גיוסים בהיי-טק: רק 1 מכל 5 עובדים היא אישה
נתוני חברת השמה להיי טק מגלים כי רק 1 מכל 5 עובדים שגויסו בשנה החולפת בענף הייתה אישה. פערי השכר בין המינים הצטמצמו אמנם - אבל עדין גבוהים בתפקידי פיתוח ובתפקידים בכירים. עוד מתברר - עובדי היי טק במרכז מרוויחים 1,000 שקל יותר לעומת הצפון
הפערים בתנאי ההעסקה בין נשים לגברים בהיי-טק ממשיכים: מסיכום שנתי שערכה חברת ההשמה להייטק jobinfo ושמתבסס על מאות השמות במהלך 2015 עולה כי נשים עדיין מהוות רק עובד אחד מתוך חמישה עובדים בענף. על פי הנתונים, בעוד שגברים גויסו ל-78% מהמשרות שנפתחו, נשים גוייסו ל-22% מתוכן בלבד.
כתבות נוספות בערוץ הכלכלה
הבשורות היותר מעודדות הן כי פערי השכר בין המינים בענף הצטמצמו משמעותית על פי נתוני החברה ועמדו על 6.5 - בהשוואה ל-32% בשנת 2014. כך, השכר הממוצע לגברים שגויסו לעבודה עמד על 21.3 אלף שקל ושל הנשים על 19,988 שקל, בעוד שאשתקד עמדו הנתונים על 23,119 שקל ו-17,450 בהתאמה.
עם זאת, בתחומי הפיתוח הגברים עדיין מתוגמלים יותר מהנשים באופן משמעותי, כשהשכר הממוצע של אנשי הפיתוח שנקלטו עמד על 25,000 שקל לעומת 21,600 בקרב נשים. בתפקידים בכירים, שכר הגברים שגויסו עמד על 33,900 שקל, לעומת 27,650 בקרב נשים.
בפילוח המקצועות לפי המינים עולה כי יותר גברים מאיישים עדיין מקצועות טכנולוגיים, כאשר 75% גויסו לתפקידים טכנולוגיים, 8% - לשיווק ומכירות, ו-2% לתפקידי אדמיניסטרציה. בקרב הנשים לעומת זאת, 58% גויסו לתפקידים טכנולוגיים, 14% לתפקידי שיווק ומכירות, ו-17% לתפקידי כספים ואדמיניסטרציה.
פערי שכר בין מרכז לפריפריה
עוד מצאו בחברה, כי הפערים בשכר בין מרכז הארץ לבין הפריפריה עדין גבוהים, כאשר במרכז מרוויחים 6%, יותר בהשוואה למשכורות בצפון. כך בעוד שהשכר הממוצע בהשמות שנעשו באזור הצפון עמד על 16,789 שקל, העובדים שגויסו באזור המרכז קיבלו בממוצע 17,876 שקל - בפער של למעלה מ-1,000 שקל בשכר הברוטו.
אילנה אחימאיר, מנכ"לית Jobinfo. טוענת כי ניתן לראות מגמה חיובית מתמשכת בנוגע להעסקת נשים בהיי-טק. ”מספר הנשים המגויסות לתפקידי תכנות ופיתוח גדל גם ביחס למספר הכולל של נשים העובדות בהיי-טק בתפקידי שיווק, כספים ואדמיניסטרציה”, היא אומרת. “מגמת עידוד כניסתן של נשים למקצועות טכנולוגיים הולכת וגדלה גם לאור המחסור בידיים עובדות בהייטק בשנים האחרונות".
אחימאיר הוסיפה כי ניתן לראות כיום חברות המאפשרות נשים לשלב חיי משפחה ועבודה, כמו גם סטארט-אפים שחרטו על דגלם העסקת נשים. עם זאת היא מסייגת כי "אין ספק שמיעוט נשים בתפקידים טכנולוגים בהייטק הינו פועל יוצא של מיעוט בנות במגמות ריאליות בתיכון, נושא הנדון לא מעט בעת האחרונה, תוך ניסיון לגבש דרכים לשינוי המצב”.
צילום: shutterstock
מומלצים