שתף קטע נבחר

לאחר עשור: רו"ח אלי אביגוש זוכה בפרשת בולוס

רו"ח אביגוש היה שותף בכיר במשרד בריטמן-אלמגור ונחקר בחשד לביצוע עבירות על חוק ני"ע בפרשת משפחת בולוס. עו"ד גלית רוטנברג וגיל דחוח שייצגו את אביגוש: "מסוג הזיכויים שמחזירים את האמון במערכת המשפט"

10 שנים לאחר שהוגש נגד רו"ח אלימלך (אלי) אביגוש כתב אישום על ביצוע עבירות כביכול על חוק ני"ע, הוא זוכה אתמול על ידי השופט עודד מודריק מבית המשפט המחוזי בת"א. הזיכוי של רו"ח אביגוש שבאותה עת היה שותף ורו"ח בכיר במשרד בריטמן-אלמגור הינו חלק מפרשת בולוס. כמו כן זוכה רו"ח ווליד סייד שהיה רו"ח של הקבוצה. כתב האישום הוגש בשנת 2005 ונשמע בפני השופט עודד מודריק משנת 2008 ועד לשנת 2015. במהלך ניהול ההוכחות הלך לעולמו נאשם מס' 1 בכתב האישום, איברהים בולוס, שהיה בעל השליטה בקבוצת החברות של משפחת בולוס.

 

הפרשה החלה בפברואר 2004 כאשר הרשות לניירות ערך עצרה לצרכי חקירה את איברהים בולוס ז"ל ובנו יעקב בולוס, שהיו בעלי השליטה ומנהלים בחברות בולוס גד ובולוס גד תיירות ומלונאות, בחשד לביצוע עבירות על חוק ני"ע. בכתב האישום טענה פרקליטות מיסוי וכלכלה בין השאר כי בדו"חות הכספיים של בולוס תיירות ובולוס גד ניתן דיווח מטעה על סכסוך משפטי שבו היו מצויות.

 

כתב האישום הוגש כאמור בשנת 2005 ובמהלך המשפט נפטר איש העסקים איברהים בולוס שהיה נאשם בתיק. כתב האישום הוגש גם נגד בנו יעקב בולוס, חתנו, עזמי נשאשיבי, ורו"ח ווליד סייד, ששימש על פי כתב האישום רואה חשבון של קבוצת בולוס. כן הוגש כתב אישום נגד רו"ח אלימלך אביגוש ששימש על פי כתב האישום רואה חשבון חיצוני של חברות קבוצת בולוס. את רו"ח אלימלך אביגוש האשימה הפרקליטות בביצוע עבירה לכאורה על חוק ני"ע בכך שהכליל פרטים מטעים בדו"חות כספיים בכדי להטעות משקיע סביר.

עו"ד גלית רוטנברג (צילום: יח"צ) (צילום: יח
עו"ד גלית רוטנברג(צילום: יח"צ)
 

ארבע פרשיות האישום התרחשו בין השנים 2000 ל-2002 סובבות את התנהלותם של נושאי משרה בקבוצת חברות ציבוריות ושל רואי חשבון של הקבוצה. ציר פרשיות האישום הוא טענה לדיווחים מטעים או חסרים ורישומים כוזבים בדו"חות כספיים, דיווחים מיידיים ודיווחים תקופתיים בחברות בקבוצת בולוס. הם ניטעו במשבר כלכלי קשה שהתרחש בקבוצת החברות בתקופת כתב האישום. המשבר פרץ בעיקר בעקבות המצב המדיני.

 

בשלהי שנת 2000 פרצה האינתיפאדה שפגעה בעסקי הקבוצה. קבוצת החברות סיימה את שנת 2001 בהפסד כבד של מיליוני שקלים. יכולת העמידה במחויבות כלפי בעלי אג"ח של הקבוצה נפגעה קשה מאד. מציאות זו – כך טענה המאשימה - הניעה את הנאשמים אברהים המנוח, יעקוב ועזמי לשלוח יד בקופת החברות ולהסתיר מציבור המשקיעים בחברות את המציאות האמורה. על רקע טענה הפרקליטות נכשלו גם וואליד ואביגוש במילוי חובות המוטלות עליהם כרואי חשבון של החברות. מנגד טענו כול הנאשמים כי אין להרשיעם.

 

אתמול זיכה השופט מודריק את רואי החשבון אלי אביגוש ווליד סייד מן העברות של פרטים מטעים בדוחות הכספיים ולמעשה השניים זוכו לחלוטין. את שאר הנאשמים בפרשה זיכה השופט באישום אחד וחלק מהעבירות (עבירות דיווח) והרשיע את הנאשמים יעקוב בולוס ועזמי נשאשיבי באחד האישומים בקבלת דבר במרמה. כמו כן הרשיע השופט את יעקוב בולוס באחד האישומים בגניבה בידי מנהל, רישום כוזב במסמכי תאגיד, אי הגשת דו"ח מיידי במועד כדי להטעות משקיע סביר ועוד. יחד עם זאת זיכה בית המשפט את בולוס מעברה של זיוף מסמכים בנסיבות מחמירות

 

את התיק ניהלו עו"ד שירי גפני ועו"ד עידן שוורץ ממחלקת ניירות ערך בפרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה). עו"ד גלית רוטנברג וגיל דחוח, עורכי דינו של רו"ח אלי אביגוש מסרו בתגובה: "עשר שנים אנחנו נלחמים על חפותו של אלי אביגוש. הוא יצא היום מבית המשפט כפי שנכנס לכתליו לפני עשר שנים - אדם זכאי. זיכויו היום היה בדין והיה בצדק. זה היה מסוג הזיכויים שמחזירים את האמון במערכת המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
עו"ד רוטנברג שייצגה את אביגוש
צילום: יח"צ
מומלצים