נחשף המתכון הסודי לפלאפל "הקוסם"
הטבח ג'ודי מחמאיד מהמוסד התל-אביבי "הקוסם", מלמד את ארז קומרובסקי שיעור בחומוס ופלאפל. שכחו מקירוב לבבות - קירוב צלחות זה השלום החדש. ויש גם מתכונים
פלאפל, "הקוסם"
המצרכים:
1 ק"ג גרגירי חומוס יבש, מושרים במים 12 שעות במקרר (2 ק"ג חומוס לאחר ההשרייה)
600 גר' בצל, חתוך לקוביות
100 גר' שום שלם
1.5 חבילות קטנות של פטרוזיליה
1.5 חבילה קטנה של כוסברה
80 גר' פלפל חריף ירוק
1.5 כף כמון טחון
1 כף כוסברה, טחונה
1 כף מלח רגיל
1/2 כף קצח
1 כף שומשום
1.5 כפיות סודה לשתייה
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל המצרכים יחד (ללא התבלינים).
- מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את התבלינים ומערבבים הכל יחד.
- מכינים כדורים ומטגנים כל אחד כ-2 דקות בשמן עמוק.
חצילים מטוגנים, "הקוסם"
המצרכים:
1 חציל, קלוף
חופן מלח גס
1/2 כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
שמן לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- פורסים את החציל לפרוסות דקות.
- מניחים את החצילים במגש ומפזרים מעל מלח גס. משאירים בצד כשעה וחצי.
- שוטפים את החצילים ומניחים במסננת לכ- 15 דקות על מנת שיזלגו מהם כל הנוזלים.
- טובלים כל חתיכה בקמח וקורנפלור.
- מטגנים כ- 7 דקות בשמן עמוק, כשתי דקות לכל צד, הופכים פעמיים במהלך הטיגון.
חומוס, ״הקוסם״
המצרכים:1.150 ק"ג חומוס, מבושל היטב (זהירות, שהחומוס לא יהפוך לדייסה)
1.5 ליטר טחינה גולמית
1 ליטר מים קרים
21 גר' מלח רגיל
25 גר' מלח לימון
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל הגרגירים יחד עם המלח לימון והמלח הרגיל.
- מוסיפים חצי ליטר מים.
- טוחנים יחד במשך 3 דקות.
- מוסיפים רבע ליטר מים קרים.
- מוסיפים 0.75 ליטר טחינה.
- טוחנים הכל כ- 2 דקות.
- מוסיפים רבע ליטר מים ואת שארית הטחינה.
- טוחנים כ- 2 דקות נוספות ומגישים.