הכירו: האישה שמנהלת 330 מפעלים
מאז שנכנסה ענת אנג'ל לפני כעשור לתפקידה כמנהלת פארק אדומים לתעשייה ועסקים, זינק מספר בעלי העסק והמפעלים הפועלים במקום מ-120 ל-330. "אני משתדלת לשוחח איתם כאדם, כאישה, ללוות אותם, לתת אוזן קשבת והבנה גם מעבר למתבקש ולנדרש במסגרת התפקיד"
בשיתוף "פארק אדומים לתעשייה ועסקים"
אין זה סוד שעבור אישה לא תמיד פשוט להתנהל בתוך סביבת עבודה המורכבת בעיקר מגברים. כל אשה שהגיעה לתפקיד בכיר במגזר העסקי מכירה את הסיטוואציה הבאה: שולחן הישיבות רב משתתפים, והיא אחת הנשים הבודדות בחדר. אך אם תשאלו את ענת אנג'ל תבינו שהדבר אפשרי. בעשור האחרון היא מנהלת את פארק אדומים לתעשייה ועסקים, המעסיק היום כ-4,500 עובדים בכ-330 מפעלים ובתי עסק במגוון רחב של תחומים - רובם גברים.
עוד בנושא
מפתחים את הכלכלה הישראלית בפריפריה
"לא פשוט להתעלם לעיתים מגברים שלא רואים בך שותפה שווה, אבל הניסיון לימד אותי שאסור לי לתת לזה להשפיע על ביצוע העבודה או על הבעת דעה, בהם אני מוצאת שזה נדרש", אומרת אנג'ל. "לשמחתי אני מגלה בהרבה מקומות פתיחות מלאה לדעותיי. כך יש לי את היכולת שלי להביא לידי ביטוי את היותי אישה עם ידע, ניסיון וכישורים. לשמחתי בעיריית מעלה אדומים יש נשים רבות נושאות בתפקידי ניהול בכירים וזה בהחלט מעודד"מוסיפה.
ממדעי החברה - לתעשייה וניהול
אנג'ל (46) היא נשואה, אם לארבעה ותושבת הישוב אלון. אל תחום הניהול היא הגיעה די במקרה. אנג'ל למדה בצעירותה מדעי החברה (פסיכולוגיה,סוציולוגיה) והייתה בטוחה שצפוי לה עתיד בתחום אך כשנפתחה מכללת מעלה אדומים, החליטה לשנות את הכיוון התקבלה ללימודי תעשייה ניהול ושיווק, ומיד עם סיום לימודיה השתלבה בעבודה בעירייה. בהמשך, תוך כדי עבודה אינטנסיבית ושלושה ילדים בבית, הצליחה אנג'ל אף להשלים תואר ראשון במדעי החברה - כלכלה, ותואר שני בניהול תעשייתי - שניהם באוניברסיטת בר אילן. עם הפרטת אזור התעשייה בסוף שנות ה-90, עברה לעבוד בחברה הכלכלית וכוכבה החל לזהור. בתוך 7 שנים בלבד היא קיבלה את ניהול פארק התעשייות לידיה.
"למרות שגדלתי בבית שבו הייתה אבחנה ברורה בין תפקידי האישה לתפקיד הגבר, התפיסה האישית שהתפתחה אצלי המהלך השנים שברמה האישית אין מניעה, לי באופן אישי, ולנשים אחרות בוודאי, לפתח קריירה בתחומי הניהול", היא מציינת. לדבריה, גם כאשר לעיתים קיימת חריגה מעבודה בשעות המקובלות בהתאם לצורך. "אפשר גם כך לקיים שיגרת חיים בהתאם בתא המשפחתי", מבהירה.
עשור את מנהלת איזור התעשייה, מה את יכולה לזקוף לזכותך?
"קשה לייחס או לבודד (בעיקר באופן אישי) עוצמה ויכולת אישית בהיבט המקצועי ושינויים שנעשו בזכותי", מצטנעת. "המשימה מבחינתי: להביא את אזור התעשייה למקום טוב יותר מכל בחינה. הן בהבאת יזמים חדשים שיקימו את המפעל וחיזוק התעשייה הקיימת. אני עובדת בשיתוף עם הצוות כולו שכולל את גם את העירייה, על מנת לפתח תשתיות, חזות, גינון ועוד, כך שהמקום ימשיך להיות פארק תעשייה שנעים לעבוד בו".
ובכל זאת, תני לי דוגמה!
"כשהתחלנו לפעול באזור התעשייה, היו בו כ-120 מפעלים בלבד. היום אנחנו כמעט פי שלושה וזה עוד במהלך שנים לא פשוטות, אינתיפאדות ומתחים מדיניים שונים. צריך לזכור שאנו פועלים בסביבה לא פשוטה", היא מציינת. "אך למרות זאת, אזור התעשייה התפתח בצורה משמעותית. בשנים האחרונות התחלנו בעבודה משותפת עם העירייה במטרה להרחיב את הפארק, לשווק אותו ליזמים מירושלים והסביבה, לחשוף את הפוטנציאל שלו כאזור תעשייה הממוקם על צומת דרכים משמעותית - וללא עומסי תנועה יוצאי דופן - לצד שטחי עבודה ראויים לתעשייה הדורשת שטחי ייצור נרחבים".
להצלחה אבות רבים
אנג'ל רואה בתעשיינים ובבעלי העסקים במקום, שותפים מלאים לעשייה ואולי זאת הסיבה להצלחתה הגדולה. "אני יודעת שיזם שמרוצה מהשרות שהוא מקבל ומתחושת הביטחון שיש לו מעצם הידיעה שיש מי שיסייע לו בכל בעיה, זה ישמש כמשווק הטוב ביותר ליזמים נוספים. לכן, אני עושה באופן אישי כל מאמץ לסייע ליזמים בפארק בפתרון בעיות שונות אל מול כל הגופים השונים וכן לשוחח איתם כאדם, כאישה, ללוות אותם, לתת אוזן קשבת והבנה גם מעבר למתבקש ולנדרש במסגרת התפקיד".
האם הממשלה עושה מספיק?
"הממשלה מסייעת לאזור התעשייה בכך שמכירה בו כאזור עדיפות לאומית א' לתעשייה, בהתאם לחוק לעיחוד השקעות הון המאפשר מתן הטבות".
מה מבחינתך ייחשב כהישג?
"אם בעוד חמש שנים אסתכל אחורה על אזור התעשייה ואראה כי בפועל הפארק עתיר תעשייה ועסקים כפי שאנו כולם יחד רואים זאת לנגד עינינו כעת, זה ייחשב הישג מבחינתי. אני רוצה שאוכל להביט בגאווה לאחור ולדעת שכל הזרעים שזרענו וכל התכניות התגשמו ונשאו פירות. זה ישנה את פני האזור כולו", קובעת אנג'ל אך מוסיפה לסיום, "אם תשאל אותי על חלום קטן שלי, אז יש לי גם חלום לראות יותר נשים שמנהלות פארקי תעשייה ומסחר ומשולבות בתחום התעשייה והמסחר - גם כיזמות, כנשות עסקים, כבעלות מפעלים ותעשייניות. אנחנו בדרך לשם", מוסיפה בסיפוק.
צפו בבעלי עסקים הפועלים בפארק אדומים