הושלמו ניסויי היירוט ב"שרביט קסמים": "מרגישים בחלום"
משרד הביטחון הודיע על השלמת סדרת ניסויי יירוט מוצלחים במערכת ההגנה האווירית שאמורה להימסר לחיל האוויר בחודשים הקרובים. ראש הפרויקט: "הבאנו טכנולוגיות ראשונות מסוגן בעולם ברמה של מדע בדיוני"
פחות משבועיים אחרי הניסוי של "חץ 3" , עוד הצלחה למערכת ההגנה האווירית של ישראל: משרד הביטחון הודיע היום (ב') על השלמת סדרת ניסויי יירוט מוצלחים במערכת ההגנה האווירית "שרביט קסמים". המערכת מיועדת להעניק הגנה ממגוון טילים, רקטות כבדות ומזל"טים בשכבת ההגנה הבינונית שמעל שכבת כיפת ברזל ומתחת לשכבת מערכת החץ.
הסדרה הסתיימה הבוקר באזור שדה הניסויים שדמה שבדרום, לקראת מסירת המערכת לחיל האוויר במהלך ארבעת החודשים הקרובים והכרזתה כמבצעית בשנה הקרובה. המערכת צפויה להתבסס על ארבע סוללות, ובשלב הראשון יקבל חיל האוויר שתיים. הן יוכלו לפעול באופן נייח, בדומה למערכת החץ, או להתפרס באופן נייד בדומה לכיפת ברזל.
במשרד הביטחון נמנעו מלפרט את כמות טילי המטרה שיורטו בניסויים וסוגיהם, אבל ציינו כי באופן כללי המערכת מסוגלת לזהות וליירט טילי מטרה עם ראשי קרב שיכולים להגיע לעד מאות קילוגרמים של חומר נפץ בכל טיל וכן טילי שיוט.
הניסויים כללו את הפעלת כל רכיבי המערכת, בהם המכ"מים של שרביט קסמים שכבר השתתפו באופן מבצעי במבצע צוק איתן כהשלמה לסוללות כיפת ברזל, וכן משגרי המערכת.
מתוך הניסוי באפריל האחרון:
"הסדרה חותמת את פרק הפיתוח הראשון ותאפשר לנו להביא בקרוב את המערכת לחיל האוויר", אמר גורם בכיר במנהלת חומה של מחלקת פיתוח אמצעי לחימה במשרד הביטחון. "זה אירוע מרכזי בתוכנית הפיתוח בשיתוף עם האמריקנים. מערכת הנשק בשלה ומוכנה, ולניסויים הללו אין שום קשר לאירועים האחרונים. אלה ניסויים אחרים דוגמת ניסוי יירוט חץ שלוש שהיו לאחרונה".
ראש הפרויקט מטעם יצרנית המערכת, רפאל, שלמה ש': "אנו נרגשים הבוקר מסיום סדרת הניסויים שבמהלכם הבאנו טכנולוגיות ראשונות מסוגן בעולם, ברמה של מדע בדיוני, בהשתתפות מאות מהנדסים ובעלי תפקידים בפרויקט. בניסוי השתתף גרעין הקמה של שרביט קסמים מחיל האוויר כדי לאפשר להם את קבלת המושכות של המערכת בהמשך. אנחנו מרגישים כמו בחלום כי המטרות והיעדים הושגו במלואם, וזהו דבר נדיר בעולם הפיתוח של מערכות מסוג זה".
מערכת שרביט קסמים מיועדת לפעול באופן עצמאי בהתאם לצרכים ולאיומים מול מטרות שישוגרו לעבר ישראל בכמה מטחים במקביל, מטווחים של עשרות עד מאות קילומטרים, ולצד זאת לפעול גם במקביל וביחד עם מערכות ההגנה האחרות של חיל האוויר, החץ וכיפת ברזל.