמה בשנת 1991, במסגרתו עשו עלייה לישראל מאתיופיה עשרות אלפי עולים חדשים. שור השתתף כמ"פ אשר פיקד על כוח מיוחד של 70 לוחמי שלד"ג.
בין העולים ארצה היה יהודה צגהון, שעלה בגיל 5 עם משפחתו. השניים נפגשו מחדש שנים מאוחר יותר, כשהגיע צגהון לחפש עבודה בתנובה לאחר סיום לימודיו כמהנדס מכונות. שור הציע לו תפקיד בכיר של מהנדס אחזקה המנהל את העובדים. על המפגש עם יהודה סיפר שור: "אני מרגיש שזו סגירת מעגל מרגשת שנפגשנו שוב בתנובה". גם צגהון הגיב וסיפר כי "אני אוהב מאוד את התפקיד שלי וגאה שהגעתי למעמד הזה, מבחינתי זכיתי בפיס. אני מקווה להמשיך ולצמוח בתנובה".
מחלבת תל יוסף החלה את דרכה בשנת 1936 בעמק יזרעאל והיתה מהחלוצות הראשונות בשוק החלב הנועדה לעבד את התוצרת האזורית. כיום, עם פתיחת המחלבה החדשה לייצור גבינה צהובה וגבינות חצי קשות המחלבה הוותיקה הצמודה לחדשה לא נסגרה וממשיכה לייצר גבינות מיוחדות (ברי, קממבר וכו'), חמאה, גבינות שמנת ועוד.
אריק שור, מנכ"ל תנובה הוסיף: "תנובה ממשיכה להשקיע בחקלאות ובתעשייה המקומית ומודיעה על השקת מחלבת תל יוסף החדשה, לאחר 3 שנות תכנון ופיתוח ובהשקעה של 350 מיליון שקל. זאת על רקע פתיחת ענף החלב ליבוא והחלטת הרגולטור להגדיל את אישורי מתן הפטור ממכס ליבוא גבינות קשות. מחלבת תל יוסף החדשה, מהמתקדמות בעולם מסוגה, מהווה אבן דרך בקידום תעשייה ישראלית פורצת דרך, כחלק מחזון החברה להתפתח ולפתח את ענף המזון הישראלי והבינלאומי.
איך נולדת גבינה צהובה ללא מגע יד אדם? צפו: