שתף קטע נבחר
 

איילת הירשמן מציעה מתכון לסלט ירקות שכולם אוהבים (עם רוטב סודי)

סלט ירקות זו לא תמיד המנה האהובה על כולם. השפית איילת הירשמן הגיעה לפאנל המומחיות עם קערה צבעונית עמוסת ויטמינים ובריאות

בשיתוף "אסם"

 

פעילות שולחן משפחתי מתקיימת זו שנה שלישית ושמה לעצמה למטרה לאחד את המשפחות סביב ארוחת הערב – כל הדורות מתכנסים כדי להשתתף בארוחה, לדבר על מה עבר עליהם באותו יום ולעודד שיח משותף. אחד הדברים החשובים בארוחות משפחתיות – למצוא מנות שהן טעימות לכל המשתתפים, קלות להכנה ומאוזנות מבחינת אבות המזון.

 

השפית איילת הירשמן מ"צוות חיים בריאים" של אסם מציעה מתכון לסלט ירקות שכולם אוהבים: שמח, בריא, מגוון, בחמישה צבעים (ומעלה!), עם תוספת חלבון (מה הופך אותו כמעט לארוחה שלמה. כולל המון אפשרויות להחליף בין כמה סוגי ירקות, לפי העונה ולפי מה שאוהבים בבית). וטעים להפליא.

 

סלט ירקות משפחתי

המרכיבים (8 מנות)

 

לבטטות (או דלעת) :

2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות של 2 ס"מ או פיסת דלעת בגודל 300 גרם, חתוכה לקוביות של 3 ס"מ

1 כף סירופ מייפל או דבש

מלח, פלפל שחור

1 כף שמן זית

 

לירקות:

2 שומר, פרוסים לפרוסות של 1 ס"מ או 2 קולרבי, קלופים ופרוסים וחתוכים למקלונים

3 כוסות עלים ירוקים כמו חסות מכל סוג (אייסברג, מסולסלת) או תרד, או ערבוב שלהם

2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים למקלונים או מגולפים בקולפן ירקות (מקלפים מהקליפה ואז ממשיכים לגלף מבשר הירק פרוסות ארוכות)

1/2 ברוקולי גדול, מחולק לתפרחות קטנות (כן, טרי, לא מבושל!)

 

אפשרות: 2 בצלים ירוקים, קצוצים

 

12 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצות

2 פלפלים אדומים (או בצבע אחר), ללא הגרעינים, חתוכים לרצועות של 3 ס"מ

 

לווינגרט:

2 כפות דבש

1 כפית חרדל חלק

2 כפות חומץ אורז או חמוץ יין לבן

1/8 כפית פלפל שחור גרוס,1/4 כפית או לפי הטעם מלח

2 כפות שמן זית

1 שן שום, קלופה

 

לתוספת:

5 ביצים מבושלות, חצויות או: 2 חבילות טונה, מסוננת או: 2/3 כוס כוסות קטניות מבושלות כמו גרגרי חומוס רכים או עדשים או 250 גרם (1 חבילה) נבטוטים - קטניות מונבטות - מוקפצות קלות עם כף שמן במחבת, או טריות לגמרי

 

1. הבטטה (או הדלעת): מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים בתבנית המרופדת את פרוסות הבטטה (או הדלעת) מתבלים במלח ובפלפל ויוצקים שמן זית וסירופ מייפל (או דבש) צולים 20 דקות בתנור, עד שהפרוסות זהובות ורכות מבפנים.

 

2. הווינגרט: שמים בצנצנת בעלת מכסה את הדבש, החרדל, החומץ, השום, המלח והפלפל. סוגרים ומשקשקים היטב. מטפטפים פנימה את שמן הזית, סוגרים ומשקשקים שוב, עד שמתקבל רוטב במרקם אחיד.

 

3. ההגשה: עורכים בצלחת הגשה גדולה או קערה את השומר (או הקולרבי), מניחים את החסות והעלים הירוקים, הגזר והברוקולי, הפלפלים ואת הבטטה (או הדלעת) מפזרים סביב את חצאי הביצים (או הטונה, או הקטניות או הנבטוטים). מפזרים את הבצל הקצוץ (אם רוצים) ואת הפטרוזיליה (או הכוסברה) ויוצקים את הרוטב. מגישים מיד.

 

איילת הירשמן – שפית ועיתונאית אוכל

אורלי פיינה – דיאטנית קלינית

סיגל קפלן – יועצת משפחתית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יובל חן
צוות חיים בריאים של אסם
צילום: יובל חן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים