שתף קטע נבחר
 

שתזכי למנה הבאה: מסעדות שחוגגות יום הולדת החודש

בסוהו מזמינים אתכם למסיבה חגיגית עם הופעות, ב"קיטון" יוגש במהלך החודש הקרוב תפריט מיוחד בן שבע מנות במחיר מוזל ואילו ב"מטבח של רמה" מזמינים אתכם לארוחות שף מפונפנות בסופי השבוע הקרובים: קבלו שש מסעדות ברחבי הארץ שחוגגות החודש יום הולדת ומגלות את הסוד שלהן לאריכות ימים

מסעדת סוהו חוגגת יום הולדת 15

המסעדה הוקמה על חורבותיו של מפעל אלומיניום בלב איזור התעשייה של ראשון לציון. היא התחילה כיוזמה משותפת של בנצי בן שמחון, ארז מוסצ'ו וסמדר חן, שהחליטו להביא את בשורת הסושי לעיר. כיום, תפריט המסעדה מכיל כ-500 מנות ומשקאות.  

 

צילום: אלי סגל

צילום: אלי סגל

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

הסוד לאריכות ימים: לדבריו של בנצי בן שמחון, הסוד לאריכות הימים של מסעדה טמון ב"יכולת לעשות את אותם הדברים לאורך זמן, ולא לנוח על זרי הדפנה".

 (צילום: דרור כץ) (צילום: דרור כץ)
(צילום: דרור כץ)
 

במסגרת חגיגות יום ההולדת ולכבוד השנה האזרחית החדשה, תיערך במתחם המסעדה מסיבה שבמרכזה הופעה משותפת של שני ענקים: מוש בן ארי ואברהם טל.

 

האירוע יתחיל ביום חמישי ה-31 בדצמבר בשעה 22:00, וימשך עד השעות הקטנות של הלילה, לצד ההופעה, יתקלט במקום גם די ג'יי וסושי יחולק לקהל החוגגים. כמו כן, לכבוד האירוע יוצב מחוץ למסעדה אוהל ענק, בו ימוקם מתחם VIP מיוחד.

 

  • כשרות: אין 
  • משה בקר 15 (אזור התעשייה הישן) ראשון לציון, 03-9658395

 

מסעדת קיטון חוגגת יום הולדת 70

מסעדת קיטון הייתה המסעדה הראשונה בארץ שהגישה אוכל מזרח אירופאי, אי שם בתחילת שנות ה-40. זה קרה כשצבי רסקין החל להגיש בדוכן האבטיחים שלו את התבשילים שבישלה שרה אשתו.

 

לשם 'קיטון' זכה המקום לאחר שאלכסנדר פן, אחד מגדולי המשוררים הישראלים, אמר שהמקום מזכיר לו תא קטן, ולכן עליו להיקרא קיטון. והשאר, כמו שאומרים, היסטוריה. עד היום שומרים בקיטון על האווירה הביתית, ודוגלים במנות בטעם של בית שמעניקות תחושה מנחמת ומציפות זיכרונות ילדות.

 

הסוד לאריכות ימים: את המסעדה מנהלת ב-15 השנים האחרונות אורנה רסקין, נכדתם של שרה וצבי. לדבריה, הסוד לאריכות ימים טמון ב"שמירה על הקיים. לא צריך ללכת לפי גחמות האקלים האנושי המשתנה לפרקים, אלא להישאר נאמן למקור, לשורשים ולטעמים. חשוב לא פחות לא לפחד מכל מצב רוח כלכלי וגם לא מהמצב הבטחוני, וגם לבלום את הרצון לשנות. כמו גם, לתת את כל האהבה שבלב לשורשים, כי בסיס של האדם שייך למקורות שבבית".

 (צילום: רונית רומנו) (צילום: רונית רומנו)
(צילום: רונית רומנו)
 

במהלך חודש החגיגות יוגש במקום תפריט מיוחד בן שבע מנות במחיר של 70 שקלים, כיאה לגיל המסעדה. כמו כן, תוצג שם תערוכת אומנות ייחודית וספר האורחים של המסעדה, שבו השאירו את חותמם גדולי האומה שהיו גם האורחים הקבועים של המסעדה כמו יחזקאל שטריכמן, נפתלי בזם, אורי ליפשיץ, יגאל תומרקין, מנשה קדישמן, רענן לוריא, איזק שטרן, ארתור רובינשטיין, נעמי שמר, רפאל קלצקין, אלכסנדר פן, חנה רובינא, שמואל רודנסקי, אברהם חלפי, אפרים קישון ואחרים.

 

  • כשרות: אין 
  • דיזינגוף 145 תל אביב, 03-5233679

 

מסעדת המטבח של רמה חוגגת יום הולדת 20

בתחילת דרכה, המסעדה שנבנתה במרכזה של גינת תבלינים בהרי ירושלים, הציעה את המאכלים הכפריים של רמה בן צבי, שנשענו על כל חומרי הגלם שהניבה האדמה שמסביב.

 

במרוצת השנים, הפכה המסעדה למוסד של בישול עילי, המטבח הועבר לידיו של השף תומר ניב, בוגר לימודי הנדסת מזון מ-London Southbank University, ורמה נשארה אחראית על תחום הניהול והאירוח.

 

האדמה היא חלק מהמסעדה והמסעדה היא חלק מהאדמה, לכן התפריט שלה מתבסס על הירקות האורגניים שגדלים בשטח של משפחת בן צבי ובמשקים השכנים, על הבשרים המקומיים ועל הגבינות שמיוצרות גם הן בנטף.

 (צילום: אנטולי מיכאלו) (צילום: אנטולי מיכאלו)
(צילום: אנטולי מיכאלו)
 

הסוד לאריכות ימים: לדבריה של רמה הצלחתה של המסעדה מורכבת מ"מזל, חסד, אהבה לבישול ויכולת לעבוד עם חומרי גלם מקומיים בלבד. כמו כן, המסעדה אינה נכנסה לאף קטגוריה, ומאז הקמתה הייתה פשוט המטבח של רמה מבלי להתחנף לקהל".

 

חגיגות יום ההולדת של המסעדה יתפרשו על פני ארבעה סופי שבוע, במהלכם יתארחו במסעדה שפים שעבדו בה בתקופות שונות; בין ה-25-24 בדצמבר הקרוב יתארח במקום יוחאי נבו (הסועד הנודד), ב-8-7 בינואר יבשל יחד עם שף המסעדה אסף שנער (המעדנייה - חוות צוק), בין ה-15-14 בינואר תתקיים ארוחה משותפת של השף תומר ניב עם רמה בן צבי, וב-22-21 בינואר (התאריך אינו סופי), יגיע לבשל במקום השף יוסי אלעד ממסעדת Palomar שבלונדון.

 

לסיום החגיגות, תצטרף רמה בן צבי לערב גאלה מיוחד עם תומר ניב. בכל ארוחה יתארח יקב אחר מהאזור, שיגיש יינות נדירים. הארוחות יתקיימו בימי חמישי ושישי, החל מהשעה 18:00, מחיר לאורח 260 ש"ח (יש להזמין מקום מראש).

 

  • כשרות: אין
  • נטף, 02-5700954

 

מסעדת לינק חוגגת יום הולדת 18

ביסטרו לינק נפתח בשנת 1998, ומאז ועד היום הוא שוכן בבניין עתיק בן מאה שנה. זהו מוסד ירושלמי שמוכר בעיקר בזכות הלילות השמחים על הבר שמתקיימים בו, ימי שישי שטופי השמש במרפסת וגם בזכות המנות הבלתי נשכחות כמו 'קציצות לאה' ועוגת גבינה פירורים, שניסיון הוצאתה מהתפריט הוביל למחאה.

 

הסוד לאריכות ימים: יהודה אסלן, ממקימי המקום, טוען כי הסוד לאריכות הימים "מורכב משני דברים עיקריים - אהבת האחר ואהבת העשייה. אני קם מלא שמחה ליום הבא, מבשל בשביל לשמח אנשים והם בתמורה מחזירים לי אהבה, וכך חוזר חלילה".

 (צילום: יובל שי) (צילום: יובל שי)
(צילום: יובל שי)
 

לכבוד חגיגות יום ההולדת ישיקו במקום תפריט חדש שמעלה זיכרונות לטעמים של פעם, יתקיימו בו אירועים מיוחדים ויונפק כרטיס הטבות מיוחד. התפריט החדש יכלול ארוחות בוקר "שישי ירושלמי" עם מנות כמו בורקס טורקי אסלי של יהודה; מבחר שקשוקות בכל הצבעים; קובה חמוסטה; צ'יפס וביצת עין; 'עין על אורז'; נקניקיות ביתיות; חריימה דגים ועוד.

 

כמו כן, יושק במקום תפריט חורף שיכלול מנות חדשות כמו סביצ'ה דגים; סלט קייל לבריאות; חזה עוף בסגנון ניו אורלינס; סופריטו ספניולי; ומקלובה ירושלמית שתוגש למרכז השולחן. בנוסף, לרגל יום ההולדת תוחזר המסורת 'מקבלים את השבת בלינק', ויתקיימו במקום סדנאות בשר ואלכוהול וערבי יין.

 

  • כשרות: אין
  • המעלות 3 ירושלים, 02-6253446

 

מסעדת רוסטיקו חוגגת יום הולדת 10

קבוצת המשקיעים והאחים איבו וליאור גוילי, פתחו את 'רוסטיקו רוטשילד' לאחר שזיהו את הפוטנציאל הטמון במקום, ומתוך כוונה להקים "טרטוריה" - מסעדה איטלקית קלאסית שמגישה מאכלים מהמטבח האיטלקי הכפרי.

 

במהלך העשור האחרון הצטרפו למסעדה שני מקומות נוספים הנושאים את אותו השם, אך שונים מבחינת הקונספט: 'רוסטיקו בזל' שנפתחה ב-2009, בה החלו להציע גם ארוחות בוקר בימי שישי ו'פיאצה רוסטיקו' בשרונה, שמציעה תפריט של טרטוריה איטלקית יחד עם פיצרייה שמגישה פיצת 'אל טליו' בסגנון רומאי בעלת בצק שעשוי בהתפחה מסורתית איטית מקמח איטלקי מיוחד.

 (צילום: שי נייבורג)
(צילום: שי נייבורג)
 

במהלך השנה האחרונה הצטרפה לקבוצה גם 'ויה רוסטיקו' - חנות פיצות בשרונה מרקט, שבה העוברים והשבים יכולים להזמין פיצות לפי משקל.

 

הסוד לאריכות ימים: לדעת איבו גוילי, הסוד לאריכות הימים טמון ב"תשוקה ואהבה חזקה לאוכל, ליין ולאירוח וגם בהקפדה על הפרטים הקטנים ובנאמנים לדרך ולחזון".

 

לכבוד חגיגות יום ההולדת אירחו ברוסטיקו את הפיציולו האיטלקי אנטונינו אספוזיטו, שבמהלך השבוע הראשון של דצמבר תרם ממומחיותו באפיית הפיצות האיטלקיות והציע תפריט מיוחד של 10 מנות ספיישל לציון העשור.

 

במהלך החודש הקרוב צפויים להתקיים בכל סניפי המותג אירועים נוספים, ובעלי המקום מבטיחים גם הפתעות מעניינות נוספות, כאשר לכל מה שיתרחש יהיה מכנה משותף אחד - חגיגה של אוכל איטלקי ואווירה שמחה.

 

  • כשרות: אין
  • רוסטיקו רוטשילד - שדרות רוטשילד 15 תל אביב, 03-5100039; רוסטיקו בזל - רח' בזל 42 תל אביב, 03-6026969; פיאצה רוסטיקו - רח' קפלן 22 (שרונה) תל אביב, 03-5588654, ויה רוסטיקו - רח' קלמן מגן 3 (שרונה מרקט) תל אביב.

 

מסעדת החצר חוגגת יום הולדת 8

החצר היא מסעדת שף ים תיכונית שפתח השף מוטי אוחנה אחרי שהסתובב רבות ברחבי העולם, למד בבית הספר הגבוה לבישול "קורדון בלו" והתמחה בבישול קדירות ובטיפול בבשר.

 

המסעדה מתמחה בצליית בשר ובתבשילי קדירה ודגים, והיא ממוקמת באחד המבנים יוצאי הדופן ששומרו ברכבת הישנה של ירושלים.

 

הסוד לאריכות ימים: לדבריו של אוחנה הסוד לאריכות ימים של המסעדה "עומד על ארבע רגליים: התמדה, נוכחות, צוות וחדשות. התמדה - כי אף פעם אסור לוותר, נוכחות - כי בעל העסק חייב להיות בעסק, אחרת זה לא עובד, צוות - כי עובדים מסורים ממשיך איתך לאורך זמן, וחדשנות כי כל הזמן צריך לחדש, לגרות ולהפתיע את הלקוחות וגם את עצמך".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לרגל החגיגות, מציע אוחנה מבצע על ארוחות הצהריים וגם תפריט צהריים חדש. חווית הצהריים החגיגית תתחיל עם פלטת מאזטים תוצרת בית ולחם הנאפה במקום, ותמשיך עם מבחר מנות ראשונות במחירים שפויים כמו שקדי עגל (52 ש"ח במקום 64 ש"ח), שהיא אחת ממנות הדגל של המקום, וסלט אנדיב (34 ש"ח).

 

למנה העיקרית יוגשו מנות חדשות וגם המנות המוכרות יותר, כמו נתח סלמון בווינגרט אסייתי עם פטריות שומגי ושעועית ירוקה ב- 82 ש"ח במקום 106 ש"ח, וסטייק אנטריקוט ברוטב יין אדום שיעלה 90 ש"ח במקום 130 ש"ח.

 

תפריט הצהרים החדש מוגש בימים א'-ה', בין השעות 12:00-16:30

 

  • כשרות: אין
  • דרך בית לחם 7 ירושלים, 053-9443390

 

קפה מצדה חוגגת יום הולדת 6

קפה מצדה, שבמשמר השרון, נפתח לאחר שסניף הדגל התל אביבי כבר זכה להצלחה רבה.

 

הסוד לאריכות ימים: לדבריו של ניר ביטון, מבעלי המקום, סוד ההצלחה לאריכות שנים טמון ב"לקוחות קבועים שחוזרים למקום שוב ושוב, מכיוון שהם זוכים לקבל מענה לדרישות המיוחדות שלהם".

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לרגל יום ההולדת, יתקיימו במקום חגיגות שימשכו לאורך כל חודש ינואר במהלכן יציעו במקום מבצע מיוחד על תפריט הסושי, ולתפריט הרגיל יצטרפו מנות חדשות שיצאו מתנור האבן החדש כמו פיצה אנטיפסטי עם בטטה, פלפל וחציל (52 ש"ח).

 

מבצע סושי תקף בימים א׳-ה׳ בין השעות 18:00-23:00

 

  • כשרות: אין
  • קפה מצדה, (צומת העוגן) משמר השרון, 09-8945727

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: נועם הוד
נשענים על חומרי הגלם שבסביבה. המטבח של רמה
צילום: נועם הוד
מומלצים