שתף קטע נבחר
 

נחשף המתכון הסודי לפלאפל "הקוסם"

הטבח ג'ודי מחמאיד מהמוסד התל-אביבי "הקוסם", מלמד את ארז קומרובסקי שיעור בחומוס ופלאפל. שכחו מקירוב לבבות - קירוב צלחות זה השלום החדש. ויש גם מתכונים

 

צילום: ירון שרון

צילום: ירון שרון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

פלאפל, "הקוסם"

המצרכים:

1 ק"ג גרגירי חומוס יבש, מושרים במים 12 שעות במקרר (2 ק"ג חומוס לאחר ההשרייה)

600 גר' בצל, חתוך לקוביות

100 גר' שום שלם

1.5 חבילות קטנות של פטרוזיליה

1.5 חבילה קטנה של כוסברה

80 גר' פלפל חריף ירוק

1.5 כף כמון טחון

1 כף כוסברה, טחונה

1 כף מלח רגיל

1/2 כף קצח

1 כף שומשום

1.5 כפיות סודה לשתייה

שמן לטיגון עמוק

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

המתכון הסודי של "הקוסם" נחשף (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
המתכון הסודי של "הקוסם" נחשף(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל המצרכים יחד (ללא התבלינים).
  2. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל יחד.
  3. מכינים כדורים ומטגנים כל אחד כ-2 דקות בשמן עמוק.

ארז קומרובסקי (מימין) ואריק "הקוסם" רוזנטל (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ארז קומרובסקי (מימין) ואריק "הקוסם" רוזנטל(צילום: ירון ברנר)

ג'ודי מחאמיד (מימין) וארז קומרובסקי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ג'ודי מחאמיד (מימין) וארז קומרובסקי(צילום: ירון ברנר)
 

חצילים מטוגנים, "הקוסם"

המצרכים:

1 חציל, קלוף

חופן מלח גס

1/2 כוס קמח

1/2 כוס קורנפלור

שמן לטיגון עמוק

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את החציל לפרוסות דקות.
  2. מניחים את החצילים במגש ומפזרים מעל מלח גס. משאירים בצד כשעה וחצי.
  3. שוטפים את החצילים ומניחים במסננת לכ- 15 דקות על מנת שיזלגו מהם כל הנוזלים.
  4. טובלים כל חתיכה בקמח וקורנפלור.
  5. מטגנים כ- 7 דקות בשמן עמוק, כשתי דקות לכל צד, הופכים פעמיים במהלך הטיגון.

  

חומוס, ״הקוסם״

המצרכים:

1.150 ק"ג חומוס, מבושל היטב (זהירות, שהחומוס לא יהפוך לדייסה)

1.5 ליטר טחינה גולמית

1 ליטר מים קרים

21 גר' מלח רגיל

25 גר' מלח לימון

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. טוחנים את כל הגרגירים יחד עם המלח לימון והמלח הרגיל.
  2. מוסיפים חצי ליטר מים.
  3. טוחנים יחד במשך 3 דקות.
  4. מוסיפים רבע ליטר מים קרים.
  5. מוסיפים 0.75 ליטר טחינה.
  6. טוחנים הכל כ- 2 דקות.
  7. מוסיפים רבע ליטר מים ואת שארית הטחינה.
  8. טוחנים כ- 2 דקות נוספות ומגישים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
נחשף המתכון הסודי לפלאפל "הקוסם"
צילום: ירון ברנר
מומלצים