שתף קטע נבחר

 

חקלאי הגבול מתורגלים: "ידענו שזה יגיע"

חקלאים במטולה לא הגיעו היום למטעים שלהם ליד גבול לבנון בעקבות דריכות מפני תגובה של חיזבאללה לחיסול סמיר קונטאר. "אלה החיים וצריך להתמודד"

 

מתיחות בגבול לבנון    (צילום : אביהו שפירא)

מתיחות בגבול לבנון    (צילום : אביהו שפירא)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

ההוראה של צה"ל היום (ד') על הגבלת העבודות החקלאיות ליד גדר המערכת בגבול לבנון, לא הפתיעה את תושבי מטולה. הם כבר רגילים לכך שאחרי כל חיסול מעבר לגבול הסורי והלבנוני המתיחות באזור עולה.

 

ההוראה לחקלאים בגליל ניתנה הפעם בעקבות חיסולו של בכיר חיזבאללה סמיר קונטאר, שיוחס לישראל. כוחות צה"ל בגזרה נדרשו להסתובב במרחב הגדר עם קסדות ובשכפ"צים מחשש לירי חיזבאללה. בנוסף, נסגרו חלקית חלקים מכביש הצפון הישן באזורים הסמוכים לגדר.

 

רווית סנדלר-יפה, חקלאית ממטולה, אמרה כי ההנחיה הראשונית שקיבלו החקלאים היה להימנע מתנועה על דרכי המערכת הצמודות לגדר. "רק בצהריים שמענו מהתקשורת שאסור להיכנס לשטחים הגובלים בגדר. האמת היא שאנחנו כבר מתורגלים וכששמענו על ההתנקשות ידענו שזה יגיע. זו בעיה כי מדובר בתקופה של גיזומים ועבודות שונות שצריך לעשות במטעים. עכשיו צריך לעשות שינויים בסידור העבודה".

 

סנדלר-יפה הוסיפה עם זאת כי מיעוט הגשמים מטריד את החקלאים בצפון הרבה יותר מאשר המצב הביטחוני. "אנחנו בסוף דצמבר והיום היינו צריכים להשקות את ההדרים. זה פשוט נורא", אמרה.

כוחות צבא במטולה, היום. החקלאים מודאגים יותר מכמויות הגשם (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
כוחות צבא במטולה, היום. החקלאים מודאגים יותר מכמויות הגשם(צילום: אביהו שפירא)
 

לבב ויינברג, חקלאי ממטולה, בעל מטעי נשירים: "רוב המטעים שלנו הם על הגבול. היום קיבלנו הנחיה מהצבא שלא להתקרב לאזור, לפקוח עיניים ולא להיות גיבורים גדולים. מאחר וזו לא תקופה של קטיף, זה לא אסון, אפשר לשרוד כמה ימים בלי שייגרם נזק. אני מקווה שבאמת בתוך כמה ימים נחזור לשגרה. זו לא הפעם הראשונה וגם לא האחרונה, אלה החיים פה ואנחנו יודעים שצריך להתמודד עם זה".

 

חקלאים בגליל העליון אישרו כי הועברה להם הודעה ברוח זו על ידי רכזי הביטחון ביישובים. "כנראה שיש איזו פעילות, אבל זו לא הנחיה חריגה מאוד. זה קורה אחת לתקופה", אמר אחד החקלאים.

גדר המערכת ליד מטולה. "רוב המטעים שלנו הם על הגבול" (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
גדר המערכת ליד מטולה. "רוב המטעים שלנו הם על הגבול"(צילום: אביהו שפירא)

גיורא זלץ, ראש מועצה אזורית הגליל העליון, אמר: "החקלאים נקראו לגלות עירנות ולהימנע מעבודה סמוך לגדר. אנחנו ממשיכים את השגרה, אך אנו מנצלים את המצב לתרגול והיערכות של מערכות החירום למקרה שנידרש אליהן. החדשות הטובות הן שחיזבאללה, בשונה מהארגונים האחרים, מבין את המשמעות של היותו חלק מהשלטון בלבנון וכן את עוצמת התגובה של צה"ל, אם יפעל".

 

זלץ הוסיף כי "החדשות הפחות טובות הן היכולות והאמצעים שיש לו.

אנחנו סומכים על הצבא שיעשה את חלקו ואנחנו עושים את שלנו בהמשך שגרה עם מוכנות והיערכות לאירועים שגם אם אי אפשר למנוע אותם,. יש לעשות כל מאמץ להכיל אותם ולחזור לשגרה מהר ככל האפשר".

 

ביום שני, פחות מיומיים לאחר חיסולו של סמיר קונטאר בפאתי דמשק, נאם מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה והבטיח לנקום את מותו "בזמן ובמקו שייבחר". נסראללה ציין עוד "אני אומר לאויב, השהיד סמיר קונטאר אחד מאיתנו ומפקד שלנו, זוהי זכותנו על חיסולו במקום, בזמן ובדרך שנראה לנכון. אנחנו בחיזבאללה נממש את הזכות הזאת".

 

מזכ"ל חיזבאללה אף האשים ישירות את ישראל בחיסולו של קונטאר, שאותו דאג נסראללה לשחרר במסגרת עסקת חילופי השבויים בשנת 2008. "ישראל שיגרה טילים ישירות למבנה מגורים שבו שהו האח קונטאר ואחרים. המבנה נפגע וקונטאר מת בנוסף לפעילים נוספים. המטוסים הישראליים לא חדרו לשמי סוריה, והיו מעל הגולן. נגיב בכל מקום ובכל זמן שנראה לנכון. מי שהורג אדם כמו סמיר קונטאר משרת אך ורק את ישראל", אמר נסראללה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ג'יפ של צה"ל במטולה, היום
צילום: אביהו שפירא
מומלצים