שתף קטע נבחר

 

כדאי לשתות בירה לפני אימון? 5 סיבות

במשך שנים סבלה הבירה הלבנה מ"שם רע" שהיה קשור בעיקר להשמנה, אלא שמחקרים מהשנים האחרונות מראים כי שתיית בירה ומשקאות אלכוהוליים אחרים בכמות מתונה, בריאה ואפילו מועילה לגוף, גם בסמיכות לאימון גופני. 5 סיבות בריאות לשתות בירה

בשיתוף israel beer breweries ltd

 

"בירה היא ההוכחה שאלוהים אוהב אותנו ורוצה שנהיה מאושרים", אמר נשיא ארצות הברית הנערץ אברהם לינקולן על המשקה ששימח את לבו. אלא שבמרוצת השנים, צמד המילים "כרס בירה" (שלקוח מאנגלית – Beer Belly) עשה עוול למשקה הזהוב. האם הכרס התפוחה היא אכן בגלל שתיית בירה? או שלמעשה מדובר בשתייה ללא מעצורים, אכילה לא נכונה וחוסר פעילות גופנית?

 

לפני שנתחיל לדבר על סגולות הבריאות של הבירה ועל הקשר שלה לפעילות גופנית, חשוב לדעת שכל דבר שאנחנו צורכים, אפילו הבריא ביותר, חייב להיות במידה. גם כשמדובר בבירה.

 

במשך שנים סבלה הבירה הלבנה מ"שם רע" שהיה קשור בעיקר להשמנה, אלא שמחקרים מהשנים האחרונות מראים כי שתיית בירה ומשקאות אלכוהוליים אחרים בכמות מתונה, בריאה ואפילו מועילה לגוף.

 

למה כדאי לשתות בירה לפני ואחרי פעילות גופנית:

 

1. משקה מרווה ומלא ויטמינים

הפחמן אשר נמצא בבירה עוזר לנו להרוות את הצמא, כמו כן תכולת הפחמימות אשר יש בבירה עוזרת לנו להחליף קלוריות אותן הגוף מאבד במהלך האימון הגופני. בסיומה של פעילות מאומצת, שתיית כוס בירה תחזיר לנו גם חלק מהנוזלים שאבדו ומינרלים שהגוף שלנו איבד בהזעה.

 

הבירה אף מספקת לנו כמות משמעותית של מגנזיום, סלניום, אשלגן, זרחן, ביוטין, חומצה פולית, ויטמין B6 וויטמין B12. חומרי הגלם של הבירה הינם טבעיים לחלוטין וכוללים מים, לתת דגן, כישות ושמרים. אין בה חומרים משמרים והיא אף מכילה נוגדי חמצון.

 

מספקת לנו כמות משמעותית של מגנזיום, סלניום, אשלגן, זרחן, ביוטין, חומצה פולית. בריאות שבבירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
מספקת לנו כמות משמעותית של מגנזיום, סלניום, אשלגן, זרחן, ביוטין, חומצה פולית. בריאות שבבירה(צילום: shutterstock)

 

2. כרס? זה לא מהבירה

"כרס בירה" לכאורה מאפיינת את הכרס הגברית. אך מדוע אנחנו בוחרים לא לקחת אחריות על מה שאנחנו אוכלים ושותים ומייחסים את הכרס דווקא לבירה?

100 מ"ל של בירה מכיל כ-45 קלוריות בממוצע, בעוד שכוס יין מכילה 120 קלוריות ל 100 מ"ל בממוצע.

 

אין הבדל גדול מבחינה קלורית בין כוס יין לבין שליש כוס בירה, ולכן השאלה היא כמה מכל אחד מהם אתם נוהגים לשתות. מי שרגיל לנשנש ליד הבירה יקבל כרס.

 

מה שהכי משמין באלכוהול, זה דווקא הנשנושים שאנחנו אוכלים לצד המשקה. צלוחיות הבוטנים עתירות השומן והמלח מתרוקנות בזו אחר זו, גורמות לנו להשתוקק למשקה נוסף ומעלות את צריכת הקלוריות שלנו במהירות מבלי שנשים לכך לב. עדיף יהיה לוותר מראש על הבוטנים והבייגלה ולחסוך בקלוריות.

 

3. טובה לזרימת הדם

מחקרים מוכיחים כי אנשים ששותים בירה במתינות יש סיכוי מופחת של בין 30-35% ללקות בהתקף לב. פוליפנול, נוגד חמצון נמצא בבירה בדיוק כפי שהוא נמצא ביינות אדומים. אז בפעם הבאה שמישהו יגיד לכם שיין טוב ללב, תגידו לו שגם בירה.

 

4. טובה לתפקוד המוח

מחקר איטלקי גדול שפורסם בדצמבר 2001 מצא שלאנשים השותים אלכוהול באופן מתון היה סיכוי קטן יותר ב-40% ללקות בשבץ מוחי.

 

5. טובה לעור ולעצמות

הכשות, המשמשת לייצור הבירה, הינה מקור לפיטואסטרוגנים - רכיבים צמחיים בעלי השפעה על המערכת ההורמונלית של הנשים, כולל גם על העור וצפיפות העצם שלנו. בנוסף, שתייה מתונה של בירה יכולה אף להפחית את נזקי השמש, בעזרת נוגדי החמצון שהיא מכילה.

 

לשים לב לכמויות

חשוב לציין שצריכת אלכוהול בכמות מוגזמת, יכולה להחליש את העצמות, לגרום לנזקים בכבד ולאיברים נוספים בגוף. צריכה מתונה של בירה נמדדת אצל גברים בלא יותר מליטר ביום, וחצי ליטר אצל נשים, תלוי בחוזק הבירה כמובן.

 

צריכה מתונה של משקאות אלכוהוליים נוספים נמדדת בכ-300 מ"ל של יין ו-80 מ"ל של משקאות חריפים אצל גברים, כאשר הכמות המומלצת לנשים היא חצי מהכמות, 150 מ"ל יין ו-40 מ"ל שתייה חריפה.

 

הכותב הוא מאמן תזונה והישגיות אישית העומד בראש "אימון עם אור" המספקת סדנאות, הרצאות, טיפולים ושירותי אימון לאיכות חיים, אימון לתזונה ואורח חיים בריא, אימון לצמיחה אישית והשגת מטרות





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כדאי לשתות בירה לפני ואחרי אימון
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים