דקה על לזנייה
מתכון צמחוני, מהיר וטעים לארוחה שלמה בתבנית אחת: שלל ירקות, גבינות וגם טריק - שי-לי ליפא עם מתכון ללזניית ירקות של אלופים
לזניית ירקות
המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ):
6 טורטיות בקוטר 26 ס"מ
לירקות -
3 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
4 שיני שום, קצוצות גס
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 זוקיני בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 פלפל אדום בינוני, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 חבילה פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
מלח ופלפל שחור גרוס
לרוטב -
1 קופסה (800 גר') עגבניות מרוסקות
1 כף שמן זית
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
למלית הגבינות -
2 קופסאות (500 גר') ריקוטה 5%
1/2 1 שקיות (450 גר') מוצרלה מגוררת
לשימון -
תרסיס שמן זית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מכינים את הירקות: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום וגזר ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל מתרכך.
- מוסיפים את שאר הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומאדים כ-5 דקות נוספות, תוך כדי בחישה עד שהירקות מתחילים להתרכך.
- טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים את הירקות למסננת.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. טועמים ומתקנים תיבול.
- מרכיבים את הלזניה: מניחים 2 טורטיות בתחתית התבנית, יוצקים שליש מהרוטב, מפזרים שליש מתערובת הירקות, שליש מכמות הריקוטה (מקפידים לנקז את המים מהריקוטה במידה ויש בקופסה נוזלים) ושליש מכמות המוצרלה.
- מניחים שכבה שנייה של 2 טורטיות, רוטב, ירקות, ריקוטה ומוצרלה. חוזרים על הפעולה ליצירת שכבה שלישית ואחרונה.
- עוטפים את התבנית ברדיד אלומיניום מבחוץ, כדי שהנוזלים לא יישפכו. אופים בתנור 40-35 דקות עד שהלזניה זהובה מאוד.
- מחכים כ-15 דקות ורק אז פורסים. אם יש מעט נוזלים בתבנית, מנקזים.
התוכנית "סופר שי-לי" משודרת ביום שישי בשעה 18:30 בערוץ 10
לזנייה מהירה של אלופים
צילום: שני צדיקריו
מומלצים