שתף קטע נבחר

 

המשקה המושלם: 4 מתכוני שוקו

הגשם קפץ לביקור, וזה זמן מצוין להתענג על כוס שוקו חמה ומתוקה. קבלו ארבעה מתכוני שוקו משודרגים שיחממו אתכם באחד הימים הקרים של השנה: שוקו לבן עם ברנדי, שוקו קפה עם קצפת ושבבי שוקולד, שוקו קינמון וגם מרק שוקו עם פירורי אוריאו

שוקו לבן עם ברנדי

 

המצרכים (ל-2 מנות):  

150 גר' שוקולד לבן, שבור לחתיכות

1 מכל קטן שמנת מתוקה

1 כפית תמצית וניל

1 כף שטוחה קורנפלור (מעורבבת ב- 2 כפות חלב קר)

1 כף ברנדי משובח

לקישוט:

כוכב אניס כמספר המנות, או מקל קינמון או קליפת תפוז מגורדת או עוגייה מתוקה

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:
  1. מבשלים בסיר את כל המצרכים יחד, מלבד הקורנפלור, תוך כדי ערבוב עד לקבלת מסה חלקה.
  2. מערבבים את כף הקורנפלור עם 2 כפות חלב קר, ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה לעוד 2 דקות נוספות. מסירים מהאש.
  3. מגישים עם כוכב אניס במרכז או מקל קינמון או קליפת תפוז מגורדת או עוגייה פריכה מתוקה.

 

שוקו קפה עם קצפת ושבבי שוקולד מריר

 

המצרכים (ל-2 מנות):

2 כוסות חלב

2 כפות קקאו משובח

1 כף סוכר

50 גר' שוקולד מריר

1/2 כפית קפה נמס מגורען

להגשה:

1 מכל שמנת מתוקה מוקצפת

50 גר' שוקולד מריר מגורר

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את כל מרכיבי השוקו עד לקבלת מסה חלקה. מקציפים את השמנת המתוקה.
  2. יוצקים את השוקו לספל, מניחים מעל קצפת ושוקולד מריר מגורר ומגישים.

  

שוקו קינמון עם מקל פריך

 

המצרכים (ל-2 מנות):

2 כוסות חלב

2 כפות קקאו משובח

1 כפית קינמון

2 כפות סוכר

למקל הפריך:

1 כוס קמח+1 כף גדושה קמח

70 גר' חמאה רכה מאוד

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

מכינים את המקל - לשים את כל המצרכים יחד לבצק אחיד, ומצננים במקרר במשך רבע שעה. על משטח מקומח מגלגלים חתיכות של בצק לצורת מקלות, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים במשך 12 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מכינים את המנה ומגישים - מחממים את כל המצרכים בסיר, ומגישים לצד עוגיית מקל פריך.

 

טיפ: 

ניתן להוסיף למחצית הבצק כף גדושה של קקאו, ולהכין מקלות בשני צבעים וטעמים. 

 

מרק שוקו עם פירורי אוריאו

 

המצרכים:

150 גר' שוקולד מריר משובח

1 מכל קטן שמנת מתוקה

1 כף קקאו

1/2 כפית קינמון

מעט אגוז מוסקט

1 כף קורנלפור מעורבבת עם 2 כפות חלב קר

קורט מלח

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים בסיר קטן את השמנת עם השוקולד, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים (שימו לב: חשוב לא להגיע למצב של רתיחה).
  2. יוצקים את המשקה לכוס ומגישים עם שברי עוגיות מעל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפיק גבאי
שוקו קינמון עם מקל פריך
צילום: אפיק גבאי
מומלצים