שתף קטע נבחר
 

מהירח לטכניון: באז אולדרין צפוי להגיע בקיץ לחיפה

מ-12 ביולי עד 1 בספטמבר יתקיים בטכניון סמסטר הקיץ של אוניברסיטת החלל הבינלאומית. באז אולדרין צפוי להתארח ומשרד המדע מציע מלגות

בקיץ הקרוב, 47 שנה אחרי שדרך על הירח, צפוי להגיע האסטרונאוט באז אולדרין לקמפוס הטכניון, שם ישתתף באירועי התוכנית ללימודי חלל של אוניברסיטת החלל הבינלאומית (ISU). אולדרין, האדם השני שדרך על הירח, הצטרף לאחרונה לצוות היועצים של אוניברסיטת החלל הבינלאומית. כך הודיעו היום (ד') בטכניון.

 

אוניברסיטת החלל הבינלאומית (ISU) בוחרת מדי שנה מקום בעולם שיארח את קורס הקיץ השנתי של התוכנית ללימודי חלל (SSP). הקורסים האחרונים התקיימו באוניברסיטת אוהיו, במרכז המחקר איימס של NASA, בבייג'ינג, בפלורידה וב-ETS ו-HEC מונטריאול. בעקבות מאמצים משותפים של הטכניון ושל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע בשנתיים האחרונות, החליט חבר הנאמנים של אוניברסיטת החלל הבינלאומית לקיים את תוכנית הקיץ בשנת 2016 לראשונה בישראל. התוכנית ללימודי חלל לשנת 2016 (הסמסטר ה-29 של התוכנית) תתקיים בטכניון בין התאריכים 12 ביולי ל-1 בספטמבר 2016. מטעם הטכניון ירכז את הסמסטר מכון אשר לחקר החלל, בראשותו של פרופ' פיני גורפיל.

 

באז אולדרין בכנס החלל בירושלים באוקטובר (צילום: ישראל בן אלי, לע"מ) (צילום: ישראל בן אלי, לע
באז אולדרין בכנס החלל בירושלים באוקטובר(צילום: ישראל בן אלי, לע"מ)
 

 

"החלל נהיה יותר ויותר בינלאומי," מסביר ג'ון קונולי, בכיר ב-NASA וראש תכנית SSP באוניברסיטת החלל. "מדובר במבצעים יותר גדולים ומורכבים כדוגמת תחנת החלל הבינלאומית, שמחייבים שיתוף פעולה בין גופים ובין מדינות. לכן פועלת אוניברסיטת החלל בכל שנה במקום אחר בעולם, ואנו שמחים להגיע השנה לטכניון".

 

בתוכנית ללימודי חלל שתתקיים הקיץ בטכניון, ישתתפו עשרות אסטרונאוטים, מנהלי סוכנויות חלל מרחבי העולם ומומחי חלל מהאקדמיה ומהתעשייה. בטכניון הסבירו כי המשתתפים בתוכנית נבחרים בקפידה מתוך תפיסה שאלה יהיו מנהיגי החלל בעתיד. ואכן, רבים מבוגרי התכנית של אוניברסיטת החלל כבר משובצים בתפקידים בכירים בתעשיית החלל העולמית. משרד המדע מציע כ-10 מלגות בגובה של עד 25,000 שקלים למעוניינים להשתלם בתכנית השנה.

 

"ISU מקיימת קשר רב שנים עם ישראל בכלל ועם הטכניון בפרט", אמר נשיא אוניברסיטת החלל הבינלאומית פרופ' וולטר פיטרס, "ישראלים רבים השתתפו בקורסים הקודמים של תוכנית לימודי החלל, בין השאר הודות לסיועה של קרן אילן רמון. אנו שמחים מאוד על הידוק הקשר עם מדינת ישראל באמצעות קיומה של תכנית לימודי החלל בטכניון. אין ספק שמדינות רבות יגלו עניין רב בהישגי ההיי-טק המרשימים ובמגוון התרבותי בטכניון ובישראל".

 

הטכניון הוא אחד המוסדות האקדמיים הראשונים ששיגרו לוויין לחלל". פרופ' פרץ לביא (צילום: יואב בכר) (צילום: יואב בכר)
הטכניון הוא אחד המוסדות האקדמיים הראשונים ששיגרו לוויין לחלל". פרופ' פרץ לביא(צילום: יואב בכר)

 

"הטכניון גאה לארח בחיפה את אוניברסיטת החלל הבינלאומית," אמר נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא.

 "הטכניון הוא אחד המוסדות האקדמיים הראשונים ששיגרו לוויין לחלל, ואנו מקיימים תוכנית לימודים פעילה בתחום החלל. נדאג להפוך את הסמסטר ה-29 של תוכנית לימודי החלל (SSP) לאירוע מלהיב, שיאפשר למשתפים לחוות את הישגיו המדעיים של הטכניון, את יופייה של מדינת ישראל ואת תרבותה."

 

התוכנית היוקרתית ללימודי חלל (SSP) תמשך שמונה שבועות ותציע למשתתפים בה חוויית התפתחות מקצועית נרחבת וייחודית, המכסה את כל ההיבטים של תוכניות החלל ויוזמות החלל ומכילה היבטים שונים כגון מדעי החלל, הנדסת חלל, מדיניות, כלכלה ומשפט, ניהול החלל, יישומי חלל ותפקוד האדם בחלל. התוכנית מכוונת לאנשי מקצוע ותיקים וצעירים מכל התחומים, כמו גם לבוגרי אוניברסיטאות צעירים. הפרויקטים הקבוצתיים מאפשרים למשתתפים להתמקד בתחומם במסגרת צוות ולייצר מצגות ודוחות איכותיים תוך שבועות ספורים.

  

למידע נוסף על תוכנית לימודי החלל (SSP)

למידע נוסף אודות מלגות משרד המדע להשתלמות באוניברסיטת החלל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראל אפרים
באז אולדרין. צפוי לשוב לארץ
צילום: בראל אפרים
מומלצים