החוק אושר: מי הח"כים שיוותרו על העלאת שכר?
בתחילת 2016 יוכל כל ח"כ להודיע אם הוא מוותר על תוספת של כ-1,000 שקלים לשכרו. זעם באופוזיציה: "בחוץ יש אנשים שאין להם מה לאכול"
מי מחברי הכנסת יוותר על העלאת השכר? מליאת הכנסת אישרה הערב (יום ב') בקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק של יו"ר ועדת הכנסת, ח"כ דוד ביטן (הליכוד), שלפיה כל ח"כ יוכל לוותר על העלאת שכרו. בקריאה השלישית תמכו 31 חברי כנסת ולא היו מתנגדים.
כיום חייב כל חבר כנסת לקבל את שכרו כולל ההעלאה שצפויה להיכנס לתוקפה ב-1 בינואר. ח"כ ביטן, שהוביל את החוק החדש, כבר הודיע שיוותר על ההעלאה שהוא אמור לקבל. לפי החוק שאושר, חבר כנסת שיוותר על ההעלאה יודיע על כך לחשב הכנסת ולא יקבל את התוספת המדוברת בשנת הכספים החדשה. עם מסירת ההודעה, לא יוכל חבר הכנסת לחזור בו מבקשתו.
ההעלאה האוטומטית, שתיכנס כאמור לתוקף ב-1 בינואר, גררה מאבקים קשים בוועדת הכנסת. חברי אופוזיציה ביקשו לוותר על העלאת השכר, שעקב היותו צמוד לשכר הממוצע במשק עולה מדי שנה בשיעור ניכר. כיום מדובר על תוספת של כ-1,000 שקלים (עלייה של שני אחוזים וחצי).
ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני), שנאמה בדיון שבו אושר החוק, אמרה: "אני חושבת שהיה צריך לכבד את המלצת הוועדה הציבורית (לשנות את מנגנון קביעת השכר), אבל אני לא מכבדת את מה שהתפתח כתוצאה מהדיון. יש אמנם פופוליזם מסוים בנוגע לשכר חברי הכנסת, אם זה לא נכון להעלות את השכר אז למה לא להתמודד עם זה? זה לא רק שאנחנו חיים כאן באקווריום, בחוץ יש אנשים שאין להם מה לאכול. ההתכתשות בין חברי הכנסת היא לא עניינית, בואו נבדוק את עצמנו".
ח"כ עיסאווי פריג' (מרצ) אמר: "ח"כ ביטן קרא לכל מי שהתנגד לתהליך הזה פופוליסט. ועדת הכנסת לא סופרת אף אחד ממטר. כשהעלינו ביקורת על שיטת תוספת השכר אמרו לנו 'לא מתאים לכם אז תוותרו, ואם לא אז נביא לכם הצעת חוק ואל תתיפייפו'. ההתנהלות הזו מביאה אותנו למצבים בלתי נתפשים ואחרי זה שואלים למה אנחנו נמצאים בתחתית הסולם מבחינת תדמית".
ארכיון
צילום: גיל יוחנן
מומלצים