הפיגוע בדומא: שני חשודים שוחררו למעצר בית, התפרעות ועצורים בירושלים
השניים שוחררו היום לאחר שהתקיים דיון בעניינם בבית המשפט. בחוננו טוענים: הקטין ניסה להתאבד. הערב ניסו מאות מפגינים לחסום את הכניסה לירושלים במחאה על היחס לעצורים. שישה מהם נעצרו, אחד השוטרים שבר את ידו
המדינה הגישה היום (א') בקשה לבית משפט השלום בפתח תקווה לשחרר למעצר בית שניים מהעצורים החשודים בביצוע הרצח של בני משפחת דוואבשה בכפר דומא ובסיוע לו. כך פורסם לראשונה ב-ynet. בבקשה לא נסוגו בהם המשטרה והשב"כ מהחשדות החמורים לגבי השניים, הכוללים עבירות של גרימת מוות במזיד, חברות בהתאגדות אסורה והצתה על רקע לאומני. החשודים ששוחררו, לאחר שהיום התקיים דיון בעניינם, הם קטין שנעצר לפני כשלושה שבועות ושוחרר למעצר בית של עשרה ימים, ובגיר שנעצר לפני כשבוע ושוחרר למעצר בית של חמישה ימים.
הערב ניסו לחסום מאות מפגינים את הכניסה לירושלים באזור גשר המיתרים במחאה על היחס לעצורים החשודים ברצח בדומא והטענות שעברו עינויים בשב"כ. בהפגנה השתתף גם הרב דב ליאור שאמר כי "לא ייתכן כי יהודי יתאכזר ליהודי". במהלך ההפגנה ירדו המפגינים לכביש וחסמו את הכניסה לירושלים. המשטרה מסרה כי חלקם אף יידו אבנים אל שוטרים ושוטר אחד נפגע מאבן בראשו. מפקד הכוח הכריז על ההפגנה כבלתי חוקית והורה למפגינים להתפזר. משלא נענו ולאחר שהאלימות נמשכה, החל פיזור המפגינים בכוח ונעצרו שישה מפגינים. בארגון חוננו טענו כי המשטרה הפעילה אלימות. במשטרה אומרים כי הופעל כוח סביר כדי לפזר את ההפגנה. במהלך האירועים נפצעו מספר שוטרים מאבנים, ובהם שוטר שככל הנראה שבר את ידו.
ארגון חוננו טוען כי קטין העצור בחשד לרצח בדומא ניסה להתאבד במעצר באמצעות חיתוך ורידים בידיים ולפגוע בעצמו. בשב"כ מכחישים כי מדובר בניסיון התאבדות. על פי עורכי דינו הוא נמצא במצוקה קשה בעקבות תנאי המעצר והעינויים בחקירתו בשב"כ, ולטענתו הוכה קשות במהלך המעצר. "מפרקים אותי. מעקמים לי את כל הגב. צוחקים, מתסכלים עליי בזלזול", טען בפני פרקליטיו. "עושים ממני קשת מהידיים ושמים אותי הפוך עד שנשרפות לי הידיים. אני מרגיש כאילו שורפים אותי עם מצית. כל יום זה עולה רמה ואני לא יודע מה יהיה מחר. אחרי לילה שלם של התעללות אמרתי להם תהרגו אותי ואל תעשו לי את זה. תנו לי רעל. אני מתחנן - אני לא יכול יותר".
מהשב"כ נמסר בתגובה לדברים: "שירות הביטחון הכללי הוא ארגון ממלכתי וכל פעולותיו מבוצעות על פי דין. חקירות שב"כ מתנהלות בהתאם להוראות החוק והפסיקה, ונתונות לפיקוח היועץ המשפטי לממשלה, פרקליטות המדינה ובתי המשפט. הטענה כאילו אחד מהעצורים ניסה להתאבד - משוללת כל יסוד".
עו"ד אביחי חג'בי, המייצג את העצור הבגיר, אמר: "בקשת המשטרה מעידה כאלף עדים כי האמת מנצחת. במהלך כל תקופת החקירה מסרנו שוב ושוב שמדובר בחף מפשע וכל מטרת שירות הביטחון הכללי במהלך התקופה הייתה לנסות להוציא מים מן האבן". את החשוד השני מייצג עורך הדין עדי קידר.
הבוקר אישרו שב"כ ומשטרת מחוז ש"י כי חלה התקדמות בחקירת הפיגוע שבו נרצחו בני משפחת דוואבשה ועוד השבוע יוגשו הצהרות תובע נגד החשודים בהצתת הבית בחודש יולי האחרון. ההערכה היא שלאור ההתקדמות יפורסמו בקרוב ממצאי החקירה. מאוחר יותר היום התקיים דיון בבית המשפט העליון בבקשתו של אחרון העצורים שלא נפגשו עם עורך דין, לבטל את האיסור שקבע שב"כ להיפגש עמו, שמסתיים ביום שלישי. עו"ד איתמר בן גביר, שמייצג את העצור אך לא נפגש עמו כמעט שלושה שבועות, אמר בכניסה לדיון: "אני מקווה מאוד ששופטי בית המשפט העליון, שבשנים האחרונות הגנו על זכויות מסתננים וערבים והיו נגד הריסת בתים – ייתנו את אותה הגנה גם לנערי גבעות ושבית המשפט יפסיק את ההתעללות". על פרסום השב"כ לפיו יש התפתחות בחקירה אמר: "אני מקווה שזה לא עוד טריק או תעלול שנועד להעביר מסר לשופטים".
בשבוע שעבר כינסו עורכי הדין של העצורים מטעם ארגון "חוננו" מסיבת עיתונאים, ובמהלכה טענו כי החשודים עברו עינויים קשים בשב"כ.
בהמשך לכך התקיימה אתמול הפגנה מול ביתו של ראש השב"כ יורם כהן בשכונת רמות בירושלים, שבה השתתפו מאות פעילי ימין. הם אף הקימו מאהל מחאה מול ביתו של כהן, אולם הבוקר דרשה העירייה לפנותו בשל העובדה שהוקם ללא האישורים המתאימים.
עיריית ירושלים מסרה בתגובה: "אין כל מניעה לקיים הפגנה בירושלים בכל שעות היום באישור הגורמים הרלוונטיים. עם זאת לא ניתן להפוך את המרחב הציבורי למקום מגורים ולבנות מאהל לשינה החוסם את המעבר ומסכן הולכי רגל. העירייה גיבשה נוהל החל על כל המבקשים להפגין בעיר, ללא קשר לנושא ההפגנה או זהות המפגינים. במקרה המדובר הוקם מאהל ללא אישור ועל כן ניתנה הודעה לפנותו".