שתף קטע נבחר

 

דקה על טבעונות: מתכון לקציצות עדשים

מי אמר שצריך ביצים ובשר בשביל להכין קציצות? שי-לי ליפא מדגימה, בדקה אחת, איך להכין קציצות טבעוניות מעדשים כתומות וסלק

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

קציצות עדשים כתומות וסלק

המצרכים (ל-18 קציצות):

1/2 1 כוסות עדשים כתומות יבשות, שהושרו 12 שעות בקערה עם הרבה מים

1 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

1 בצל קטן, קלוף וחתוך לקוביות

6-5 שיני שום, קצוצות גס

1/2 כוס כוסברה או פטרוזיליה, קצוצה גס

4 כפות פירורי לחם

3 כפות שמן זית

1 כפית שטוחה כמון

מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון -

שמן זית

להגשה -

4 כפות טחינה גולמית

רבעי לימון

שי-לי ליפא (צילום: יח"צ) (צילום: יח
שי-לי ליפא(צילום: יח"צ)

קציצות עדשים טבעוניות, שי-לי ליפא (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
קציצות עדשים טבעוניות, שי-לי ליפא(צילום: שני צדיקריו)

אופן ההכנה:

  1. מסננים היטב את העדשים (אם יישארו נוזלים בעדשים הקציצות לא יהיו יציבות ויתפרקו). מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את שאר חומרי הקציצות ומרסקים היטב, עד לקבלת תערובת רכה ואחידה (אם התערובת מתפוררת סימן שלא טחנתם מספיק).
  2. מתבלים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
  3. יוצקים למחבת טפלון שמן זית בגובה 1/2 ס"מ ומחממים על אש בינונית.
  4. בעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים קציצות פחוסות בקוטר 4 ס"מ.
  5. מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם עם טחינה ורבעי לימון.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
אפשר גם בלי ביצים ובשר, קציצות טבעוניות
צילום: שני צדיקריו
מומלצים