שתף קטע נבחר

 

דקה על לזנייה

מתכון צמחוני, מהיר וטעים לארוחה שלמה בתבנית אחת: שלל ירקות, גבינות וגם טריק - שי-לי ליפא עם מתכון ללזניית ירקות של אלופים

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לזניית ירקות

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):

6 טורטיות בקוטר 26 ס"מ

לירקות -

3 כפות שמן זית

1 בצל גדול, קצוץ גס

4 שיני שום, קצוצות גס

1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 זוקיני בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ

1 חבילה פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב -

1 קופסה (800 גר') עגבניות מרוסקות

1 כף שמן זית

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

למלית הגבינות -

2 קופסאות (500 גר') ריקוטה 5% 

1/2 1 שקיות (450 גר') מוצרלה מגוררת

לשימון -

תרסיס שמן זית

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 (צילום: שני צדיקריו) (צילום: שני צדיקריו)
(צילום: שני צדיקריו)

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מכינים את הירקות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מתרכך.
  3. מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.
  4. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את הירקות למסננת.
  5. מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
  6. מרכיבים את הלזניה: מניחים 2 טורטיות בתחתית התבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מתערובת הירקות, שליש מכמות הריקוטה (מקפידים לנקז את המים מהריקוטה במידה ויש בקופסה נוזלים) ושליש מכמות המוצרלה.
  7. מניחים שכבה שנייה של 2 טורטיות, רוטב, ירקות, ריקוטה ומוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית ואחרונה.
  8. עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו. אופים בתנור 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד.
  9. מחכים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.

 

התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שני צדיקריו
לזנייה מהירה של אלופים
צילום: שני צדיקריו
מומלצים