הילדה שרוצה שישראל תיעלם תישאר בגרמניה
הפלסטינית רים סאחווי, בת 14, עלתה לכותרות אחרי שאנגלה מרקל הסבירה לה בעדינות מדוע לא תוכל להישאר בגרמניה, ועוררה הזדהות במדינה. אחר כך הביעה בראיון תקווה שישראל תימחק מהמפה ובמקומה תקום פלסטין. כעת נמסר שאשרת השהייה שלה הוארכה עד מרס 2017
הילדה הפלסטינית רים סאחווי, שפרצה בבכי מול קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אחרי שזו הסבירה לה כי אין ברירה אלא להחזיר אותה לביתה במחנה הפליטים בלבנון כשתפוג אשרת השהייה שלה בגרמניה, קיבלה אישור להישאר במדינה שנה נוספת. כך מדווח היום (ה') העיתון הגרמני "בילד".
לפי הדיווח ב"בילד", רים ומשפחתה קיבלו הארכה עד לחודש מרס 2017, כשההסבר להארכה שלהם הוא העובדה שהם "השתלבו היטב בחברה". גורמים רשמיים ברשויות ההגירה בעיר רוסטוק שבצפון-מזרח גרמניה, שם גרה המשפחה הפלסטינית, הם שמסרו את הפרטים.
הילדה הפלסטינית, בת 14, עלתה לכותרות ביולי האחרון אחרי שפרצה בבכי במהלך דיון פתוח עם הקנצלרית מרקל שביקרה בעיר. היא סיפרה שהיא ומשפחתה מחכים למעמד של תושבי קבע זה ארבע שנים, ושאלה מדוע היא אינה יכולה להישאר בגרמניה כמו חבריה.
מרקל השיבה אז בזהירות לילדה רים כי גרמניה אינה יכולה לקלוט את כולם" "כשאת ניצבת מולי ואת אדם נחמד מאוד... אבל את יודעת, במחנות פליטים פלסטיניים בלבנון יש אלפי בני אדם ואם נאמר להם 'כולכם יכולים לבוא' ואחר כך נאמר 'כולכם יכולים לבוא מאפריקה' ו'כולכם יכולים לבוא' - אנחנו לא נוכל להתמודד עם זה".
דבריה גרמו לילדה לפרוץ בבכי, ומרקל ניגשה אליה ונתנה לה חיבוק ניחומים – שעורר גל של הלצות על חשבונה של הקנצלרית ברשתות החברתיות בגרמניה. פוליטיקאים מהאופוזיציה וגרמנים רבים מתחו ביקורת על התגובה של מרקל, וטענו כי היא הייתה לא רגישה. עם זאת, רים עצמה אמרה אחר כך כי היא מעריכה את הכנות של מרקל.
שבועות אחדים אחרי האירוע ההוא עוררה הילדה עצמה סערה. בראיון לעיתון הגרמני "די וולט" היא הביעה תקווה שישראל תיעלם מהמפה ובמקומה תקום מדינת פלסטין. "אני מקווה שיום יבוא וישראל לא תהיה קיימת עוד, רק פלסטין", אמרה הנערה לעיתון הגרמני, "המדינה לא צריכה להיקרא עוד ישראל אלא פלסטין".
העיתון הגרמני ציין כי סאחווי ומשפחתה לא ביקרו מעולם בישראל או בשטחי הרשות הפלסטינית, וכי על הקיר בחדרה תלויה מפת
פלסטין ההיסטורית: "יום אחד אחיה שם", אמרה לעיתון. כשנשאלה בריאיון אם היא מודעת ליחסים המיוחדים בין גרמניה לישראל ולכך שבגרמניה הבעת שנאה ליהודים היא דבר בלתי חוקי, היא השיבה: "בגרמניה יש חופש ביטוי, ואני יכולה לומר מה שאני חושבת".