שתף קטע נבחר

אושרו הקלות למשקיעי היי-טק בבורסה

בין ההקלות שיוענקו לחברות הסטארט-אפ המשקיעות בבורסה הישראלית: הנחות בחובת הגילוי הנאות ובדיווחים שוטפים לרשות ניירות ערך ועידוד הקמת קרנות נסחרות להשקעות בתחומי הטכנולוגיה העלית

בכנסת התקבל הערב (ב') סופית חוק ממשלתי לעידוד השקעות של חברות הזנק (סטארט-אפ) בישראל, באמצעות הנפקת מניותיהן בבורסה בתל-אביב. החוק שאושר פה אחד בקריאה שנייה ושלישית מבקש לחזק את הבורסה כחלופה משמעותית למימון חברות טכנולוגיה עלית. החוק נועד להגדיל את הסיכויים של חברות אלה להתפתח בישראל בשכלול שוק ההון המקומי לטובת כלל המשקיעים בו מה שיקטין את התלות של חברות אלה בשווקים כלכליים חיצוניים.

 

כתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

החוק החדש מכניס למעשה סדרת תיקונים בחקיקה הקיימת של תחומי שוק ההון בדגש על הרגולציה של הנפקת ניירות הערך וחיזוק ההנפקות. התיקונים כוללים שכלול השוק והתאמתו לגיוסי הון המוניים; יצירת הקלות והתאמות בדרישות התשקיפים לגבי הגילוי הנאות, והממשל התאגידי מהחברות החדשות, ובדיווחים השוטפים לרשות ניירות ערך; ועידוד הקמת קרנות נסחרות להשקעות בתחומי הטכנולוגיה העלית.

 

מנתוני השנים האחרונות שנמסרו לכנסת עולה כוונת החוק להפוך את המגמה הגוברת בשוק ההון המקומי בעקבות התפוצצות בועת ההיי-טק בשנת 2000, למכור לחברות זרות יותר מ-95% של חברות הזנק (בממוצע שנתי) אשר החלו את דרכן בישראל. בתהליך הזה פחת במידה ניכרת שיעור ההנפקות הראשונות לציבור מעסקאות המכירה הכוללות לרבות עסקאות מיזוג ורכישה. היום שיעור הנפקות אלה נמוך מידה משמעותית משיעורו המקביל בארה"ב.

 

בדברי ההסבר להצעת החוק נאמר כי התוצאה של מגמה זו היא ש"התלות של חברות ההזנק במימון המגיע מקרנות הון סיכון, יוצרת תלות בהון זר, אמריקני ברובו, אשר מושקע בחברות ההזנק באמצעות קרנות הון סיכון ישראליות וזרות. בתמונת מצב זו המשקיעים המוסדיים והבורסה בכלל הם כיום חלופות אחרונות למימון החברות. התוצאה היא שהתלות בהון זר יוצרת תלות של חברות הטכנולוגיה העילית בשינויים הכלכליים שמחוץ למשק הישראלי, והתלות הזאת גורמת לצמצום ההשקעה בחברות אלה בעת משברים בחוץ לארץ".

 

באוצר וברשות ניירות ערך מקווים כי החוק החדש יבלום את המגמה הזאת ויכונן לבורסה מעמד יציב ובלתי הפיך של חלופה ראשונה ואטרקטיבית במהותה לגיוס ההון הדרוש להמשך התפתחותן של חברות הטכנולוגיה העילית הישראליות. מהפך זה אמור לעודד את המשקיעים המקומיים ליצור לשוק ההיי-טק תיק נכסים מגוון יותר, מה שיחזק את הזיקה של חברות ההזנק לישראל, ויתרום להתפתחות החברות ולמשק המקומי כולו.

 

כניסת החוק לתוקף תהיה מיידית, לאחר פרסומו ברשומות בקבלתו תמכו בקריאה השלישית ללא מתנגדים 44 ח"כים מהקואליציה והאופוזיציה כאחד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים