שכרה של ליאורה עופר: 3.4 מיליון ש' בשנה
האסיפה הכללית של מליסרון אישרה ברוב מוחץ את שכרה של בעלת השליטה ויו"ר הדירקטוריון ל-2015; במקביל הודיעה החברה על סיום העסקתו של רם בלניקוב, לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר, כדירקטור בלתי תלוי
הסכם השכר החדש של ליאורה עופר בחברת מליסרון שבשליטתה אושר ברוב מוחץ ביום חמישי בערב על ידי האסיפה הכללית. בעלי המניות שאינם קשורים לבעלי השליטה אישרו ברוב של 90.61% עלות שכר של עד 3.4 מיליון שקל לעופר - עבור שירותי יו"ר דירקטוריון שהיא מעניקה לחברה.
דורון עופר מערער על זכיית אחותו בירושה
במקביל, החברה הודיעה אתמול באופן רשמי על סיום העסקתו של רם בלינקוב (ראש אגף התקציבים באוצר לשעבר) כדירקטור בלתי תלוי בחברה. לטענת הדירקטורית החיצונית אלונה בראון שפרשה מהדירקטוריון בנובמבר האחרון, אי הארכת כהונתו של בלינקוב קשורה לעובדה שהתנגד להסכם השכר החדש של המנכ"ל אבי לוי (עלות שכר של 7 מיליון שקל בשנה). בלינקוב עזב את הדירקטוריון של מליסרון שנתיים וחצי לאחר שמונה.
הסכם השכר החדש של עופר אינו כולל שינוי בעלות השכר, אלא בתמהיל שלו. בעקבות לחץ שקיבלה מגופים מוסדיים, שינתה עופר את מבנה השכר שלה כך שיכיל תשלום קבוע נמוך יותר על חשבון מענק תלוי ביצועים גבוה יותר. בכך היא למעשה מבקשת להוריד את דמי הניהול הקבועים שקיבלה בשנת 2014 בהיקף של 2.3 מיליון שקל לרמה של 1.9 מיליון שקל בשנת 2015.
מנגד היא מבקשת להעלות את תקרת המענק שקיבלה בשנת 2014 מרמה של 1.1 מיליון שקל לרמה של 1.5 מיליון שקל בשנת 2015. נגד הסכם השכר הצביעו בין היתר קופות הגמל של פסגות, עמיתים ואי.בי.איי. בעד ההסכם הצביעו בין היתר ילין לפידות, קופות הגמל של מיטב דש, הפניקס ואיילון.
רשות ני"ע ביקשה הבהרות
לפני שבועיים ביקשה רשות ניירות ערך ממליסרון להבהיר כמה נתונים לגבי שכרה של עופר. את עיניה של הרשות תפסה הנוסחה שלפיה תקבל עופר את המענק, נוסחה שתלויה כמובן בביצועים של החברה שנמדדים על ידי תשואת FFO ושיעור העלייה הריאלי ב-NOI.
הרשות ביקשה ממליסרון להבהיר למשקיעים כי בהתאם לנוסחה החדשה, שכוללת מעתה גם מענק של 352 אלף שקל בגין שיעור עלייה של בין 0%-3% ב-NOI, עופר הייתה מקבלת בשנת 2014 את מלוא המענק בהתחשב בתוצאות הכספיות של 2014. בפועל קיבלה עופר בשנת 2014 את התקרה הגבוהה במענק, אולם אז כאמור הוא הסתכם בכ-1.1 מיליון שקל. עוד ביקשה הרשות ממליסרון להבהיר למשקיעים כי הפער בין תקרת המענק לפי הנוסחה הישנה לבין הנוסחה החדשה, מגיע לרף של 400 אלף שקל.