דרום קוריאה: רוצים להירגע מהלחץ? תמותו!
הם לובשים תכריכי קבורה לבנים, כותבים צוואה, נכנסים לארון קבורה, נשכבים בפנים ואז מגיע "מלאך המוות" שסוגר את הארון. במדינה התחרותית יתר על המידה מצאו דרך להשתחרר מהלחץ - "חוויית מוות" - וגם לעשות מזה כסף
בחדר חשוך ואפלולי, אנשים לבושים בתכריכי קבורה לבנים יושבים ליד עשרות ארונות קבורה. הם כותבים את הצוואות שלהם, מטפסים לתוך ארונות הקבורה, נשכבים בתוכם ו"מלאך מוות" סמלי - אדם שחובש לראשו כובע קוריאני מסורתי ולובש שמלה שחורה - סוגר את המכסה של כל ארון קבורה.
עוד חדשות מעניינות מהעולם בדף הפייסבוק של דסק החוץ
עשר דקות לאחר מכן הם יוצאים מארונות הקבורה, ממצמצים בעיניהם, חיוורים אך גם נינוחים יותר.
תחרות מכוערת בין חברות הקבורה
תוכנית "חוויית המוות" מאורגנת על ידי "מרכז היוון לריפוי" שנמצא בבעלות של חברת קבורה. המטרה של התוכנית היא לסייע לדרום קוריאנים לחוצים להעריך את החיים שלהם ולתכנן את המוות שלהם. אף שהתוכנית לא עולה כסף היא נועדה בסופו של דבר להכניס הרבה כסף להוגיה.
כמה חברות בדרום קוריאה עורכות הלוויות מדומות והתחרות ביניהן הופכת מכוערת מיום ליום. חברה אחת, למשל, מסרה שהיא מתכוונת לתבוע את חברת "מרכז היוון לריפוי" שמוביל את תעשיית ההלוויות המדומות בטענה שהיא גנבה ממנה את הרעיון.
תופעת הקבורה הפיקטיבית היא חלק מחוסר שביעות רצון הולך וגובר בקרב הדרום קוריאנים, שלעתים מכנים את החברה התחרותית שבה הם חיים "ג'וסון מהגיהנום" בהתייחסם לשושלת הקוריאנית העתיקה.
היום (יום ג') נערכה קבורה מדומה לצעירים ומבוגרים בסיאול, ורבים מהם אמרו שחשו הקלה מהמתח והלחץ של החיים בעידן המודרני.
וואנג יו, בן 67, חשב ש"חוויית המוות" שעבר הייתה מטלטלת בגלל "הזמנים הקשים בחיי בעבר". התוכנית שהפכה כאמור לטרנד של ממש במדינה האסייתית סייעה לוואנג "לאזור אומץ לחיות שוב עם תקוות מחודשות".