"מנצלים את הזמן שיש - להיות יחד"
אמא שירי עובדת בערבים, אבא שגיא חוזר מאוחר והילדים הולכים לחוגים שמתנהלים בשעות הערב, אז מה הפלא שהם כמעט ולא מספיקים לאכול ארוחת ערב משפחתית במהלך השבוע? היועצת המשפחתית סיגל קפלן, מגיעה לסייע ולמצוא פתרונות לזמן משפחתי
בשיתוף אסם
תכירו את משפחת שטיינמץ פתח-תקווה: אמא שירי (38), שחקנית, ואבא שגיא (39), מהנדס אלקטרוניקה. לזוג יש 5 ילדים: אורי בת ,14 אראל בן ,13 מעין בן ,10 נטע ואופיר תאומות בנות .7
שירי יוצאת לעבודה גם בשעות הערב כשיש הצגות, שגיא חוזר, לרוב, בסביבות השעה 19:00, הילדים נמצאים בחוגים עד שעות מאוחרות, וכך מתפספסת לה ארוחת הערב המשפחתית במהלך השבוע. אולי, אומרת שירי, אם נקבע מראש זמן משפחתי, נוכל להיפגש סביב השולחן וליהנות מזמן איכות יחד - צפו:
ויש משפחות שמתאספות מדי ערב ליד השולחן, אבל הילדים מבקשים, כל אחד, משהו אחר לאכול - איך עושים את זה?
ומה אומר צוות "חיים בריאים" של אסם?
אורלי פיינה, דיאטנית: "רובנו יזדהה מאוד עם הקושי של משפחת שטיינמץ לקיים ארוחת ערב באמצע השבוע, אבל אין ספק שהמאמץ כדאי. אפשר להתחיל מפעם אחת. כשזה קורה חשוב מאוד לקיים את ארוחת הערב באווירה רגועה וללא הסחות דעת: מכבים את כל המכשירים ומפנים את כל תשומת הלב לארוחה ולחברה, כיוון שאכילה בהיסח הדעת יכולה לעיתים לגרום לאכילה עודפת."
איילת הירשמן, שפית: "כדי להגשים את המטרה המעולה לייצר עוד שבת אחת באמצע השבוע, פשוט מחליטים שזה יקרה. כל בני המשפחה כותבים ביומן שביום שלישי יש ארוחה משפחתית, וכולם משתדלים להגיע אליה. זה הכל.
לגבי מעין והירקות - גם פטריות ובצל זה משהו, ואפשר לשלב אותם בפסטה, במרק וגם בחביתה ובפשטידה. טריק שעובד בדרך כלל הוא לתת לילד להכין את הסלט בעצמו: בהתחלה מירקות 'רגילים' כמו עגבנייה, פלפל, מלפפון וחסה אייסברג, לדוגמה, וגם שיתבל לעצמו. אם מכינים לבד, לעיתים קרובות, גם אוכלים."
סיגל קפלן, יועצת משפחתית: "שירי מתארת מצב שכיח בהרבה משפחות ישראליות עסוקות, התסכול בין המצוי לרצוי. זהו זמן של שינוי בתוך הבית וכשיש שינוי כל הבית זז בהתאמה ובאופן טבעי זה מלווה בחששות. בזאת נמדד כוחה של משפחה, ביכולת להתמודד עם שינויים.
לצד זה יש תמיכה, אמפתיה לקושי, הכלה, עידוד ותיווך השינוי. אין פה הרעת תנאים לילדים, אלא הזדמנות עבורם להכיר בעוצמתם כצוות המתגייס יחד למען הורים שמגשימים את עצמם עבורם ועבור הבית. זה מודל נפלא ומעצים. ולגבי זמן יחד? מדובר במצב זמני ששבת משפחתית ללא מסכים בהחלט מחפה עליו."
פעילות "שולחן משפחתי ", המתקיימת זו השנה השלישית, קוראת למשפחות לייצר מקום ל"ביחד המשפחתי". בחיים, רוב המשפחות מתכנסות סביב השולחן, פשוטו כמשמעו: בימות חול, בארוחת שישי, בפיקניק, במסעדה, ביום הולדת וכדומה. לכן, ה"שולחן המשפחתי" הפך סמל להתכנסות, לחיבור, לבילוי המשותף. הפעילות תתמקד השנה בהעלאת המודעות לחשיבות הבילוי המשפחתי ותתן למשפחות ארגז כלים כיצד לייצר הזדמנויות לחוויה